سه‌شنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۵ - ۱۳:۴۹
کتاب «بشنو از نی؛ ضرب‌المثل‌های مثنوی» در اراک رونمایی شد

مرکزی- کتاب «بشنو از نی؛ ضرب‌المثل‌های مثنوی»، تألیف معصومه فراستی که توسط انتشارات «دده» منتشر شده، در اراک رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اراک، همزمان با سومین روز از هفته فرهنگی اراک، کتاب «بشنو از نی؛ ضرب‌المثل‌های مثنوی» تألیف معصومه فراستی با حضور نویسنده، جمعی از علاقه‌مندان به حوزه ادبیات و شاعران و نویسندگان در فرهنگسرای آینه اراک رونمایی و روانه بازار کتاب شد.

۱۰ سال پژوهش در شش دفتر مثنوی

در این آیین، فراستی مؤلف کتاب با اشاره به روند تدوین این اثر گفت: «بشنو از نی»، برای من تلاشی ۱۰ ساله برای شناخت پیوند میان ادبیات مکتوب و فرهنگ شفاهی، شعر و زندگی و اندیشه شاعر و حافظه مردم است.

نویسنده کتاب «بشنو از نی» درباره انگیزه خود از نگارش این اثر بیان کرد: انگیزه من از تحقیق درباره ضرب‌المثل‌های مثنوی، توجه به همین پیوند میان سخنان مولانا و فرهنگ مثل‌گویی فارسی بوده است. در این پژوهش کوشیده‌ام نمونه‌هایی را که در مثنوی جنبه ضرب‌المثلی دارند، شناسایی و گردآوری کنم و تا حد امکان، با ذکر مأخذ در اختیار خوانندگان قرار دهم.

کتاب «بشنو از نی؛ ضرب‌المثل‌های مثنوی» در اراک رونمایی شد

وی افزود: بسیاری از مفاهیمی که امروز در زبان مردم آشنا هستند، پیش از آن‌که به شکل ضرب‌المثل در گفتار عمومی رواج پیدا کنند، در شعر و اندیشه بزرگان ادب فارسی حضور داشته‌اند. یکی از زیبایی‌های این پژوهش، یافتن رد پای سخن از دفتر شاعر تا دفتر زندگی مردم است.

فراستی درباره محتوای کتاب توضیح داد: در این اثر، تلاش شده است ضرب‌المثل‌ها و مضامین مثل‌گونه نهفته در شش دفتر مثنوی با توجه به ابیات و حکایت‌ها، شناسایی و گردآوری شوند و معنا و شرح آن‌ها در اختیار مخاطب قرار گیرد، چه آن‌جا که مثل به روشنی در سخن مولانا حضور دارد و چه آن‌جا که باید ردپای آن را در ژرفای معنا و میان چندین بیت جست‌وجو کرد.

نویسنده کتاب «بشنو از نی» تأکید کرد: این کتاب حاصل دوره کوتاه از پژوهش نیست، بلکه نتیجه سال‌هایی است که بارها به مثنوی بازگشته‌ام و هر بار کوشیده‌ام مفاهیم را بهتر بفهمم و دقیق‌تر ثبت کنم.

کتاب «بشنو از نی؛ ضرب‌المثل‌های مثنوی» در اراک رونمایی شد

وی ادامه داد: پشت هر صفحه، ساعت‌ها مطالعه، اندیشیدن، یادداشت‌برداری، تردید و بازخوانی قرار دارد.

کتاب «بشنو از نی؛ ضرب‌المثل‌های مثنوی» در ۲۲۸ صفحه در قطع رقعی همراه با صفحه آرایی دانیال تاج‌آباد و طراحی جلد محمد جعفری با قیمت ۶۹۰ هزار تومان توسط انتشارات دده منتشر و روانه بازار کتاب شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها