چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۸
کتابخوانی و فرهنگ‌سازی، عروسک‌های بومی بلوچستان را احیا کرد

سیستان و بلوچستان - کتابدار و مروج کتاب سیستان و بلوچستانی از احیای عروسک‌های بومی در پی ترویج کتابخوانی و کارهای فرهنگی در بلوچستان خبرداد.

عبدالقادر بلوچ کتابدار و مسئول کتابخانه عمومی و ترویج کتابخوانی لیلامهر روستای دوستدار کتاب وشنام دُرّی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بلوچستان توضیح داد: کودکان بلوچ در دو دهه پیش، تنها سرگرمی‌شان عروسک‌سازی بود. آنها با پارچه دورریختنی برای سرگرمی خودشان عروسک درست می‌کردند که به آن «دهتوک» می‌گفتند.

کتابخوانی و فرهنگ‌سازی، عروسک‌های بومی بلوچستان را احیا کرد

وی ادامه داد: آنها با دهتوک بازی می‌کردند، قصه می‌گفتند، از این کار لذت می‌بردند و شاد بودند. ولی متأسفانه به مرور زمان با آمدن تکنولوژی و بازی‌های مدرن موبایلی و اسباب‌بازی‌های پلاستیکی، کودکان و دختران بلوچ از این عروسک‌های بومی دور شدند.

این مروج کتاب بیان کرد: ولی خوشبختانه با حرکت فرهنگی و کتابخوانی که در این چند سال در بلوچستان شروع شده است مجدداً این عروسک بومی و محلی احیا شده و به تازگی به ثبت ملی رسیده است.

کتابخوانی و فرهنگ‌سازی، عروسک‌های بومی بلوچستان را احیا کرد

بلوچ، با اشاره به اینکه این روزها افراد و مربی‌های زیادی در این حوزه در سراسر ایران کار می‌کنند، افزود: سیاوش ستاری یکی از مربیان برجسته ایران در این حوزه محسوب می‌شود که چند سالی است در بلوچستان در راستای آموزش عروسک و خیمه‌شب‌بازی کار می‌کند.

وی ادامه داد: چند روزی است که سیاوش ستاری با حمایت پتروشیمی نگین مکران چابهار با کودکان روستاهای چابهار در این حوزه فعالیت دارد، خصوصاً روستاهای دهستان وشنام دُرّی که نزدیک این هلدینگ قرار دارند.

کتابخوانی و فرهنگ‌سازی، عروسک‌های بومی بلوچستان را احیا کرد

این فعال حوزه کتاب اظهار امیدواری کرد که این حرکت فرهنگی و مسئولیت اجتماعی این هلدینگ با دهستان وشنام دُرّی ادامه‌دار باشد تا کودکان و حتی نوجوانان در حوزه های مختلف رشد کنند.

کتابخوانی و فرهنگ‌سازی، عروسک‌های بومی بلوچستان را احیا کرد

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها