چاپ نخست کتاب «گل صد برگ (داستانهايي از پيامبر مهرباني براي كودكان و نوجوانان)» نوشته سيدمحمد مهاجراني كه مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما آن را تهيه كرده است، از سوي نشر «دفتر عقل» منتشر و روانه بازار كتاب شد.
پيامبر گرامي اسلام(ص) مانند پدري مهربان و دلسوز به امت خود عشق ميورزيد و با خلق و خوي نيكويش، دوست و دشمن را مجذوب خويش ميساخت. او براي هدايت و رستگاري مردم، از جان مايه گذاشته بود و حاضر نبود حتي گمراهي يك نفر را ببيند.
بر اساس مطالب كتاب «لحظه لحظه زندگي آن حضرت(ص) سرشار از درسهايي فراموش ناشدني از عشق و محبت و مهرورزي است، ولي افسوس كه قدر و منزلت پيامبر رحمت چنان كه بايد، شناخته نشد و جهانيان آنچنان كه شايسته بود، از بركات وجود ايشان بهرهمند نشدند.
پيامبر گرامي اسلام(ص)، مهربانترين، باصفاترين، شادابترين، زيباترين و خوش ذوقترين انساني است كه از ديرباز تاكنون بر كره خاكي گام نهاده و حلقه زمين را با نور نگين خويش آراسته است. سراسر زندگياش، لبريز از زيبايِي، مهرباني، دلسوزي و دوستي است. اگر هر شخصيتي به دليل دارا بودن يك يا چند ويژگي، شهره آفاق شده، او دريايي است لبريز از صدفهاي مهرباني و نيكي.
رخ يوسف، يدبيضا، دم عيسي داري
آن چه خوبان همه دارند، تو تنها داري!
اگر جايز باشد واژه قهرمان را براي پيامبران و اولياي الهي به كار ببريم، بدون شك، او قهرمان قهرمانان است. بزرگترين خدمتش به بشريت نيز اين است كه مانند نوح(ع) انسان را بر كشتي نجات نشانده و از درياي تاريك جهالت رهانيده است و با اهداي دستهگل نور و ايمان، جان تازهاي در كالبد عالم و آدم دميده است. به همين دليل، اگر ميبينيم انسانهاي آزاده، عاشقانه او را دوست دارند و كودكان و نوجوانان با تمام وجود، به او عشق ميورزند، شگفتي ندارد.»
سيدمحمد مهاجراني در بخشي از پيشگفتار كتاب آورده است: «چه زيباست رسانههاي گروهي، به ويژه صدا و سيما! زندگي سراسر زيبا و والاي اين يگانه دوران و آموزگار مهربان را در قالب برنامههاي مختلف و متنوع عرضه كنند و اين برنامهها را با گوهرهاي نما و نوا بيارايند تا همه مردم به ويژه خردسالان، كودكان و نوجوانان عزيزمان هرچه بيشتر اين عزيز را بشناسند و چشمه عشقشان نسبت به اين بزرگوار، سرشارتر و پربارتر شود.
گل صد برگ، مجموعهاي است كه خواسته است براي رسيدن به اين هدفها، تا حد امكان، ماده اوليه برنامهسازي را براي برنامهسازان عزيز صدا و سيما فراهم آورد. اميدوارم خداي رحمان و پيامبر مهربان، اين شاخه گل و اين هديه كوچك را پذيرا باشند و با باران لطف خويش، دشت دل كودكان، نوجوانان و اهالي رسانه و ادب و هنر را سيراب و زندگيمان را سرسبز و شاداب سازند انشاءالله.»
كودكان و نوجوانان، دوستي را دوست دارند. مهرباني و محبت را دوست دارند. صفا و صميمت را دوست دارند. زيبايي را دوست دارند. شادي و شادابي را دوست دارند. قهرمانان را دوست دارند و همواره مايلند در رفتارها و گفتارها از قهرمانان تقليد كنند.
كتاب حاضر در 14 بخش سامان يافته كه عناوين چهاردهگانه آن عبارتند از: سلام و احوالپرسي، آراستگي و تميزي و زيبايي، مهماني رفتن و مهماننوازي، دوستي و مهرباني، مهربان با كودكان، بازي كردن با كودكان، بخشش كردن؛ هديه دادن و هديه گرفتن، خوش قولي، كار و همكاري، آداب غذا خوردن، مهرباني با حيوانات، ورزش كردن، شوخي و شادي، ويژگيها.
چاپ نخست کتاب «گل صد برگ (داستانهايي از پيامبر مهرباني براي كودكان و نوجوانان)» در شمارگان 1400 نسخه، 167 صفحه و بهاي 25000 ريال راهي بازار نشر شد.
نظر شما