دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۶
باید از وابستگی کامل به واردات کاغذ پیشگیری کرد

سیدامیر حسینی، کارشناس بازار کاغذ و مقوا معتقد است؛ در صورتی که از تولیدات داخلی کاغذ و چاپ و تحریر حمایت نشود، باید منتظر تامین کل مصرف از خارج از کشور باشیم.

سیدامیر حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره وضعیت کاغذ چاپ و تحریر در بازار، عنوان کرد: برای بررسی بازار باید دو نکته را در نظر بگیریم؛ نخست واردات این کاغذ در ۸ ماهه امسال و سپس میزان تولیدات این کاغذ طی سال جاری است.

وی با اشاره به گزارش واردات کاغذ چاپ و تحریر درهشت ماه سال ۱۴۰۳، ادامه داد: در این گزارش ابتدا، واردات ماهیانه و سپس کشورهای صادرکننده و در اخر قیمت براساس کشور صادرکننده بررسی شده است؛ نگاهی به واردات ماهانه کاغذ چاپ و تحریر نشان می‌دهد که جمع واردات این هشت‌ماه حدود ۱۶۰ هزار و ۶۲۴ تُن است.

وی افزود: در فروردین‌ماه، حدود ۱۳ هزار و ۲۵۰ تُن، در اردیبهشت ۲۲ هزار و ۲۸۳ تُن، در خرداد ۲۵ هزار و ۵۴۱ تُن، در تیرماه ۲۲ هزار و ۸۲۴ تُن، در مرداد ۱۵ هزار و ۱۵۴ تُن، در شهریور ۱۹ هزار و ۵۳ تُن، در مهرماه ۱۵ هزار و ۷۱۰ تُن و در آبان‌ماه حدود ۲۳ هزار و ۸۰۹ تُن کاغذ وارد کشور شده است.

حسینی با اشاره به کشورهایی که از آن‌ها کاغذ وارد کشور شده است، ادامه داد: از امارات متحده عربی، حدود ۹۸ هزار و ۳۲۳ تُن، از چین ۳۶ هزار و ۷۸۹ تُن، از هنگ کنگ ۱۲ هزار و ۸۷ تُن، از اندونزی ۱۰ هزار و ۳۰۳ تُن، از تایوان ۸۷۶ تُن، از ترکیه ۲۸۵ تُن، از هند، هزار و ۵۷۳ و از روسیه ۳۳۸ تُن کاغذ به بازار ایران آمده است.

باید از وابستگی کامل به واردات کاغذ پیشگیری کرد

وی همچنین درباره قیمت کاغذ چاپ و تحریر تحویل گمرکات ایران نیز گفت: قیمت این کاغذ از امارات متحده عربی حدود هزار و ۱۶ دلار، از چین هزار و ۴۳ دلار، از هنگ‌کنگ، هزار و ۷۶ دلار، از اندونزی هزار و ۴۰ دلار، از ترکیه هزار و ۲۱۹ دلار، از هند هزار و ۸۰ سنت و از روسیه ۹۲۷ دلار بوده است.

به‌گفته وی، با این روند واردات، پیش‌بینی می‌شود واردات کاغذ چاپ و تحریر تا پایان سال به ۲۴۰ هزار تُن برسد.

حسینی همچنین در پیش‌بینی تولید کاغذ چاپ و تحریر در داخل کشور گفت: متاسفانه به نظر می‌رسد به علت نبود حمایت‌، به تولید ۳۰ تا ۴۰ هزار تُن در سال برسیم، از طرفی با تغییر سیاسی مدیران کارخانه چوب و کاغذ مازندران به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده کاغذ چاپ و تحریر در داخل کشور نباید انتظار تولید زیادی، از این کارخانه داشته باشیم.

وی افزود: وضعیت کارخانه‌های دیبای شوشتر و کاغذ پارس هم به علت نبود حمایت دولت و قطعی مکرر برق، بهتر از چوب و کاغذ مازندران نیست، کاغذ زاگرس هم بعید می‌دانم بتواند تا پایان سال آینده هم کاری انجام بدهد و در مجموع امسال نباید انتظاری مثل پارسال از تولید کاغذ چاپ و تحریر در داخل داشته باشیم و اگر بی‌توجهی‌ها نسبت به تولید، ادامه پیدا کند، باید منتظر تامین کل مصرف از خارج از کشور باشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها