به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عباس محمدي، دبیر چهارمین جایزه ادبی قدس در گفتوگو با روابط عمومی حوزه هنری استان تهران درباره اين خبر گفت: از بین 1337 اثر ارسالی به این جشنواره و پس از داوریهاي مقدماتی، 71 اثر از 35 شاعر به مرحله نهایی راه یافت كه از بین شركت كنندگان در بخش نهایی، 6 شاعر تقدیر خواهد شد.
وي افزود: عباس احمدی، پیمان سلیمانی، قاسم صرافان، رضا شیبانی اصل، مولود گودرزیفر و مریم هاشمپور شاعرانی هستند كه آثارشان دراين جشنواره مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.
محمدي همچنین تاكید كرد: برگزیدگان اين جایزه ادبی در مراسم اختتامیه جشنواره بینالمللی مقاوت اسلامی تقدیر خواهند شد.
جواد محقق، حسین اسرافیلی و مرتضی امیری اسفندقه، داوران بخش ادبی جایزه ادبی قدس هستند.
حوزه هنری استان تهران به عنوان متولی امور هنری و بخش ادبی در جشنواره مقاوت اسلامی مشاركت میكند.
برگزیده
-
از سوی مرکز حافظشناسی؛
موضوع علمی بیستونهمین یادروز حافظ اعلام شد
فارس- «سیمای جهانی حافظ»، از سوی مرکز حافظشناسی به عنوان موضوع علمی بیستونهمین یادروز حافظ اعلام شد.
-
شاهینشهر پایتخت شعر کودک ایران میشود
اصفهان - آیین امضای تفاهمنامه همکاری شهرداری شاهین شهر برای برپایی پنجمین جشنواره شعر ملی کودک ایران و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد تا این شهر در مسیر پایتختی شعر کودک ایران قرار گیرد.
-
توسط قدیمیترین کتابخانه مجارستان صورت گرفت؛
نجات ۱۰۰ هزار کتاب از هجوم سوسکها
برای نجات آثار تاریخی، دهها هزار جلد کتاب چندصدساله از قفسههای یک صومعه قرونوسطایی در مجارستان جمعآوری میشود تا آنها را از هجوم سوسکهایی که میتوانند بخشی از تاریخ را نابود کنند، حفظ کنند.
-
منتخبی از عکسهای دهه ۴۰؛
به «تماشای ایران» بنشینید!
اصفهان – نشر «اقنوم» کتاب «تماشای ایران» را که شامل منتخب عکسهای مرتضی بخردی از سرتاسر ایران است، به انتخاب حامد قصری منتشر کرد.
-
کارنامه ادبی صادق چوبک، در گفتوگوی ایبنا با حسن میرعابدینی؛
صادق چوبک؛ ناتورالیستِ تندرو یا راوی رنجهای فراموششدگان؟
نویسنده کتاب «همهچیز فرو میپاشد: زندگی و آثار صادق چوبک» گفت: از منظر مضمونی، چوبک معمولاً به بخشهایی از جامعه میپردازد که کمتر دیده شدهاند؛ او از لایههای پایین و فراموششده جامعه مینویسد و آنچنان به این طبقات نزدیک میشود که گاه تصمیمات و رفتار شخصیتهایش حیرتانگیز و گاه هولناک به نظر میرسد.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با محمد حسینی؛
پشت سر مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند
محمد حسینی، نویسنده، گفت: در پشت سر اسمهایی چون مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند و میتوان گفت اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد میتواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری پاتر نویس نیستند.
-
تخریب منزل پدر علم حقوق ایران در حملات اخیر؛
در سوگ خانهای که چراغ عدالت در آن روشن بود…
این خانه، صرفاً چهاردیواریای ساده نیست؛ بلکه آستانهای است که هزاران جوان ایرانی در آن تربیت شدند، حق آموختند، اخلاق ورزیدند و افتخار آفریدند.
-
نوشتن تجربه جنگ به مثابه تراپی؛
ناب، نایاب و داغ و زنده
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
-
بازخوانی گفتوگو با کاوه فرخ پژوهشگر تاریخ جنگ؛
تاریخ ثابت کرده ایرانی به هر نحوی از خاک دفاع میکند
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
-
فواد نظیری در گفتوگو با ایبنا:
هیچ عقل سلیمی جنگافروزی را نمیپذیرد / ادبیات، بازتاب احوال انسانها در التهاب جنگ است
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با آذردخت بهرامی؛
سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با منیرالدین بیروتی:
حرفهای نوشتن بدون دانش ادبی، بازار کتاب را مبتذل میکند
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
-
نگاهی به رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو؛
هیچ فاجعهای در کار نیست، اما همهچیز آرامآرام فرو میپاشد
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
-
مصاحبه با نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025؛
نویسنده باید جرأت پرتاب سنگ به دریاچههای راکد داشته باشد
محمد سمیر ندا، نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025 در گفتوگویی صمیمانه از تجربه زیسته، زخمهای تاریخ و مسئولیت نوشتن در برابر حافظه جمعی سخن میگوید
-
هوش مصنوعی، بحران هویت نقد ادبی و آینده آموزش ادبیات
اگر هوش مصنوعی بتواند به اندازهی دانشجویان کارشناسی ارشد آثار ادبی مانند هملت را تحلیل کند، آیا هنوز نیاز به نقد ادبی انسانی و آموزش آن وجود دارد؟
-
میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها»-۱
فلوشیپ نشر تهران اردوی تدارکاتی بود/آمادگی برای ورود به بازار جهانی
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
-
به همت خردسرای فردوسی مشهد؛
دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» منتشر شد
خراسانرضوی - دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» به همت خردسرای فردوسی مشهد و با نظارت محمدجعفر یاحقی منتشر شد.
-
مروری بر کتاب «هایدگر و نازیسم» نوشته ویکتور فاریاس؛
فیلسوف نازی
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
-
راهاندازی ایستگاه دیجیتال نسخ خطی گنجینه رضوی در کتابخانه ملی ازبکستان
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
-
مروری بر «شر در اندیشه مدرن؛ تاریخ فلسفه از چشماندازی متفاوت»؛
زمینلرزه در ارکان آگاهی بشر
«نیمن» دست به نگارش تاریخ فلسفه، با محوریت موضوع «شر»،پرداخته است. او در مطالعه خود نشان میدهد تغییرات دیدگان انسان، بهخصوص انسان غربی، در رابطه با مفهوم شر، منجر به تحولاتی بنیادین شده که در عموم تاریخنگاریهای فلسفه، نادیده گرفته شدهاست
تازهها
-
در بیستمین سالگرد تاسیس؛
فهرست نهایی جایزه ادبی صلح دیتون ۲۰۲۵
جایزه ادبی صلح دیتون در سال ۲۰۲۵ مانند جایزه کتاب شیخ زاید در امارات متحده عربی، امسال بیستمین سال برگزاری خود را جشن میگیرد.
-
در ادامه اجرای نهضت نشر نفایس رضوی؛
کتاب «منتخب صحیفههای سجادیه در کتابخانه آستان قدس رضوی» منتشر شد
خراسانرضوی- کتاب کاتالوگ «منتخب صحیفههای سجادیه در کتابخانه آستان قدس رضوی» در ادامه اجرای نهضت نشر نفایس رضوی منتشر شد.
-
در سیصد و هفتادمین «شب خاطره» برگزار میشود؛
روایت محرم در جبهه
سیصد و هفتادمین «شب خاطره» با محوریت روایتهای محرم در جبهه در حوزه هنری برگزار میشود.
-
رئیس جمهور:
پای ایران که در میان باشد، اختلافات رنگ میبازد
مسعود پزشکیان گفت: ملت ایران در برابر زور، ظلم و ستم سر خم نکرده و نخواهد کرد. در تاریخ هم نشان دادهاند که وقتی پای ایران در میان است، اختلافات را کنار میگذارند.
-
گزارش تصویری
«تا ابد، ایران»
ویژهبرنامه «تا ابد، ایران» با هدف پاسداشت شهیدان فرهنگ، هنر و رسانه، صبح امروز (سهشنبه ۳۱ تیر) با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر در تالار وحدت برگزار شد. /عکاس:نیلوفر عباسی
-
در آستانه اربعین شهدای وطن؛
کتاب «حماسه سرایان خطه خط مقدم» رونمایی شد
کرمانشاه- در آستانه اربعین شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، کتاب «حماسه سرایان خطه خط مقدم» با حضور جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر و مسئولان در دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه رونمایی شد.
-
معاون فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان خبر داد؛
خرید حمایتی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان از ناشران کتاب
همدان - معاون فرهنگی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان از خرید حمایتی این ادارهکل از ناشران کتاب خبر داد و گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، سیاستهای حمایتی خود از ناشران بومی را با جدیت دنبال میکند.
-
یک استاد دانشگاه مطرح کرد؛
«داستان داستانها» نگاهی انسانگرایانه به شاهنامه فردوسی دارد
خراسانرضوی - یک استاد دانشگاه گفت: محمدعلی اسلامی ندوشن در کتاب «داستان داستانها» نگاهی انسانگرایانه به شاهنامه فردوسی دارد، او بیش از آنکه به اسطوره یا جنبههای صرفاً حماسی توجه کند، به انسان و سرنوشت او توجه دارد.
-
«کافه مک اَدَم» محمود استادمحمد به تئاترشهر میآید
نمایش «کافه مک اَدَم» اثر زندهیاد محمود استادمحمد پس از ۱۵ سال با کارگردانی آرمان شهبازی به صحنه میآید.
-
همزمان با هفته دولت انجام میشود؛
بهرهبرداری از نخستین کتابخانه سیار در مازندران
مازندران- نخستین کتابخانه سیار در مازندران همزمان با هفته دولت افتتاح میشود.
-
با حضور نویسنده و علاقهمندان به ادبیات نمایشی؛
«بک تو بلک» در رشت رونمایی شد
گیلان - کتاب «بک تو بلک» در مراسمی با حضور نویسنده و علاقهمندان به ادبیات نمایشی در مجموعه کتاب چشمه رشت رونمایی شد.
-
گزارش ایبنا از مشهد؛
کودکان جاهدشهر با «نور امید» کتابخوانتر از همیشه شدند
خراسانرضوی - «نور امید» کتابخانهای کوچک در منطقه جاهدشهر مشهد است که با ۷۰۰ عضو فعال، کودکان و نوجوانان منطقه را کتابخوانتر از قبل کرده است.
-
در نشست «دوشنبههای کتاب نخوانهای» اراک عنوان شد؛
«خرابکاریهای دوستداشتنی»؛ داستانی برای کودکان از دغدغههای محیط زیستی تالاب میقان
مرکزی- در هشتاد و چهارمین نشست ادبی «دوشنبههای کتاب نخوانها» که با حضور کبریا شجری، مؤلف کتاب «خرابکاریهای دوست داشتنی» و جمعی از علاقهمندان به ادبیات کودک و نوجوان در سرای کتابفروشیهای بازار تاریخی اراک برگزار شد، کتاب تصویری «خرابکاریهای دوستداشتنی» مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
-
با هدف کشف استعدادهای نوقلم؛
۷ کارگاه شعر در خراسان شمالی برگزار میشود
خراسان شمالی- مسئول واحد آفرینشهای ادبی حوزه هنری خراسان شمالی از آغاز طرح «تابستان شاعرانه» خبر داد و گفت: طرحی تابستانی برای آموزش شاعری به نوجوانان علاقهمند در قالب هفت کارگاه آموزشی در چهار شهر با هدف شناسایی و پرورش نسل تازه شاعران برگزار میشود.
-
انتشارات استاد شهریار عرضه کرد؛
مقایسه جامعهشناسانه رمانهایی از بلقیس سلیمانی و زویا پیرزاد
کتاب «چهار رمان در آینه جامعهشناسی» نوشته افخمالسادات کیا، مقایسهای جامعهشناسانه میان رمانهایی از بلقیس سلیمانی و زویا پیرزاد است.
-
از سوی مرکز حافظشناسی؛
موضوع علمی بیستونهمین یادروز حافظ اعلام شد
فارس- «سیمای جهانی حافظ»، از سوی مرکز حافظشناسی به عنوان موضوع علمی بیستونهمین یادروز حافظ اعلام شد.
-
در نشست «اصالت پژوهی زیارت عاشورا» بررسی شد؛
آیا شیخ طوسی زیارت عاشورا را تقیه کرد؟
حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی محمودی در نشست اصالت پژوهی زیارت عاشورا از پژوهش تازهای با واکاوی بیش از صد نسخه خطی سخن گفت که نشان میدهد حذف برخی عبارات زیارت عاشورا در آثار شیخ طوسی نه از سر تحریف، بلکه به دلیل تقیه و شرایط سیاسی دوران بوده است.
-
مروری کوتاه بر داستان بلند «پسر» نوشتهی مهدی قلینژاد ملکشاه؛
پسر؛ برزخیِ شورش و سازگاری
داستان بلند و مدرنیستی «پسر»، تازهترین اثر منتشرشدهی مهدی قلینژاد ملکشاه، داستانی خواندنی با فرم غیرخطی، فشرده و پیچیده دربارهی پسری به نام امیر است. نویسنده در این داستان، با استفاده درست از تعدد راوی، دست خواننده را میگیرد و به دنیای قصهاش میبرد و او را در ساختن داستان شریک میکند.
-
تاریخچه چاپ و نشر در ایران- ۲/ آذربایجانغربی؛
چراغ چاپخانه «میهن» در دست نسل سوم/ عمو حجت و چاپخانه پدرش
آذربایجانغربی- چاپخانه «میهن» از چاپخانههای قدیمی شهر ارومیه است که هماکنون توسط نسل سوم مالکان آن اداره میشود.
-
به همت انتشارات قلم اعظم؛
نمایشگاه کتاب در کوهدشت افتتاح میشود
لرستان - مدیرمسئول انتشارات قلم اعظم از افتتاح نمایشگاه کتاب با بیش از دو هزار عنوان در کوهدشت خبر داد.
نظر شما