یک روزنامهنگار کانادایی که مدتی را میان دزدان دریایی سومالی سپری کرده، شرح دیدهها و تجربیات خود را در یک کتاب منتشر کرد./
این کتاب در نوع خود نخستین کتاب مستند در این باره محسوب میشود. او در گفت و گو با آسوشیتدپرس میگوید: «آنها به شکلی غیرقابل تصور دچار سوءظن بودند و فکر میکردند من مامور سیا هستم تا جایی که تصور من این بود که مرا بکشند.»
بهادر 27 ساله که بر اساس برخی گزارش ها مدتی به عنوان مشاور وزارت امورخارجه آمریکا کار کرده، در طول سال 2009 چندین ماه را در منطقه سومالی بین دزدان دریایی سپری کرده است. سال 2009، نقطه فوران حملات دزدان دریایی به کشتی ها در سواحل سومالی است. این روزنامهنگار استرالیایی که تا پیش از این به آفریقا سفر نکرده، همچنین موفق شده به صورت مخفیانه از آنها فیلمبرداری کند.
او در بخشی از کتاب 302 صفحهای خود در توصیف سومالی مینویسد: «سومالی شبیه کشوری دور از داستانهای افسانهای عجیب و غریب است، سرزمینی که ما فقط از طریق گزارشهای خبری درباره آن می شنویم و بیشتر – یا حتی همه- این گزارشها هم توسط روزنامه نگارانی تهیه می شوند که خارج از اين كشور زندگی میکنند، زیرا خارجیان به شدت از این منطقه میترسند. ولی واقعیت این است که مشکل واقعی، بیثباتی سومالی نیست، بلکه مشکل درک پیچیدگی فرهنگ آن است.»
بهادر از طریق حضور در سومالی و برقراری تماس با افراد مختلف در داخل این کشور، سعی کرده تا حدی بر این مشکل فایق شود. شرح جزییات نحوه تعامل طوایف موجود در سومالی و توانایی او در شرح ابعاد بدوی فرهنگ سومالی در کتاب «دزدان دریایی سومالی» منعکس کننده موفقیت نسبی او در آشنایی و فهم فرهنگ حاکم بر این کشور است.
کتاب این روزنامه نگار کانادایی، جدای از تصویری که از کشور سومالی به خوانندگان ارایه می کند، از لحاظ فهم تصورات نسل مدرن دزدان دریایی نیز حایز اهمیت است. به طور مثال او در کتاب خود به شدت هراس دزدان دریایی از غواصان نیروی دریایی آمریکا اشاره کرده و نشان میدهد که چگونه این ترس با اوهامی چون نیروی ارواح به هم آمیخته است. بهادر همچنین بسیاری از فرضیه های رایج درباره ارتباط دزدان دریایی با کارتل های جنایتکار بین المللی یا اتحاد دزدان دریایی با اسلام گرایان سومالی را رد کرده است.
کتاب «دزدان دریایی سومالی: درون یک جهان پنهان» به قیمت 29 دلار و 99 سنت، توسط انتشارات هارپر کالینز منتشر شده است.
نظر شما