یکشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۰:۲۲
ردپاي تدوين سينمايي در شاهنامه فردوسي

نشست تخصصي «جست‌وجوي ردپاي تدوين سينمايي در شاهنامه فردوسي» در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار مي‌شود.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در ادامه سلسله نشست‌هاي علمي_تخصصي پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، نشست تخصصي «جست‌وجوي ردپاي تدوين سينمايي در شاهنامه فردوسي» با سخنراني دكتر سيد محسن هاشمي (دكتري پژوهش هنر) برگزار مي‌شود.

سير تحولي تدوين سينمايي، انواع رويكردها به تدوين در شاهنامه، تلفيق صدا و تصوير در شاهنامه و روش چينش و برچشينش فردوسي، تداوم با عدم تداوم و الگوهاي متنوع فردوسي در ارايه داستان و مطالعه موردي (بزم و رزم و سوگ) مهمترين محورهاي مورد بحث در اين نشست است.

فردوسي شخصيتي جهاني است كه به آينده انسان مي‌انديشد و مي‌خواهد كه انسان به مانند شخصيت‌ حماسه‌ها نماد انسان كامل و مظهر پاك‌سرشتي شود و اين از مايه‌هاي شگفتي حماسه فردوسي به‌شمار مي‌رود. 

ردپاي تدوين سينمايي در شاهنامه فردوسي را مي‌توان در سوگ سياوش و رزم رستم و سهراب به روشني مشاهده كرد. سوگ سياوش همگام با هزاره‌هاي اسطوره‌اي است كه دوره آميختگي نور و ظلمت به‌شمار مي‌رود، سياوش در شاهنامه نماد درست‌كاري، نيكي و پاك‌زيوي است به اين معني كه پاك‌تر از شخصيت سياوش در حماسه ايراني نمي‌توانيم بيابيم

«جست‌وجوي ردپاي تدوين سينمايي در شاهنامه فردوسي» با سخنراني دكتر سيد محسن هاشمي عصر امروز يك‌شنبه (30 خرداد) ساعت 16 در سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات واقع در خيابان ولي‌عصر، پايين‌تر از ميدان ولي‌عصر، خيابان دمشق، شماره 9 برگزار مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها