چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۰
محفل ادبی «آفتاب» بندرعباس با «حرف‌های رنگی» سال نو را آغاز کرد

هرمزگان - دبیر محفل ادبی «آفتاب» بندرعباس گفت: محفل ادبی«آفتاب» بندرعباس با «حرف‌های رنگی» سال نو را آغاز کرد.

امیر حسین والا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، از برگزاری نخستین نشست محفل ادبی «آفتاب» بندرعباس در سال ۱۴۰۴ با محوریت کتاب «حرفهای رنگی» خبر داد.

دبیر محفل ادبی «آفتاب» بندرعباس عنوان کرد: با پایان یافتن تعطیلات نوروزی و بازگشایی مجدد کتابخانه‌ها، این کتابخانه، سه‌شنبه شب (۱۹ فروردین‌ماه‌) میزبان کودکان علاقه‌مند به کتاب و کتابخوانی بود.

وی بیان کرد: کتاب «حرف‌های رنگی» ماجرای احساسی رویارویی یک پدربزرگ با نوه‌اش است. پدربزرگ، صرفاً زبان تایلندی می‌داند و نوه دختری او با این زبان آشنا نیست اما آن‌ها یاد می‌گیرند که چگونه مهر خود را نشان دهند و با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

این نویسنده هرمزگانی ادامه داد: کتاب «حرف‌های رنگی» نوشته «مین‌لی» با تصویرگری «دن سنتت» و ترجمه «میترا امیری» می‌باشد که توسط انتشارت «پرتقال» به چاپ رسیده است.

وی افزود: چندین صفحه از این کتاب بدون متن و مبتنی بر تصویر است اما روایت پنهان در تصاویر به خوبی می‌تواند با مخاطب ارتباط برقرار کند و او را برای پیگیری ماجرا ترغیب کند.

ناشر هرمزگانی با اذعان به اینکه این کتاب در سال ۲۰۱۹ جایزه آسیا پاسیفیک را کسب کرده است، گفت: مین لی (Minh Le) در این داستان موضوعی را انتخاب کرده است که این روزها افراد زیادی در سراسر دنیا به دلیل مهاجرت و دوری از خانواده و وطن برای مدتی طولانی با آن مواجه‌اند. نداشتن زبان مشترک، به ویژه در خانواده می‌تواند موضوعی آزار دهنده باشد اما در این کتاب پدربزرگ و نوه به شیوه‌ای منحصر به فرد با هم ارتباط برقرار می‌کنند که همین امر موجب شده تا کتاب حرف‌های رنگی به اثری جالب توجه تبدیل شود.

والا همچنین اضافه کرد: در بخشی از این نشست، کودکان ضمن بیان خاطرات خود از تعطیلات و سفرهای نوروزی، از جاذبه‌های گردشگری و زیبایی شهر و روستای خود چون: بندرعباس، فین، بوکان، شیراز، انزلی، تهران، یزد و… گفتند.

دبیر محفل ادبی «آفتاب» بندرعباس افزود: در ادامه، سما حیدری یکی از اعضای این محفل ادبی، متنی خیال‌انگیز از خود را با عنوان «صدای دریای» خواند که بهانه شد تا دو شعر از استاد زنده‌یاد محمدعلی بهمنی تداعی شود و ابیاتی از دو غزل «دریا که صدا می‌زندم وقت کار نیست، دیگر مرا به مشغله‌ای اختیار نیست.» و «دریا شده ست خواهر و من هم برادرش، تنهاتر از همیشه نشستم برابرش» برای کودکان خوانده شود.

امیر حسین والا در پایان بیان کرد: نخستین کتابی که برای سال جدید انتخاب شده بود به طور اتفاقی با متن سما و غزل‌های استاد بهمنی، همخوانی جذابی داشت و این تداعی معنا سبب پیوستگی گفت‌وگوی کودکان با خوانش کتاب شود.

به گزارش ایبنا، محفل ادبی «آفتاب» سه‌شنبه شب هر هفته از ساعت ۱۸ الی ۱۹، به تسهیل‌گری امیرحسین والا و مریم سیدافقهی در سالن مطالعات کودکان و نوجوانان کتابخانه سید احمد خمینی (رحمةالله) بندرعباس برگزار می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها