چهارشنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۸
لزوم شناسايي مشكلات مغفول شوراي سياست‌گذاري صنعت چاپ

رييس اتحاديه چاپخانه‌داران تهران، شب گذشته (سه‌شنبه 15 شهريور) در مراسم روز ملي صنعت چاپ با قرائت بيانيه تشكل‌هاي صنعت چاپ ايران گفت: شكل‌گيري شوراي سياست‌گذاري صنعت چاپ در سال جاري را به فال نيك مي‌گيريم و اميدواريم اين شورا بتواند مشكلات و معضلات مغفول و پنهان صنعت چاپ را موشكافانه بررسي كند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، علي نيكوسخن با اشاره به فراز و فرودهاي حوزه چاپ، اظهار كرد: اين شورا مي‌تواند با مناسب‌ترين روش‌ها راه پيشرفت و تعالي صنعت چاپ را در آينده دور و نزديك ترسيم كند و اين موضوع با حسن تدبير و درايت معاونت فرهنگي وزارت ارشاد قطعا محقق مي‌شود.

وي افزود: اجراي بعضاً ناموزون، سخت‌گيرانه و خشن قوانين مالياتي از سوي برخي مسوولان مالياتي كشور مشكلات بسياري را براي فعالان حوزه چاپ به وجود آورده است.

نيكوسخن با بيان اينكه تلاش‌هاي فعالان چاپ تاكنون در اين حوزه بي‌اثر بوده است، عنوان كرد: از مسوولان اجرايي كشور مي‌خواهيم به خوش‌خدمتي‌هاي بعضي از مسوولان و مميزان مالياتي كه شايد به شوق كسب ترفيع يا حفظ مقام و منصب انجام مي‌شود، توجهي نشان ندهند.

وي تصريح كرد: اين روش نه به حقوق حقه اهالي صنعت چاپ نظري دارد و نه در سطح كلان، سود و صلاح كشور در آن لحاظ مي‌شود.

نيكوسخن در بخش ديگر سخنان خود به مشكلات مزمن صنعت چاپ اشاره كرد و گفت:‌ تسهيلات ناياب و يا بسيار نادر و گران بانكي، ورود چاپخانه‌هاي غيرخصوصي به عرصه صنعت چاپ كشور و اوج ركود كاري در بخش خصوصي، همچنين توزيع غيرعادلانه كارهاي دولتي و ... ساليان درازي است كه به قوت خود باقي است.

رييس اتحاديه چاپخانه‌داران تهران به مشكلات چند سال اخير فعالان حوزه چاپ اشاره كرد و يادآور شد: اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده و گراني‌هاي سنگين حاصل از قانون هدفمندسازي يارانه‌ها درباره هزينه‌هاي برق، آب، گاز، حمل و نقل، مواد اوليه و ... با توجه به غيبت هر گونه بسته حمايتي وعده داده شده، عرصه فعاليت را به صنعت‌كاران چاپ كشور بسيار تنگ كرده است.

وي از معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي درخواست كرد، تا زمان باقي است طرحي توجيهي به مسوولان اجرايي كشور ارايه دهد و در آن سهم يكصد هزار ميليارد ريالي تخصيص به حوزه توليد، موضوع بند الف ماده 46 قانون بودجه سال 1390 قانون هدفمند كردن يارانه‌ها را از طريق بسته‌هاي حمايتي پيگيري كند.

به گفته نيكوسخن، موضوع ساخت شهرك چاپ كه در گذشته كلنگ افتتاحيه آن به زمين زده شد به جايي نرسيده و اكنون مجددا به همت اتحاديه‌هاي صنعت چاپ آغاز به فعاليت كرده و چشم به راه كمك‌هاي معنوي و مادي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است.

همچنين در ادامه اين مراسم، محمد حاذق‌‌نژاد از پيشكسوتان و فعالان صنعت چاپ در سخناني گفت: بايد به موضوع آموزش اهالي صنعت چاپ توجه بسيار داشت و در سال‌هاي اخير اين توجه افزايش يافته است، به گونه‌اي كه اكنون 14 نفر از استادان و مدرسان صنعت چاپ براي آموزش و يادگيري به كشور آلمان سفر كردند.

وي با بيان اينكه تاكنون وزارت ارشاد از صنعت‌داران و چاپخانه‌داران حمايت كرده است، افزود: حمايت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از صنعت‌داران و چاپخانه‌داران بايد به سازماندهي اين صنعت بينجامد.

حاذق‌نژاد درباره لزوم گسترش صادرات غيرنفتي نيز توضيح داد: وقتي سخن از صادرات غير نفتي مي‌شود، در واقع به بحث بسته‌بندي اشاره‌هايي كرده‌ايم و بايد صنعت بسته‌بندي را در كشور مورد توجه قرار داده و آن را حمايت كنيم.

به گفته وي، جاي خالي برخي از رشته‌هاي تحصيلي مانند مهندسي الكترونيك صنعت چاپ و‌ عكاسي صنعتي در دانشگاه‌ها مشهود است.

مراسم روز ملی صنعت چاپ شب گذشته (سه شنبه 15 شهریور) با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و برخي دست اندرکاران این صنعت در تالار وحدت تهران برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها