به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، سومین نشست «ارتباطانه» با محوریت «تجزیه در دنیای ارتباطات و روابط عمومی» با حضور «فریده فرخی نژاد» گوینده و مجری پیشکسوت پیش از ظهر چهارشنبهدر فرهنگسرای انقلاب محله ۲۲ بهمن برگزار شد.
فرخی نژاد از تاثیر اهمیت فن بیان در ارتباط کلامی در حوزههای روابط عمومی سخن گفت و افزود: تاثیر کتابخوانی در رشد و ارتباط کلامی و تاثیرگذاری بر مخاطب خیلی اهمیت دارد.
این گوینده پیشکسوت ادامه داد: توصیه میشود که حتماً کارشناسهای روابط عمومی با آخرین انتشارات مربوط به این حوزه آشنا شوند زیرا مطالعه کتاب در این حوزه موجب توسعه فن بیان، ارتقای گویندگی و اجرا و افزایش میدان واژگان میشود.
وی با تاکید به مطالعه کتاب، بیان کرد: خواندن کتاب موجب افزایش آگاهی و اطلاعات میشود و منجر به دانایی و فرزانگی خواهد شد.
این مجری با اشاره به اینکه این نشست فرصتی برای تبادل تجربیات و هماندیشی در زمینههای مختلف روابط عمومی و ارتباطات میان متخصصان، خبرنگاران و فعالان این حوزه است، گفت: اهمیت مسئولیتپذیری و آگاهیرسانی دقیق در روابط عمومی از ضروریات این شغل است.
فرخی نژاد در سخنان خود به تجارب خود در حوزه رسانه اشاره کرد و گفت که بیش از ۱۷ سال در مرکز خلیج فارس کسب تجربه کرده است و این استان جایی بوده که شخصیت او شکل گرفته و به مرور زمان احساس مسئولیت نسبت به مخاطب و مردم پیدا کرده است.
این چهره رسانهای ادامه داد: رسانهها بهویژه روابط عمومیها در جامعه نقش حیاتی در ارتباط با مردم دارند و باید به این مسئولیت بهطور جدی توجه شود.
وی یکی از مشکلات عمده در حوزه رسانه و روابط عمومی را مظلومیت روابط عمومی عنوان کرد و افزود: متاسفانه نقش این بخش در بسیاری از مواقع کمرنگ میشود.
این هنرمند هرمزگان بر اهمیت کار رسانه ملی در به تصویر کشیدن پیشرفتها و فعالیتهای کشور تاکید کرد و گفت: رسانهها باید بهعنوان راویان پیشرفت و تحول عمل کنند، بهویژه در کشورهایی مانند ایران که در مسیر توسعه قرار دارد.
وی همچنین بیان کرد: روابط عمومی باید فعالانه در پیشبرد اهداف سازمانها و نهادها مشارکت داشته باشد و در این راستا باید از پیشرفتهای مجموعهها از جمله صبا فولاد حمایت کند.
این گوینده برجسته در ادامه به نکات مهمی درباره ارتباط کلامی در روابط عمومی اشاره کرد و تأکید داشت که یکی از مهمترین مهارتها در این حوزه، خوانش صحیح و دقیق اخبار و گزارشها است.
فرخی نژاد اظهار کرد: در تولید محتوای صوتی مانند پادکستها، ارتباط کلامی باید به شکلی درست و بدون اشتباهات باشد تا مخاطب بتواند به راحتی و به درستی مفهوم را درک کند. همچنین، کلمات باید کوتاه و گویا باشند تا اطلاعرسانی سریع و شفاف انجام شود و از گزافهگویی و پیچیدهگویی جلوگیری شود.
وی بهطور ویژه به اصلاح اشکالات در گفتار و نوشتار اشاره کرد و گفت: در صورت بروز هرگونه اشتباه، باید بهطور مستقیم و بدون تعلل اصلاحات لازم صورت گیرد زیرا اصلاحات ضروری است تا مخاطب اعتماد بیشتری به رسانهها پیدا کند.
این گوینده هرمزگانی همچنین از فروتنی و بیادعا بودن در عملکرد رسانهای صحبت کرد و اضافه کرد: رسانهها باید بدون توجه به مسائل شخصی و بدون نمایش تظاهر، به دنبال اهداف عمومی باشند.
وی به اهمیت افزایش سواد رسانهای در جامعه اشاره کرد و گفت: یکی از راههای مقابله با اطلاعات نادرست و شایعات، ارتقای آگاهی مخاطبان است. بنابراین باید در انتشار اخبار دقت بیشتری داشت و از پذیرش اطلاعات بدون تحقیق و بررسی خودداری کرد.
این پیشکسوت رسانه ملی اظهار داشت: رسانه ملی باید رسالت خود را در راستای بیان حقایق انجام دهد و در عین حال از طرح مشکلات و ضعفها بهطور شفاف جلوگیری کند تا از ایجاد تنشهای بیدلیل جلوگیری شود.
فرخینژاد سرانجام بر اهمیت تحلیلهای مستند و مبتنی بر واقعیت تاکید کرد و گفت: روابط عمومیها باید با وجدان کاری، اعتماد و تعهد به وظایف خود عمل کنند تا بتوانند ارتباطات موثری با مخاطبان برقرار کنند و موجب ارتقای آگاهی عمومی شوند.
حامد رضوانی مسئول هماهنگی و برگزاری این نشست رسانهای از تقدیر دو تن از پیشکسوتان حوزه رسانه هرمزگان به نام علی علامه زاده و پرویز سالاری نمایندگان روزنامههای کیهان و اطلاعات در استان در چهارمین نشست «ارتباطانه» در هتل محیط زیست کوه گنو پیش از پایان سال جاری خبر داد.
سومین نشست «ارتباطانه» به همت موسسه پایش، شرکت صبا فولاد، همکاری فعالان رسانهای و مدیران روابط عمومی ارگانها، شرکتها و نهادهای هرمزگان و فرخنده جلالی مدیر روابط عمومی استانداری هرمزگان برگزار شد.
«فریده فرخی نژاد» گوینده و مجری هرمزگانی، زاده ۲۰ آذرماه ۱۳۳۹ در همسایگی نخلستانهای جنوب است. وی از سال ۱۳۵۹ در صدا و سیمای مرکز خلیج فارس در بندرعباس با حرفه گویندگی آغاز به کار کرد و سپس با درایت و سختکوشی، با هنر گویندگی و اجرا در شبکههای یک، دو، پنج و شبکه خبر به مدت بیش از ۳۰ سال، فعالیت خویش را گسترش بخشید.
علاوه بر اجرای خبر، برنامههای روزنه، موج روز و جهان سیاست از جمله برنامه هایی است که با صدای او در رادیو پخش شده است. گوینده و مجری برنامه های سیاسی و اقتصادی در رادیو ایران و رادیو اقتصاد، مدرس آموزش گویندگی در سازمان صدا و سیما از دیگر فعالیتهای رسانهای او محسوب میشود.
به گزارش ایبنا، فرخی نژاد یک خانواده کاملاً فرهنگی و کتابخوان دارد. همسرش علیرضا چخماقی گرافیست، صدابردار، تهیه کننده و نویسنده رادیو بود و فرزندانش محمدحسین و محسن هر دو در کارهای فرهنگی و هنری مشغول هستند و زینب و زهرا هم هردو خبرنگار صداوسیما هستند و جزو چهرههای درخشان رسانهای کشور میباشند.
نظر شما