دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۲
«مادر انقلاب» به دورهمی کافه رفیقانه رفت

همدان - طی دورهمی‌های کتابخوانی در کافه رفیقانه، این بار «مادر انقلاب» مورد نقد و بررسی قرار گرفت و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی پیرامون این کتاب به بحث و بررسی پرداختند.

به‌گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، صبح دوشنبه جشن امضای کتاب «مادر انقلاب» با حضور مونا اسکندری نویسنده کتاب و نویسندگانی چون مریم زرنشان، رقیه کریمی و معصومه کریمی و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی و بیان نقد و نظرات آنها همراه بود.

کافه رفیقانه همدان در دورهمی‌های هفتگی کتابخوانی خود این هفته را به کتاب مادر انقلاب اختصاص داد تا علاوه بر جشن امضای نویسنده نقد و بررسی هم به این کتاب داشته باشند.

با وجود اینکه دو کتاب با عناوین «زنی از تبار الوند» و «مادر انقلاب» و چندین کتاب دیگر در خصوص مرحوم خواهر دباغ نوشته شده، هنوز حرف برای گفتن از این بانوی مبارز انقلابی که به معنای واقعی مادر انقلاب هستند، وجود دارد و شاید بتوان در هر بُعد از شخصیت این بانوی مبارز و انقلابی کتاب‌ها نوشت.

«مادر انقلاب» به دورهمی کافه رفیقانه رفت

مونا اسکندری نویسنده کتاب «مادر انقلاب» در جمع علاقمندان به کتاب در کافه رفیقانه ابتدا از نویسندگی و دنیای نوشتن گفت و اظهار کرد: سال‌هاست می‌نویسم اما هنوز هم نادانسته زیاد دارم و قطعاً هم نقایصی وجود دارد که باید به مرور رفع شود.

وی ادامه داد: نویسندگی یک استعداد است و مثل همه هنرهایی که در ما نهفته است، نوشتن هم هنری است که انسان باید آن را کشف کند و برای رشد آن تلاش کند.

اسکندری افزود: ما همواره از نقد کردن همدیگر ترس داریم اما این رویه در بنیاد حفظ آثار برای ما وجود داشت و من و دوست و همکارم رقیه کریمی همیدگر را نقد می‌کردیم، در ابتدا این نقد گزنده و تلخ بود اما به مرور فهمیدم برای رشد گاهی نقد هم سازنده است.

نویسنده مادر انقلاب با بیان اینکه استعداد نویسندگی در من توسط پدرم پرورش پیدا کرد، گفت: پرورش تخیلات و پر و بال دادن به آن از روش‌های پدرم برای قصه‌سازی و داستان سرایی بود و برایم زیاد کتاب می‌خواند که باعث می‌شد افکارمان را بیرون بریزیم.

وی با بیان اینکه مطالعه فقط خواندن نیست، افزود: مطالعه خوب دیدن و شنیدن است و مطالعه همه آن چیزی است که در اطرافمان می‌بینیم.

اسکندری با اشاره به اینکه تاکنون کتاب‌های زیادی نوشته‌ام و علاوه بر کار نویسندگی کار مشترکی هم با سایر نویسندگان دارم، گفت: امیدوارم کتاب‌هایم بتواند در هر زمینه به کسانی که آنها را مطالعه می‌کنند، کمک کند و مثمرثمر باشد.

«مادر انقلاب» به دورهمی کافه رفیقانه رفت

وی در بخش دیگری از سخنانش در مورد خانم دباغ و کتاب مادر انقلاب عنوان کرد: من در این کتاب قرار بود به صورت مبسوط به زندگی بانو دباغ بپردازم اما باتوجه به اینکه قبلاً کتاب‌هایی نگاشته شده بود، پژوهش گسترده‌ای صورت گرفت و خیلی از خاطرات حذف به دلایلی حذف شد.

نویسنده مادر انقلاب تصریح کرد: یکی از شاخصه‌های ما برای معرفی خانم دباغ این است که ما به عنوان انسان در هر جایی که زندگی می‌کنیم، تکلیف ایجاب می‌کند که چگونه زندگی کنیم و اگر شناختی از تکالیف خود داشته باشیم، همه مسائل حل می‌شود.

وی با بیان اینکه مرحومه خانم دباغ بسیار موقعیت شناس و تکلیف‌محور بود و می‌دانست در هر برهه‌ای باید چکار کند، افزود: این بانوی مبارز علاوه بر همسر و مادر نمونه در زمانی حامی بودن و حراست از امام خویش را تکلیف نخست خود دانست و چیزی که آن دوران نیاز بود را بر سایر موارد ترجیح داد.

اسکندری با تاکید بر اینکه ما باید قهرمانان خود را بشناسیم و برای معرفی آنها تلاش کنیم، افزود: هنوز هم خیلی‌ها نمی‌خواهند ما خانم دباغ را بشناسیم زیرا زندگی خانم دباغ از چنان جامعیت و چنان شخصیت چند بعدی برخوردار است که باعث ساخته شدن زن ایرانی می‌شود.

«مادر انقلاب» به دورهمی کافه رفیقانه رفت

یکی دیگر از نویسندگان که در این برنامه حضور داشت، رقیه کریمی از نویسندگان بین‌المللی و عربی همدان بود که در خصوص این کتاب اظهار کرد: وقتی خانم دباغ از دنیا رفتند، من ۱۰ بند از زندگی‌نامه این بانوی انقلابی که برگرفته از کتاب مونا اسکندری بود را به زبان عربی ترجمه کردم و نشر دادم.

وی ادامه داد: در ابتدا فکر می‌کردم چند نفر بیشتر آن را نخوانند اما بعد از چند روز دیدم که بازخورد خوبی داشت و چندین پیام برای من ارسال شده و در سایت‌های بین‌المللی و ملی زیادی این مطلب کار شد.

کریمی با بیان اینکه این اتفاق بسیار پر سر و صدا بود و بماند که برخی هم کار مونا اسکندری را به نام خود زده بودند، افزود: ما باید به قهرمانان خود را ارج بگذاریم و جا دارد بیش از پیش به آن بپردازیم.

یکی دیگر از نویسندگان همدانی نیز کتاب مادر انقلاب را بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: داستان‌هایی که در این کتاب از بانوی مبارز بیان شده، نشان از اقتدار و توان یک بانوی ایرانی دارد که بی‌نظیر و حیرت‌انگیز است.

مریم زرنشان خاطرنشان کرد: امیدواریم روزی فیلمی از مرحوم خانم دباغ ساخته شود که به ابعاد شخصیتی این بانوی اسطوره کشورمان به صورت تصویری نیز پرداخته شود و بتوانیم بیشتر و بهتر این الگوی نمونه زن ایرانی و انقلابی را بشناسیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها