سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۷
کتاب «دردسر در قطار درجه دو اراک – اهواز» در اراک رونمایی شد

مرکزی – کتاب مجموعه داستان کوتاه طنز «دردسر در قطار درجه دو اراک– اهواز» تألیف ایرج احمدی هزاوه توسط انتشارات «دده» منتشر و پس از رونمایی رهسپار بازار کتاب شد.

ایرج احمدی هزاوه مؤلف مجموعه داستان طنز «دردسر در قطار درجه دو اراک– اهواز» که بیشتر آثارش در زمینه طنز به رشته تحریر درآمد است در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اراک گفت: طنز یکی از سخت‌ترین گونه‌های نوشتن است و هنر طنز نویس کشف و بیان هنرمندانه عدم تناسبات است.

وی افزود: طنزپردازی راه رفتن بر لبه تیغ است. طنزپرداز اگر مهارت نداشته باشد نوشته‌هایش می‌تواند به فکاهی، هجو و یا هزل تبدیل شود.

احمدی هزاوه در مورد خصوصیات فکاهی بیان کرد: فکاهی بیان مطلبی است صرفاً برای خنداندن دیگران. هجو نابودی شخصیت دیگری است که نمونه‌های آن در نثر و نظم فارسی فراوان است.

این طنزپرداز معتقد است که هزل پرداز از واژه‌های نامتعارف و بعضاً رکیک استفاده می‌کند اما طنز هدفش اصلاح است و بیان عدم توازن‌هاست.

وی ادامه داد: در واقع طنز اجتماعی لایه دومی هم دارد که برای تصمیم گیران و تصمیم سازان جامعه است. طنز خوراندن دارویی تلخ است به همراه شربتی گوارا. نمونه‌های موفق طنز را در ایران می‌توان در نشریات «توفیق» و «گل آقا» جستجو کرد.

کتاب «دردسر در قطار درجه دو اراک – اهواز» در اراک رونمایی شد

احمدی هزاوه در مورد مجموعه داستان‌های اخیرش که در قالب طنز روانه بازار کتاب شد بیان کرد: نوشتار حاضر (دردسر در قطار درجه دو اراک– اهواز) بر مبنای واقعیت‌هایی است که برای نویسنده اتفاق افتاده (به جز داستان دوم) برخی از پدیده‌های اجتماعی در این نوشتار به گونه ای طنز در برابر خواننده قرار می گیرد. اگر چه لبخند بر لبانتان خواهد آورد اما همان گونه که طنز در ذات خود به بیان پدیده‌های دوگانه و بعضاً متناقض می‌پردازد، این نوشتار هم همین گونه است.

وی ادامه داد: یکی از نویسندگان درباره کتاب سابق من (اراک قرن پانزدهم) در جایی نوشته بود که «با خواندن آن هم خندیدم و هم گریه می‌کردم».

به گزارش ایبنا، مجموعه داستان «دردسر در قطار درجه دو اراک– اهواز» شامل ۵ داستان با نام های «قطار درجه دو اراک اهواز» که نام کتاب برگرفته از این داستان است و ماجراهای مش صادق و انتخابات»، «هجده ساعت تهران»، «یک روز تهران» و «چهل و هشت ساعت تهران» است.

این مجموعه داستان طنز در ۹۲ صفحه به قطع رقعی و شمارگان ۵۰۰ جلد با صفحه آرایی دانیال تاج آباد ویراستاری شهربانو شاکری با طراحی جلد اردلان حسین آبادی توسط انتشارات «دده» منتشر و در بازار کتاب اعلام حضور کرد.

از این نویسنده تاکنون کتاب‌های «روزه کله گنجشکی»، «اتوبوس هزاوه»، «آن زمستان سرد»، «حمام خزینه‌ای»، «هزاو خاستگاه امیران»، «کفش‌ها و آدم‌ها» و «اراک قرن پانزدهم» منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها