شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۴
نوجوانان امروز سخن‌شناس‌اند

افشین علا در نشست نقد شعر باشگاه قاف کانون پرورش فکری، از رشد دوباره شعر نوجوان گفت و تأکید کرد: این نسل شعر را با شناخت، دقت و مهندسی واژه‌ها دنبال می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا افشین علا، شاعر و پژوهشگر، در نشست نقد شعر اعضای باشگاه شعر «قاف» که روز چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ و هم‌زمان با دوره آموزشی این باشگاه با عنوان «قافیه» با حضور غلامعلی حدادعادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار شد، با قدردانی از حضور نوجوانان شاعر گفت: همه شما شاعر خوب و برگزیده‌ای هستید.

او با اشاره به سابقه طولانی آشنایی خود با کانون ادامه داد: چهل‌وچند سال از عمر پنجاه‌وچند ساله من با کانون گره خورده؛ از کودکی عضو کانون بودم و بعدها هم که در کانون کار نمی‌کردم، در بیشتر مراکز و برنامه‌های آن حضور داشتم. بعد از انقلاب، ما نوجوانان دهه ۶۰ با جهشی جدی در شعر معاصر روبه‌رو شدیم؛ جهشی با رویکرد انقلاب. اما در سال‌های بعد، این روند به مرور کمرنگ شد و من همیشه نگران شعر نوجوان بودم و این موضوع را در برنامه‌ها و اردوهای کانون احساس می‌کردم.

این شاعر شکل‌گیری باشگاه شعر قاف را اتفاقی مهم و جریان‌ساز دانست و گفت: در یکی دو سال اخیر شاهد یک حرکت جدی و امیدبخش در کانون پرورش فکری هستیم و این جمع امروز نشان می‌دهد که شعر نوجوان دوباره در مسیر بالندگی قرار گرفته است. بچه‌ها سخن‌شناس‌اند و می‌دانند که شعر فقط تفنن و صنعت‌کاری نیست؛ شعر یعنی مهندسی کلام و مفاهیم؛ در شعر تک‌تک شما دقت در گزینش واژه‌ها، تناسب ساختار و توجه به مضمون کاملاً محسوس است و برخی ابیات، زیبایی و ظرفیت جدی داشتند و نشان می‌دادند که تربیت ادبی در کانون با جدیت دنبال شده است.

باشگاه قاف (مخفف قله ادبیات و فرهنگ) مسئولیت ایجاد زمینه‌های لازم برای رویش و پرورش استعدادهای ادبی کودک و نوجوان را در مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برعهده دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها