سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۱
ضرورت رویکردهای عالمانه مبتنی بر نظریه‌های انتقادی در حوزه ادبیات

اعضای هیئت مدیره انجمن علمی نقد ادبی ایران در بیانیه دومین همایش ملی ادبیات معاصر و نهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی بر ضرورت صورت‌بندی و سامان‌مندی نظریه‌های ادبی با تکیه‌بر میراث فکری، فرهنگی و ادبی ایران تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا دومین همایش ملی ادبیات معاصر و نهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی، به طور همزمان ۲۷ و ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۳ در دانشگاه ولایت ایرانشهر برگزار شد.

در این همایش دو روزه که استادانی از دانشگاه‌های سراسر کشور و برخی از کشورهای فارسی زبان در آن حضور داشتند، ۲۰ مقاله در چهار نشست، به صورت حضوری ارائه شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین در حاشیه این همایش، سه کارگاه با عناوین «اقناع یا دلیل؟ روش‌شناسی تحلیل یک متن منظوم»، «روش تحلیل متن بر پایة نظریة جهان متن» و «تحلیل گفتمان بر اساس نظریه لاکلائو و موفه: نمونه‌پژوهی گفتمان دکتر پزشکیان» برگزار شد.

یکی دیگر از برنامه‌های ویژه این دو همایش، رونمایی و نقد و بررسی کتاب‌های تازه انتشاریافته در حوزه نقد ادبی و زبان و ادبیات فارسی بود. معرفی شاعران جوان از دیگر برنامه‌های این همایش‌ها بود.

هیئت مدیره انجمن علمی نقد ادبی ایران در بیانیه خود در این همایش در اجرای برنامه‌های بلندمدت و تاثیرگذاری هرچه بیشتر بر جریانات نقد ادبی در حوزه‌های علوم انسانی بر موارد مختلف تاکید کردند.

در این بیانیه تاکید شده است: «رویکردهای عالمانه مبتنی بر نظریه‌های انتقادی، به‌ویژه در حوزه‌های علوم انسانی، ادبیات و هنر در سالیان اخیر اهمیت دوچندان یافته‌اند. نگاه نقادانه در همه‌حال موجب اصلاح و توسعه است. انجمن علمی نقد ادبی ایران رسالت خود را در این زمینه با استفاده از نهادهای خود مسئولانه پیگیری خواهد کرد. یکی از نیازهای ضروری امروز، ارائه نظریه‌های ادبی برآمده از دل میراث فرهنگی و ادبی ایران است تا بتوان مسائل جامعه ایران را صورت‌بندی و نقد و بررسی کرد. ادبیات علاوه بر انعکاس مسائل اجتماعی، نقش مهمی در ارائه الگوهای فرهنگی برای جامعه دارد. انجمن علمی نقد ادبی می‌تواند نقش مهمی درمعرفی و برجسته‌کردن این الگوها داشته باشد. همکاری و هم‌افزایی با نهادهای پژوهشی و فرهنگی که در دوره قبل مورد توجه قرار گرفت، افزایش یابد؛ همان‌گونه که در این دوره نیز برگزاری همایش بدون همیاری نهادهای مختلف دانشگاهی و خارج دانشگاه به‌ویژه دانشگاه ولایت ایرانشهر، نشریات و موسسات پژوهشی و فرهنگی همکار امکان‌پذیر نبود.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها