به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، مراسم رونمایی از طرح یادمان مزار محمدعلی بهمنی اثر شهابالدین ارفعی طراح هرمزگانی سهشنبه شب به همت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان و خانه ادبیات بهمنی در فرهنگسرای طوبی بندرعباس برگزار شد.
علی رضایی مولف و محقق هرمزگانی با اشاره به اینکه اگر چه خود بهمنی به راستی بسیار بزرگ است، افزود: کسانی بودند که از زره زره وجودشان به پای درخت ادبیات فدا کردند. سیمین بهبهانی، حسین منزوی و محمد علی بهمنی، این سه تن بودند که خالق سه جریان شعری هویت بخش هستند.
این شاعر ادامه داد: بهمنی، غزل را از پستوی مخمور و بزک شده نجات داد و آن زمانی که گفتند فاتحه غزل خوانده است، بهمنی پنجرهای در تنفس هوای شعر گشود.
این محقق هرمزگانی با تاکید به بی مهری به مثنوی، شاهنامه و شاهکارهای ادبی دیگر اضافه کرد: همین بلا را سر قصیده آوردیم و زمانی که نوبت غزل که شد، بهمنی برخاست و از این فاجعه جلوگیری کرد.
تلاش بهمنی در احیای غزل ایران
محمد آشوری تازیانی استاندار هرمزگان نیز با بیان نیکیهای بهمنی، افزود: تعهد کردهایم که یادمانی برای بهمنی ایجاد کنیم که این کار را به شایستگی انجام خواهیم داد. زیرا در فراخوان، طرحهای زیادی به اشتراک گذاشته شد و امشب یکی از این طرحها رونمایی شد.
آشوری سپس به تولد جسمانی و معنوی و فکری انسانها اشاره کرد و گفت: جاودانگی در تولد فکری است که برای بهمنی محقق شد. زیرا استاد بهمنی در احیای غزل ایران تلاش شایانی کرد و موجب ماندگاری غزل شد.
راز ماندگاری بهمنی، عاطفه ادبی و بزرگی اش بود
عباس سجادی از دوستان زندهیاد محمدعلی بهمنی با خوانش مطلع غزل «جسمم غزل است اما، روحم همه نیمایی ست / در آینه ی تلفیق، این چهره تماشایی ست» عنوان کرد: مانیفست محمدعلی بهمنی در همین بیت خلاصه شده است.
وی ادامه داد: بهمنی، موجب حیات دوباره غزل روز بود و راز ماندگاری بهمنی، عاطفه ادبی و بزرگی اش بود. زیرا با متانت و تواضع به کم سن و سالترها نیز احترام ویژهای قائل بود.
سجادی با اشاره به برگزای جشن تولد استاد بهمنی در چنین شبی، از بغض فرو خوردهاش گفت و افزود: سلام دوستان بهمنی در تهران را خدمت مردم شریف و فرهنگ مدار هرمزگان میرسانم و وعده کردهام که وعده شما در خصوص یادمان بهمنی و احیای کنگره شعر و داستان هرمزگان را تکرار کنم زیرا به این دو دلیل بهمنی را به هرمزگان سپردهایم.
سید عباس سجادی با آرزوی اینکه کالبد بهمنی موجب کالبد ادبی با بنای خانه ادبی در هرمزگان شود، رو به محمد آشوری تازیانی استاندار هرمزگان گفت: در احیای کنگره شعر و داستان هرمزگان تلاش کنید زیرا خیلی از چهرههای شاخص این دوران از برندگان این کنگره هستند.
وی در پایان عنوان کرد: از عمق جان میگویم که ملت ایران نگین انگشتر شریف و گوهر نایابی را به شما تحویل داده است.
در ادامه قطعهای با اجرای جواد ضمیری مسئول خانه ادبیات بهمنی، شعرخوانی علی اکبر فاضلی از شاعران جوان هرمزگان با عنوان «غمی بزرگ تر ازمنی در من / چنان بزرگ که اندوه میهنی در من …» را خوانش کرد. سپس آیه بهمنی دختر محمد علی بهمنی، دلتنگی هایش را با این عنوان که «اولین سالی که سال بدون تو تحویلم شده است…» دکلمه کرد.
به گزارش ایبنا، به مناسبت آیین برگزاری زادروز زنده یاد محمدعلی بهمنی با حضور اهالی شعر و موسیقی از همه شاعران هرمزگان از سوی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان دعوت شد تا اشعارشان با محوریت این شاعر فقید را تا پایان وقت اداری دوشنبه (۲۵ فروردین ماه) به دبیرخانه برگزاری این مراسم ارسال کنند.
طبق اعلام مسئولان برگزاری، آثار زیادی ارسال شده بود که از بین آثار ارسالی، اثر برتر به انتخاب هیئت داوران در تهران برای قرائت در مراسم انتخاب شد.
این شعر، غزل علیاکبر فاضلی از دانشجویان هرمزگانی شهرستان رودان در شمال شرق هرمزگان بود که در خانوادهای شاعر چشم به جهان گشود و اینک، کارشناسان حوزه ادبیات، آینده روشنی را برای وی متصور هستند.
غمی بزرگ تر از وسعت منی در من
غمی بزرگ تر از وسعت منی در من
چنان بزرگ که اندوه میهنی در من
غمی نجیب تر از پنجه های باریکت
شبیه پیلهی پروانه میتنی در من
میان سایهی من عکس دختری پیداست
تویی که نیمه ی شب پرسه میزنی در من
بزن به سینهی من تیغ روشن خود را
بساز جای خودت را چو روزنی در من
مباد فکر کنی اینکه لحظهای بی تو
مباد فکر کنی غیر تو تنی در من
ببخش اینکه تو را تن خطاب کردم عشق
مباد فکر کنی غیر تو منی در من
شبیه ساحل بندر شده است آغوشم
بخواب شکل غزلهای بهمنی در من.
این شعر در مراسم رونمایی از طرح یادمان مزار محمدعلی بهمنی سهشنبه شب (۲۶ فروردینماه) در فرهنگسرای طوبی بندرعباس خوانده شد.
به گزارش ایبنا، محمد علی بهمنی؛ غزلسرا و ترانهسرای هرمزگانی، ۹ شهریورماه ۱۴۰۳ در تهران درگذشت. آرامگاه وی در ضلع شرقی فرهنگسرای شهید آوینی بندرعباس قرار دارد.
چهارشنبه (۲۷ فروردین ۱۳۲۱) مصادف با سالروز تولد ۸۳ سالگی بهمنی است.
نظر شما