چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۵
تلفیق خوشنویسی و تجسمی در یک قاب/ رونمایی از اثر هنری فاخر با نمادهای مهدوی

همدان - تجلی انتظار با یاس‌های بهشتی و هنری فاخر با نمادهای مهدوی که همراه با تلفیق دو هنر خوشنویسی و تجسمی بود، رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، ظهر امروز آیین اختتامیه جشنواره «مشق انتظار» از سری برنامه‌های چهارمین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی همدان با حضور استادان، هنرمندان و علاقه‌مندان به هنر ایرانی - اسلامی برگزار شد، این جشنواره که با هدف ترویج فرهنگ مهدویت و انتظار برگزار شده بود، شاهد رونمایی از اثر هنری فاخر محمدهادی ابوالقاسمی هنرمند برجسته ایرانی بود.

این هنرمند برجسته ایرانی در این مراسم با تأکید بر پیوند عمیق هنر ایرانی با حکمت و معنویت گفت: هنر ایرانی همواره تجلی‌گاه فرهنگ، معرفت و الهیات بوده است، این هنر، نه‌تنها ریشه در تاریخ و تمدن ایران دارد، بلکه به عنوان آیینه‌ای از مفاهیم معنوی و فلسفی، جایگاهی ویژه در جهان یافته است.

ابوالقاسمی با اشاره به جایگاه تمدن و فرهنگ ایران در هنر جهانی، افزود: پیش از آنکه جهان به هنر به‌عنوان یک دانش مستقل بنگرد، ما در دانشگاه جندی‌شاپور، آن را به‌عنوان یک علم رسمی تدریس می‌کردیم. تمدن ایرانی، از گذشته تا امروز، الهام‌بخش بسیاری از هنرمندان بوده است.

این هنرمند برجسته به معرفی اثر هنری خود پرداخت و متذکر شد: این اثر، تجلی انتظار در بستر هنر تذهیب و خوشنویسی است. در مرکز این نقاشی، پرچم جمهوری اسلامی قرار گرفته و با خطاطی و تذهیب آراسته شده است.

وی تصریح کرد: پیرامون این مرکز، گل‌های یاس به تصویر کشیده شده‌اند که نماد انتظار حضرت مهدی موعود (عج) هستند. در میان این گل‌ها، یازده پرنده بهشتی نمایان بوده که یکی از آنها غایب است، اشاره‌ای نمادین به مفهوم غیبت و انتظار.

این هنرمند برجسته همچنین به نمادهای معنوی و عبادی در اثر خود اشاره کرد و متذکر شد: در این اثر، نمازگزارانی مشاهده می‌شوند که جهت‌گیری آنها نه فقط به سوی قبله، بلکه به سوی حقیقت الهی است و در انتهای این ترکیب معنوی، وجود مقدس امام زمان (عج) به گونه‌ای نمادین در یک گوی بلورین نمایان شده است.

این اثر هنری که در مراسم اختتامیه جشنواره «مشق انتظار» رونمایی شد، جلوه‌ای نوین از هنر ایرانی در مسیر ترویج فرهنگ مهدویت را به تصویر می‌کشد و بر نقش هنر به عنوان واسطه‌ای برای انتقال مفاهیم الهی تأکید می‌کند.

تلفیق خوشنویسی و تجسمی در یک قاب/ رونمایی از اثر هنری فاخر با نمادهای مهدوی

«صنایع‌دستی» نتیجه عشق درونی هنرمندان ایرانی

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به جایگاه هنر در آفرینش الهی گفت: هنر یکی از بزرگ‌ترین موهبت‌های خداوند است که در وجود انسان متجلی می‌شود. خداوند خالق هنر است و ما تنها آن را کشف می‌کنیم و در قرآن نیز قدرت هنرنمایی انسان تبیین شده و پیامبر اکرم (ص) و حضرت علی (ع) به عنوان هنرمندترین انسان‌ها معرفی می‌شوند.

حمیدرضا حاجی‌بابایی تأکید کرد که هنر، صنایع دستی و میراث فرهنگی ایران همیشه در جهان درخشش داشته و این آثار نتیجه هنر و عشق درونی هنرمندان ایرانی است، می‌توانیم با تکیه بر این میراث، در سطح جهانی بدرخشیم.

وی با اشاره به جایگاه هنر در آفرینش الهی گفت: هنر یکی از بزرگ‌ترین موهبت‌های خداوند است که در وجود انسان متجلی می‌شود. خداوند خالق هنر است و ما تنها آن را کشف می‌کنیم. در قرآن نیز قدرت هنرنمایی انسان تبیین شده و پیامبر اکرم (ص) و حضرت علی (ع) به عنوان هنرمندترین انسان‌ها معرفی شده‌اند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با تأکید بر نقش امام در تکامل بشریت افزود: هر فردی که از هنر آفرینش الهی بهره‌ای داشته باشد، به همان اندازه انسان‌تر است؛ اما هنرمندترین مخلوق خدا، امام است، شیخ بهایی امام را همچون جوانه‌ای می‌داند که بر بلندای درخت انسانیت می‌روید و هر سانتی‌متر از رشد آن، موجب شکوفایی کل درخت می‌شود. امام، مرکز رشد و تعالی بشریت بوده و وجودش برای بقای جهان ضروری است. او آمده تا جهان را از عدل و صلح پر کند، گرچه گاهی برای دفاع از زندگی، نبرد نیز اجتناب‌ناپذیر است.

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی سپس به جایگاه تمدنی ایران و نقش ویژه همدان در تاریخ و فرهنگ اشاره کرد و متذکر شد: ایران با تمدنی غنی و تاریخی و همدان به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین و مهم‌ترین شهرهای جهان، همچنان زنده و پویا است.

حاجی‌بابایی از برگزارکنندگان جشنواره‌های فرهنگی و هنری قدردانی کرد و این رویدادها را فرصتی برای نمایش غنای فرهنگ ایرانی - اسلامی دانست.

وی افزود: خداوند انسان را خلق و دو کلید اساسی به او عطا کرد؛ جست‌وجوی زندگی و دفاع از آن. همانطور که تمام موجودات برای بقای خود می‌جنگند، ما نیز باید برای حفظ فرهنگ، هویت و هنر خود تلاش کنیم. خداوند تمام زیبایی‌های جهان را آفرید تا در نهایت، زیبایی انسان را به نمایش بگذارد.

جشنواره ملی «‌مشق انتظار» ترویج فرهنگ مهدویت از طریق هنر

رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان نیز گفت: این جشنواره که جزو برنامه‌های ویژه چهارمین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی به شمار می‌رود، با هدف ترویج فرهنگ مهدوی و خلق آثار فاخر هنری در دو بخش خوشنویسی (خط نستعلیق) و پوستر، در سه سطح دانشگاهیان (استادان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی)، اقشار مختلف جامعه و دانش‌آموزان برگزار شد.

غلامرضا خاکساری ضمن تبریک به تمامی برگزیدگان این رویداد، آن را گامی مهم در مسیر گسترش فرهنگ مهدویت در جامعه دانشگاهی و دانش‌آموزی کشور دانست.

خاکساری اضافه کرد: دنیای امروز، بیش از هر زمان دیگری نیازمند ارزش‌های اخلاقی و معنوی است. ما به‌عنوان اعضای جامعه دانشگاهی و دانش‌آموزی باید نقش مهمی در ترویج این ارزش‌ها ایفا کنیم.

وی متذکر شد: جشنواره «مشق انتظار» فرصتی استثنایی برای هنرمندان جوان و علاقه‌مندان به فرهنگ مهدویت است تا از طریق هنر خود، مفاهیم عمیق و پرمعنای مهدوی را به نسل‌های آینده منتقل کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان افزود: هنر همواره زبان جهانی برای انتقال مفاهیم بوده، از این رو، زمانی که آثار هنری در خدمت ترویج آموزه‌های اسلامی و مهدوی قرار می‌گیرند، توانایی آن را دارند که به جهانیان پیامی از صلح، عدالت و امید بدهند.

خاکساری متذکر شد: جشنواره «مشق انتظار» این فرصت را برای همه علاقه‌مندان فراهم کرده که با خلق آثار هنری خود، به این رسالت بزرگ بپردازند.

وی یادآور شد: در کنار نمایش استعدادهای هنری، هدف اصلی جشنواره «مشق انتظار» ایجاد بسترهایی برای هم‌افزایی دانشگاهیان و دانش‌آموزان در راستای توسعه فرهنگ مهدویت است، این رویداد به ما یادآوری می‌کند که تمامی فعالیت‌ها و تلاش‌ها، از کوچک‌ترین گام‌ها گرفته تا بزرگ‌ترین اقدامات، باید در راستای تکمیل مسیر فرهنگی مهدویت قرار داشته باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان تبیین کرد: هنری که با نیت خدمت به معارف اسلامی و ترویج فرهنگ مهدویت خلق شود، همیشه جایگاهی ویژه خواهد داشت، در این مسیر، حمایت از هنرمندان و ایجاد فضایی برای رشد و شکوفایی استعدادهای آنان امری ضروری است.

خاکساری تشریح کرد: جشنواره «مشق انتظار» یادآور این حقیقت است که هنر می‌تواند وسیله‌ای برای جلب توجه به مفاهیم عمیق مذهبی و فرهنگی باشد و در ایجاد تمدن نوین اسلامی نقشی بی‌بدیل ایفا کند.

وی با تأکید بر آینده‌نگری جشنواره «مشق انتظار» گفت: امیدوارم این جشنواره تنها آغاز یک مسیر طولانی و مستمر باشد که در آن، هر سال شاهد آثار هنری بیشتری از هنرمندان جوان و متعهد باشیم، در آینده، باید جشنواره‌هایی این‌چنینی را در مقیاس‌های بزرگ‌تر و با تنوع بیشتر برگزار کنیم تا فرهنگ مهدویت در سراسر کشور ترویج و تثبیت شود.

تلفیق خوشنویسی و تجسمی در یک قاب/ رونمایی از اثر هنری فاخر با نمادهای مهدوی

به گزارش ایبنا؛ اختتامیه جشنواره مشق انتظار با معرفی برگزیدگان خوشنویسی و طراحی پوستر به پایان رسید. در این جشنواره که با استقبال گسترده‌ای از شرکت‌کنندگان در سراسر کشور برگزار شد، نفرات برتر در بخش‌های مختلف مشخص شدند.

در بخش خوشنویسی دانشگاهیان، زهرا اروجی از دانشگاه همدان موفق به کسب رتبه نخست شد. زینب راوندی از دانشگاه مشهد و نرگس مریانجی از دانشگاه همدان به طور مشترک رتبه سوم را کسب کردند. در بخش آزاد این مسابقات، حکیمه پور یزدان پرست از قم رتبه نخست، علی فرهاد از بروجرد رتبه دوم و محمد خدادادی امیرکلایی از مازندران رتبه سوم را از آن خود کردند.

در بخش دانش‌آموزی، محمد مهدی حیدری از قم رتبه نخست و مهدیه جامی خواه از تربت جام رتبه دوم را به دست آوردند. در بخش معلمان و کارکنان، عبدالله کلهری از لرستان رتبه نخست، هادی پرزاد از همدان رتبه دوم و سیف الله مجیدی از ساوه رتبه سوم را کسب کردند. حمیدرضا کریمی از الیگودرز و غنی الموسوی از همدان نیز به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند.

در بخش طراحی پوستر دانشگاهیان، محمدجواد پردخته از لاهیجان رتبه نخست، ابوالفضل ترکمان از همدان رتبه دوم و امیر مهدی مجیدی از اراک رتبه سوم را به دست آوردند. سید محمد علوی از همدان نیز به عنوان شایسته تقدیر معرفی شد. در بخش آزاد طراحی پوستر، صفیه حدادیان از کرمانشاه به عنوان شایسته تقدیر برگزیده شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها