شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۹
ترانه بیش از سایر گونه‌های ادبی پیشرفت داشته است

ابراهیم اسماعیلی اراضی، از ترانه‌سرایان کشورمان گفت: بین گونه‌های مختلف ادبی در دهه‌های اخیر، هیچ گونه‌ای به اندازه ترانه پیشرفت نداشته و ندرخشیده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا محفل «شب ترانه» با دبیری ابراهیم اسماعیلی اراضی و با حضور ترانه‌سرایان مطرح موسیقی پاپ کشور در سرای ادبیات سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.

ابراهیم اسماعیلی اراضی در این نشست بیان کرد: به همان نسبت که نقش ترانه در موسیقی مهم بوده، در ادبیات نیز اهمیت داشته و می‌توانیم به خود ببالیم که در این روزگار این اتفاق بیش از همیشه رخ داده است.

وی افزود: در هیچ دوره‌ای ترانه تا این حد نتوانسته از ظرفیت‌های ادبی و زیبایی‌شناسی در شکل متنی خود بهره‌مند شود و می‌توان گفت بین گونه‌های مختلف ادبی نیز در دهه‌های اخیر، هیچ گونه‌ای به اندازه ترانه پیشرفت نداشته و ندرخشیده است؛ بنابراین خوشحالم که نمایندگان چند دهه ترانه‌سرایی ایران در جلسه حضور دارند و آثارشان را به مخاطب ارائه می‌دهند.

همچنین محمدرضا صبوریان به بهانه انتشار مجموعه ترانه و شعر محاوره‌اش که تحت عنوان «نقشه رنج» توسط نشر نزدیکتر به چاپ رسیده به ترانه‌خوانی یکی از آثار خود پرداخت که با استقبال حاضران در جلسه مواجه شد.

سپس زهرا عاملی که مخاطبان با ترانه‌هایی که از او با صدای احسان خواجه‌امیری و مهدی یراحی پخش شده خاطره دارند به ترانه‌خوانی پرداخت و گفت: از خانه کتاب و ادبیات ایران تشکر می‌کنم و خیلی خوشحالم که بعد مدت‌ها مخاطبان ترانه را در نمایشگاه کتاب می‌بینم.

وی با اشاره به ترانه محمدرضا صبوریان گفت: از ترانه صبوریان لذت بردم و امیدوارم شاعران جوان خوب را همین‌گونه ببینیم و نسل ترانه‌سرایان خلاق ادامه پیدا کند.

پس از آن امید روزبه، ترانه‌سرای این روزهای آثار محسن چاوشی که سومین مجموعه ترانه‌هایش تحت عنوان «من باید می‌رفتم» توسط انتشارات شانی به چاپ رسیده به معرفی کتابش پرداخت و چند ترانه برای حاضران خواند.

در ادامه حسین غیاثی، ترانه‌سرای مطرح، فعال و پرکار این روزهای مارکت موسیقی که آثار بسیاری از او را با صدای محسن چاوشی، علیرضا قربانی و علی زندوکیلی شنیده‌ایم به خوانش چند ترانه اجرا شده که توسط علیرضا قربانی به اجرا رسیده پرداخت.

در ادامه احمد امیرخلیلی با یاد و نامی از محمدعلی بهمنی که از اساتیدش بوده، به بیان خاطراتش از بهمنی پرداخت و یک ترانه نیز برای مخاطبان خواند.

همچنین کسری بختیاریان که آثار او را با صدای امیرعباس گلاب، فرزاد فرزین، سیامک عباسی و رستاک حلاج شنیده‌ایم، دیگر ترانه‌سرای حاضر در جمع بود که به ترانه‌خوانی پرداخت. پس از او نیز امید صباغ‌نو و امیر ارجینی به خوانش تعدادی از آثار خود پرداختند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین