شنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۵ - ۰۸:۵۴
«خانه شاهنامه» در روستای پاژ راه‌اندازی خواهد شد

خراسان رضوی - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: خانه شاهنامه در روستای «پاژ»، زادگاه فردوسی راه‌اندازی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، حسین مسگرانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، با تأکید بر ضرورت ایجاد خانه شاهنامه در روستای پاژ، زادگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی، گفت: امیدواریم با حمایت دستگاه‌های مسئول و مشارکت مردم، خانه فردوسی با کارکردی فرهنگی، پژوهشی و آموزشی در این روستا احداث شود.

حسین مسگرانی با اشاره به نبود یک مرکز فرهنگی شاخص به نام فردوسی در زادگاه این شاعر بزرگ اظهار کرد: با وجود برگزاری مراسم بزرگداشت فردوسی در روستای پاژ، تاکنون مرکز فرهنگی، کتابخانه یا نماد شاخصی که به‌طور مشخص به نام این حکیم بزرگ در این روستا فعالیت کند، ایجاد نشده است.

وی افزود: در ابتدای امسال، این موضوع با پورمحمدی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، مطرح شد و پیشنهاد کردیم خانه فردوسی در زادگاه این حکیم بنا شود تا زمینه معرفی و ترویج اندیشه‌های او بیش از پیش فراهم شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه خانه فردوسی باید فراتر از یک بنای یادبود و دارای کارکردهای فرهنگی باشد، تصریح کرد: پیش‌بینی کتابخانه، برگزاری کلاس‌های شاهنامه‌خوانی و اجرای برنامه‌های علمی و پژوهشی از جمله ظرفیت‌هایی است که می‌توان برای این مجموعه در نظر گرفت.

مسگرانی همچنین بر ضرورت واگذاری مدیریت این مجموعه به مردم تأکید کرد و گفت: بسیار مهم است که خانه فردوسی با مدیریت مردمی و نه صرفاً دولتی اداره شود. در این زمینه، دهیاری روستای پاژ یا انجمن شاهنامه‌خوانی می‌توانند با رعایت چارچوب‌های تعیین‌شده، مسئولیت مدیریت و اجرای برنامه‌های این مرکز را بر عهده بگیرند.

وی با اشاره به ضرورت مشارکت نهادهای مختلف در تحقق این طرح خاطرنشان کرد: امیدواریم با همراهی صاحب‌نظران، اندیشمندان و دستگاه‌هایی همچون بنیاد مسکن، زمینه احداث این مجموعه فراهم شود. درباره محل احداث نیز پیشنهادهایی مطرح است که با مشارکت دهیاری و بزرگان روستا می‌توان به جمع‌بندی مناسبی رسید.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در پایان ابراز امیدواری کرد که راه‌اندازی خانه شاهنامه در پاژ، گامی مؤثر در توسعه فعالیت‌های فرهنگی مرتبط با شاهنامه و تحقق مطالبه دیرینه مردم این روستا باشد.

به گزارش ایبنا؛ این بازدید همزمان با برگزاری ششمین دوره تربیت عالی شاهنامه‌خوانی و شاهنامه‌پژوهی با حضور میرجلال‌الدین کزازی، عبدالحمید ضیایی و مصطفی سلطانی‌نژاد انجام شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها