سه‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۷:۴۹
اصطلاحنامه تحت وب كتابداري را به سمت مديريت دانش سوق مي‌دهد

دكتر محمدهادي يعقوب‌نژاد، رييس مركز مدارك اسلامي قم در نشست «كاربرد اصطلاحنامه در محيط وب» گفت: اصطلاحنامه تحت وب ما را به سمت مديريت دانش مي‌برد و مانع در زاويه رفتن كتابداري مي‌شود./

خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)- به گزارش ستاد خبري سراهاي اهل قلم نمايشگاه كتاب تهران، دكتر محمدهادي يعقوب‌نژاد، رييس مركز مدارك اسلامي قم، در اين نشست كه ظهر امروز (سه‌شنبه 20 ارديبهشت) در كارنامه نشر سراي اهل قلم برگزار شد، گفت: بحث وب در واقع فضاي جديدي است كه مهمترين فناوري اينترنت را به خود جذب كرده و به عنوان غني‌ترين مخزن اطلاعات است. امروز با ابزار جديد به دنبال تجميع اطلاعات و دستيابي به بازيابي اطلاعات هستيم و ديگر ذخيره‌سازي اطلاعات دغدغه اصلي ما نيست.

وي با بيان اينكه در تدوين اصطلاحنامه در فضاي وب بايد به نيروي انساني توجه شود، افزود: وجود يك اصطلاح فلسفي است. وب بستري است كه اطلاعات را در خود جاي داده؛ بنابراين بايد اصطلاحنامه نيز وارد اين بستر شود.

دكتر يعقوب‌نژاد گفت: اصطلاحنامه و وب دو ويژگي برجسته فرامتن بودن و فراپيوند بودن را دارند بنابراين مي‌توانيم اصطلاحنامه تحت وب داشته باشيم.

وي تصريح كرد: اصطلاحنامه در هستي شناسي نقش كليدي دارد و بايد در تدوين اصطلاحنامه رفع نياز كاربران را محور قرار دهيم. بايد در كنار قرار دادن اصطلاح‌ها در كنار هم توضيحات آنها را نيز جاي دهيم تا كاربر بتواند به بهترين شكل از آن استفاده كند.

همچنين در اين نشست، دكتر عباس حري، عضو هيات علمي كتابداري و اطلاع‌رساني دانشگاه تهران در سخناني گفت: زبان خاصيت اجتماعي دارد و نويسندگان آن را به وجود مي‌آورند. در محيط الكترونيكي اتفاق‌هايي مي‌افتد كه موجب نوآوري در زبان مي‌شود. اكنون تا معادلي براي يك واژه مي‌يابيم معادل ديگري پيدا مي‌شود و فرهنگستان عقب مي‌ماند.

وي خاطرنشان كرد: در بازيابي اطلاعات به جامعيت و مانعيت توجه مي‌شود. به عبارت ديگر تلاش مي‌شود تمام موارد جست و جو به دست آيد و چيزي باقي نماند كه براي تحقق اين امر بايد تمام بازي‌هاي زباني در نظر گرفته شوند.

حري افزود: اگر عامل پيوندزا وجود نداشته باشد، زبان از بين مي‌رود. از سوي ديگر پيوسته از نقش اصطلاحنامه در بازيابي اطلاعات صحبت مي شود و با رشد بازيابي اطلاعات به سوي آنتولوژي روبه رو هستيم.

همچنين در اين نشست، دكتر ملوك‌السادات حسيني بهشتي، باني چندين اصطلاحنامه و طراح اصطلاحنامه جامع علوم پايه و فني و مهندسي و كشاورزي در سخناني بر لزوم توليد اصطلاحنامه و كاربرد آن همچنين ضرورت توليد نرم‌افزار براي اصطلاحنامه تاكيد كرد.

نشست «كاربرد اصطلاحنامه در محيط وب» سه شنبه 20 ارديبهشت از ساعت 14 تا 15:30 در سالن كارنامه نشر سراي اهل قلم برگزار شد.

بيست و چهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران تا 24 ارديبهشت در مصلاي امام خميني (ره) برپا ست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها