به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، محمد سروررجایی، مسوول برپايي جلسات نقد ادبي ادبيات افغانستان گفت: مهاجرت شاعران افغان به ایران از نیمه دوم دهه 60 به بعد شدت گرفت و گسترش این مهاجرتها امکان کار فرهنگی را به آنان داد. هر چند در ابتدا این تاثیر یک جانبه بود و موجب رشد ادبیات افغان شد.
وي افزود: از دهه 70 به بعد میتوان ادعا کرد كه تعاملات فرهنگي ايران و افغانستان دو سویه شد. به عنوان مثال امروز میتوان تاثیرات شعر محمدکاظم کاظمی و سیدابوطالب مظفری، دو شاعر افغان را بر شعر شاعران جوان ایراني مشاهده كرد.
رجایی تصريح كرد: تا پیش از نشستهای نقد ادبی در حوزه هنری، کسی در افغانستان به مقوله نقد نمیپرداخت. اما اکنون پس از گذشت دو سال مراکز فرهنگی مختلفی به این امر میپردازند، از جمله میتوان به خانه ادبیات افغانستان اشاره کرد که در طول سال، یازده برنامه نقد آثار تازه شاعران و نویسندگان افغانی برگزار میکند.
رجایی نهادینهکردن نقد و بررسی آثار شاعران و نویسندگان جوان افغان را در ذهنها مهمترین انگیزه برگزاری این جلسات دانست و با تشکر از مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری دراينباره گفت: به اعتبار زبان مشترک فارسی از شعر و ادبیات افغان در ایران استقبال چشمگیری میشود.
وي همچنين درباره چگونگی برگزاری نشستهاي نقد ادبی در حوزه هنری گفت: مرتضی کربلاییلو، علیالله سلیمی، اسماعیل امینی، مصطفی محدثیخراسانی و علیمحمد مودب، از جمله منتقدان ایرانی و محمدامین زواری، قمر علیتابش، حفیظالله شریعتی و محسن سعیدی، از جمله منتقدان افغانی هستند که تاکنون مهمان جلسات نقد شعر و ادبیات افغان در حوزه هنری بودهاند.
جلسات نقد شعر افغان پنجشنبه هر هفته برگزار میشود و پنجشنبه آخر هر ماه به نقد ادبیات افغان اختصاص دارد. نشست نقد و بررسی مجموعه داستان «شمعها تا آخر میسوزند» نوشته عبدالقادر مرادی نيز سيام تیر در حوزه هنری برگزار میشود.
چهارشنبه ۸ تیر ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۹
نظر شما