به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) اين اثر با تدوين جعفرشيرعلينيا، در 9 بخش به روايت آغاز تا پايان دفاع مقدس پرداخته است.
"روزي جنگي بود"، "اين پاييز قرمز است"، "بحران بالا ميگيرد"، "روزهاي پيروزي فرا ميرسد"، "ورق جنگ بر ميگردد"، "تا مبارزه هست ما هستيم"، "اروند مهار ميشود"، "درجه درد بالاست" و "ايران نبايد پيروز شود!"، عناوين بخشهاي اين اثرند.
كتاب "هشت سال اينگونه گذشت"، در قالب سالنما و آلمانك و مصور تنظيم شده و به گفته مجيد زارع، مدير هنري اين اثر، "استفاده از اين روش در حوزه ادبيات پايداري، براي نخستينبار صورت گرفته است. آلمانك، قالب فانتزي اطلس، يعني تركيبي از متن، روزشمار و تصوير را شامل ميشود."
وي معتقد است: "روش آلمانك درباره موضوعهاي كلي مانند، جنگ و انقلاب از نظر در دست داشتن آرشيو گستردهاي از عكسهاي حوادث و اشخاص، كاربردي است. اما براي سوژههاي جزييتر، استفاده از اين روش منوط به وجود تصاوير با كيفيت از نظر محتوا و تكنيك است."
در بخش نخست "هشت سال اينگونه گذشت" با عنوان "روزي جنگي بود" به سالهاي نخستين جنگ تحميلي عراق عليه ايران و تحولات داخلي و خارجي مانند فتح خرمشهر، چگونگي استفاده از سلاحهاي شيميايي توسط ارتش صدام و كاهش قيمت نفت پرداخته شده است.
بخش دوم با عنوان اصلي "اين پاييز قرمز است" و عناوين جزيي مانند "بذرهاي يك جنگ تمام عيار"، "پنجه عقاب"، "كودتاي نوژه"، "دشمني با انقلاب"، سايههاي هجوم"، "شروع آتش"، "درجه بحران بالاست"، "نيروي هوايي زنده است"، "همه با هم"، "پرچم مقاومت" و "خونين شهر"، حوادث آستانه جنگ را انعكاس داده است.
"روياي فتح سه روزه"، "حرفهاي خندهدار"، "سايه وحشت" و "عمليات بيبرنامه" سرفصل مباحثياند كه در بخش سوم با عنوان "بحران بالا ميگيرد" مطرح شدهاند و عملياتهاي فتحالمبين و ثامنالائمه(ع) در بخش چهارم و ذيل عنوان "روزهاي پيروزي فرا ميرسد"، گزارش شدهاند.
تيترهاي "طرح 20 ساله"، "نبرد داغ"، "گره كور"، "غفلت ممنوع"، "جنگ شيميايي"، "نبرد مجنون"، "مصيبت غرب"، "عبور از اروند" و "آتش بيسابقه"، در بخشهاي پنجم تا هفتم و در ذيل عناوين كلي "ورق جنگ بر ميگردد"، "تا مبارزه هست ما هستيم" و "اروند مهار ميشود"، به آزادي هويزه، فعاليتهاي محرمانه براي عملياتها، عمليات رمضان در ماههاي پس از آزادسازي خرمشهر و نبرد والفجر 8 اختصاص دارند.
كتاب "هشت سال اينگونه گذشت" با بخشهاي هشتم و نهم در ذيل عناوين "درجه درد بالا است" و "ايران نبايد پيروز شود!" و اين بند به پايان رسيده است كه: "سالهاست كه جنگ تمام شده است و ايران پابرجاست و اثري از صدام نيست. سالها بود كه دنيا ميخواست يك باور تاريخي را به ايرانيها تحميل كند؛ ايرانيها نميتوانند از سرزمينشان دفاع كنند و در هر جنگي تجزيه ميشوند. جنگ هشت ساله اين باور را عوض كرد و ايران در سختترين جنگ تاريخش حتي از يك وجب از خاكش هم دست نكشيد."
در شرح تصاوير گردآمده در اين كتاب و در پايان هر بخش و در قالب گاهشمار، مهمترين تحولات جنگ تحميلي عراق عليه ايران نيز مرور شدهاند.
اين اثر به كوشش خانه فرهنگ و هنر سوفيا، با تدوين جعفر شيرعلينيا، ويراستاري سعيد زاهدي، مديريت هنري مجيد زارع، تحقيق گروهي مرتضي پايدار، يزدان كريمي و مرتضي مصطفوي و كارشناسي سياسي و نظامي سردار احمد سيافزاده آماده شده است.
كتاب "هشت سال اينگونه گذشت" در قطع رحلي كوچك و 68 صفحه، با شمارگان 5000 نسخه و بهاي 99 هزار ريال به عنوان پانصدونودوهشتمين كتاب دفتر ادبيات و هنر مقاومت و چهارمين اثر از شاخه "دانستنيهاي جنگ" در اين دفتر، توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسيده است.
نظر شما