کتاب «دگرخوانی سینمای مستند» پس از کتاب «واقعیت گرایی فیلم» نوشته زندهیاد فریدون رهنما، دومین کتاب تالیفی به قلم یک سینماگر ایرانی است که به تفکر و بازاندیشی در بنیانهای نظری سینمای مستند میپردازد. اصلانی در این کتاب مشخصا به طرح و تشریح ماهیتِ فلسفی، ادبی و زیباییشناختی فیلم مستند پرداخته است.
«دگرخوانی سینمای مستند» محصول مطالعات، یافتهها و یادداشتهای اصلانی، طی 50 سال فعالیت موثر و خلاقانه او در عرصه سینما و به خصوص فیلم مستند است.

در پیشگفتار کتاب، درباره محتوای آن چنین میخوانیم: «آنچه گفتهشده، اگر غلط است، اندیشه خود میخواهم و میسازم و اگر درست، به صرافت این درستی، راه خود میروم. آنچه میگویم، نحوی اعتراف وجود است از نوعی فهمیدن، نه نوعی درست بودن. که بر اعتراف جای بحث نیست و درست بودن را نیز به جهانیان وامیگذارم و فهمیدن مشکوک خود را به خود متذکر میشوم و با این فهمِ غوطهخورده در همه تناقضها، به صحرایی میشوم که در آن عشق باریده است و زمین تَر شده.»
چاپ نخست کتاب «دگرخوانی سینمای مستند» با شمارگان هزار و 300 نسخه، 310 صفحه و بهای 35 هزار تومان آذر ماه 1394 از سوی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی منتشر شده است. صفحهآرایی و طراحی جلد کتاب را مهسا مختاری فرد بر عهده داشته است.
نظر شما