پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۴
مهم‌ترین ویژگی کتاب «باغ کیانوش» شکوفایی استعدادهای مخاطبان است

خوزستان-نویسنده کتاب باغ کیانوش گفت: مهمترین ویژگی کتاب باغ کیانوش شکوفایی استعدادهای شخصیت‌های داستان وبه خصوص مخاطبان جوان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اهواز، علی اصغر عزتی پاک صبح پنجشنبه درنشست نقد و بررسی کتاب باغ کیانوش در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اهواز با اشاره به اینکه از جمله چیزهای که تغییر نمی‌کند قصه و قصه‌گویی است؛ اظهارکرد: قرار گرفتن افراد در موقعیت‌های مختلف و تعریف کردن وقایع رخ داده برای دیگران با تمام جزییات ریز و درشت قصه‌گویی نامیده می‌شود. و در آن فردی که وقایع را برای دیگران بازگو می‌کند اولین قصه‌گو و اولین شکارچی آن لحظه ناب است.

عزتی پاک خطاب به بچه‌ها و مربیان کانون پرورش فکری نوجوانان وجونان گفت: امروز، روزگار عجیبی است که در آن مرزها برداشته شده و در چنین دنیایی جوانان و نوجوانان بایدبه دنبال شکوفا شدن استعدادها و شخصیت فرهنگی خود باشند و برای تقویت این روحیه فرهنگی باید قصه بخوانند و قصه‌ها را برای نسل‌های آینده خود بیان کنند.

وی با بیان اینکه با خواندن قصه‌های گذشتگان عشق به وطن در دل ما بالا می‌رود، گفت: با خواندن قصه‌های شاهنامه، گلستان و بوستان دلبسته و عاشق ایران خود می‌شویم و حس استقرا و ثابت قدم بودن برای حمایت از حریم وطن در دل ایرانیان بیشتر خواهدشد.

نویسنده «آوازبلند» بیان کرد: جوانان باید درکنار دیدن فیلم‌های گوناگون، قصه‌های حسن کچل، داستان سیندرلا و ماه پیشونی را جوانان بخوانند زیرا شخصیت داستان‌های ما رنگ و بویی خاص دارند که چشم های‌مان باید به روی آن‌ها باز شود.

وی ادامه داد: داستان باغ کیانوش آدم بد ندارد، در آن شخصیت‌های داستان ظاهر طبیعی خود را دارند. اما در خصوص ظاهر شخصیت‌های منفی‌داستان، زمانی که فرد در رفاه وشادی است دوست دارد شیطنت کند ولی این نشانگر بد بودن آن‌ها نیست بلکه شخصیت حمزه و عباس از مهم‌ترین رکن داستان باغ کیانوش هستند که رنگ وبویی به داستان داده‌اند.

عزتی پاک گفت: در این داستان روحیه جمعی مردم زمانی که با دشمن روبه رو می‌شوند تا از حریم وطن خود دفاع کنند، قابل ستایش است‌. و منظور نویسنده از باغ ملت، مردم و کل کشور است که در آن کیانوش به عنوان صاحب باغ غیرت ملکش را دارد و این تمثیل قشنگی برای مخاطب است تا بتواند شرایط آن زمان را متصور شود.

نویسنده «کتاب باغ کیانوش» افزود: مخاطبان این کتاب جوانان و نوجوانانی هستند که دوران جنگ تحمیلی را مشاهده نکردند و با خواندن این کتاب جوانان می‌توانند آن لحظات را درک کنند زیرا با تاریخ آن دوره آشنا می‌شوند.

وی با بیان اینکه تمرکز نویسنده در کتاب باغ کیانوش بیشتر بر خود باغ بود؛، افزود: در این کتاب شخصیت‌های داستان متفاوت هستند. و داستان بیشتر جنبه مثالی و در زمینه تمثیل است که مهم‌ترین ویژگی داستان، شکوفایی شخصیت‌هایی است که در داستان آمده و مخاطبان جوان و نوجوان این داستان را مطالعه کردند.

عزتی با توضیح اینکه علاقه‌مندی‌اش در نوشتن به جزئیات بیشتر است، اظهار کرد: همیشه در نوشته‌هایم با جزییات می‌نویسم و به همین علت است که در داستان شخصیت حمزه به بلوغ نرسیده و در داستان به بلوغ خواهد رسید. در این کتاب صحنه‌ای که از آن لذت بردم لحظه شلیک خلبان عراقی به شخصیت داستان است و با دیدن خون غریزه انسانی‌اش زنده می‌شود.

وی مهم‌ترین نقد کتاب باغ کیانوش را به کار برده نشدن لغات پیچیده و سخت در داستان دانست و گفت: نویسنده سعی کرده با توصیف بیشتر واژگان، معنای آن‌ها را در ذهن خواننده منتقل کند.

مدیرکل کانون پرورش فکری نوجوانان وجوانان خوزستان نیز در این نشست با اشاره به اینکه استاد عزتی نویسنده برجسته وخوش نامی است؛ اظهار کرد: کتاب باغ کیانوش ایشان مورد استقبال ویژه نوجوانان قرارگرفته است.

داریوش آقاسی با بیان اینکه مهم‌ترین رسالت مربیان و مسئولین کانون پرورش فکری مسئولیت دادن به نوجوانان وجوانان است، افزود: نوجوانان وجوانان برای اینکه نقش‌آفرینی کنند باید به آن‌ها مسئولیت سپرده شود و نباید تنها به فکر درس خواندن باشند بلکه باید هدف آن‌ها معرفی کردن خود به عنوان انسان موثر در جامعه باشد.

وی اضافه کرد: باید مربیان و خانواده‌ها با دادن مسئولیت به نوجوان در تقویت روحیه اعتماد به نفس آنان کمک کنند چون در هر جایی که به نوجوانان اعتماد کنیم، مراکز ما موفق‌تر خواهند شد.

آقاسی گفت: درخوزستان مراکزی که نوجوان محور پیش می‌روند با موفقیت‌های بیشتری پیشرفت کرده‌اند و بر همین اساس از همه جوانان و نوجوانان دعوت می‌کنیم که در کانون پرورش فکری مسئولیت بگیرند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها