پنجشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۹
برخورداری فعالان صنعت چاپ از ۵ هزارمیلیارد تومان تسهیلات/‬ دولت‬ دغدغه‌های صنعت چاپ‬ را‬ می‬‌داند

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سومین آیین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران، با اشاره به بهره‌مندی فعالان صنعت چاپ از 5 هزار میلیاردتومان تسهیلات گفت: دولت شناخت کاملی نسبت به مسائل و دغدغه‌های صنعت چاپ دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سومین آیین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران چهارشنبه (۲۴ آبان‌ماه) با حضور یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی‌اکبر ابراهیمی، مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی فروزانفر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و جمعی از فعالان صنعت چاپ کشور در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد.

احمدوند در این مراسم با بیان اینکه طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، تولیت صنعت چاپ به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، گفت: در این وزارتخانه تلاش می‌شود مشکلات و دغدغه‌های صنعت چاپ حل شود؛ بنابراین شورای راهبری صنعت چاپ نیز با حضور جمعی از برگزیدگان اتحادیه‌ها و صنعت چاپ تشکیل شده است.

وی ادامه داد: در این شورا صنف مسائل و دغدغه‌های خود را مطرح و کارگروه‌های مختلفی نیز تشکیل شده تا این مسائل بررسی و اصلاح شود.

احمدوند با بیان اینکه شناخت و ارتباط وسیع و خوبی بین دولت و اتحادیه‌های مختلف وجود دارد، عنوان کرد: دولت شناخت کاملی نسبت به مسائل و دغدغه‌های صنعت چاپ دارد و عزم وزارتخانه و دفتر چاپ و همه فعالان صنف این است که مشکلات و مسائل، کمتر شود و روزبه‌روز برای توسعه صنعت چاپ مشکلات کمتری داشته باشیم.

وی یادآور شد: این ادعا با فعالیت‌های دو سال گذشته و کارهایی که انجام شده، قابل اندازه‌گیری است؛ اینکه آیا دولت اراده‌ای برای کاهش مشکلات صنف داشته است یا خیر.

احمدوند همچنین به تعامل میان وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی و صمت اشاره کرد و گفت: اصولاً قائل به کشمکش میان دو وزارتخانه نیستیم، وظایفی داریم که انجام می‌دهیم و جلسات خوبی نیز با معاون وزارت صمت و مدیرکل دفتر صنایع سلولزی و چاپ داریم و اگر خناسان اجازه بدهند، همه صنف از این ارتباط خوب میان دو وزارتخانه بهره‌مند خواهند شد.

وی با بیان اینکه در این دولت، تلاش بر این است که کشمکش میان دستگاه‌ها نباشد، افزود: همه تلاش می‌کنند که باری برداشته شود نه اینکه مشکلی اضافه شود، دعوا و کشمکش بین دستگاه‌های اجرایی جایی در این دولت ندارد و وظایف و کارهای هر بخش مشخص است.

به‌گفته معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره تسهیلات نیز آنچه که سایر صنایع می‌توانند از آن بهره‌مند شوند، صنعت چاپ نیز می‌توانند بهره‌مند شود. صنایع دیگر نیز طی دوسه سال اخیر به‌دلیل محدودیت منابع مالی، بهره‌مندی حداقلی از تسهیلات داشتند، در صنعت چاپ نیز طی سال‌های گذشته بیش از ۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات اعطا شده است و به‌زودی همه فعالان صنعت از این تسهیلات بهره‌مند خواهند شد.

وی همچنین درباره مباحث آموزشی، به اقدامات و کارهای انجام شده اشاره کرد و گفت: تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه امیرکبیر و دانشگاه جامع علمی و کاربردی امضا شده است؛ همچنین اتحادیه‌ها و تشکل‌های صنعت چاپ نیز برنامه‌هایی در این زمینه پیش‌بینی کرده‌اند.

احمدوند همچنین با اشاره به تنوع و تکثر برگزاری نمایشگاه‌های چاپ، توضیح داد: این تکثر از نقاط مثبت صنعت است، در این میان نمایشگاه‌ها تا زمانی که ظرفیت دارد و اقتصادی است، اتحادیه‌های مختلف نباید در این زمینه محدودیتی داشته باشند و نمایشگاه‌های تخصصی حوزه خودشان را برگزار کنند و از این موضوع با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمایت می‌کنیم. امیدوارم همدلی و هم‌افزایی بیشتری بین اهالی صنعت و صنف باشد و کسانی که پرچمدار صنف هستند، شایسته نمایندگی این صنف وزین و شریف را داشته باشند، تا این صنعت با نمایندگی افراد شایسته در جایگاه واقعی و حقیقی خود قرار گیرد.

برخورداری فعالان صنعت چاپ از ۵ هزارمیلیارد تومان تسهیلات/‬دولت‬ دغدغه‌های صنعت چاپ‬ را‬ می‬‌داند

در بخش دیگر این مراسم، ابراهیمی با اشاره به برپایی بیست‌وسومین دوره جشنواره صنعت چاپ، گفت: ۱۱ شهریورماه سال ۱۳۸۱ به ابتکار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تقویم قرار گرفت و پس از آن در طول سالیان مختلف شاهد برپایی جشنواره چاپ در دو سطح ملی و استانی بودیم.

وی افزود: در این حوزه برگزاری نشست‌های تخصصی علمی و فرهنگی در تداوم نشست‌های تخصص «مهارم تورم و رشد تولید» به‌زودی برگزار خواهد شد و جشنواره ملی صنعت چاپ نیز طی ماه‌های آتی در تهران برپا می‌شود.

ابراهیمی با اشاره به بخش دو سالانه انتخاب آثار چاپی برتر سال ۱۴۰۲، گفت: شیوه‌نامه برگزاری و فراخوان این مسابقات تدوین شده و به‌زوی ابلاغ خواهد شد. در کمیسیون آموزشی چاپ نیز با هدف ارتقای دانش و کیفیت صنعت چاپ، دوره‌های آموزشی مختلف برای اهالی چاپ پیش‌بینی شده است که برای استان‌های کشور نیز دوره‌ها، برخط برگزار می‌شود.

ابراهیمی همچنین به تبصره ۱۸ و تخصیص تسهیلات برای فعالان صنعت چاپ اشاره کرد و ادامه داد: در این حوزه دولت بخشی از اختیارات تخصیص در استان‌ها را به استانداری‌ها واگذار کرده است، در این حوزه برای برخورداری از تسهیلات کم‌بهره پیگیر هستیم تا به محض به نتیجه رسیدن مذاکرات، فراخوان ارسال شود.

در ادامه این آیین، مجتبی سجاد نیز به نمایندگی از اهالی صنعت چاپ پشت تریبون رفت و در سخنانی، گفت: این‌روزها اهالی صنعت چاپ دغدغه‌های زیادی دارند که شامل به‌روزرسانی و خریداری دستگاه‌ها و ماشین‌آلات چاپ، تامین مواد اولیه و صادرات محصولات چاپی و فرهنگی است.

وی افزود: در این زمینه امیدواریم تعامل میان اتحادیه‌های صنعت چاپ و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیشتر شود تا بتوانیم در سایه این هم‌افزایی مشکلات صنفی را به حداقل برسانیم.

سجاد درباره مشکلات ورود ماشین‌های روز دنیا برای تجهیز ناوگان صنعت چاپ، توضیح داد: این موضوع با کمک دولت و بانک‌ها محقق می‌شود، زیرا امروز خریداری دستگاه‌های جدید نیازمند تسهیلات ویژه است. صادرات محصولات چاپی نیز یک دغدغه جدی است، در این بخش یک چاپخانه‌دار معمولاً باید از هفت‌خوان عبور کند تا بتواند با عبور از رقبای جدی خود مثل ترکیه، امارات و عربستان محصولات خود را به سایر کشورها ارسال کند.

فروزانفر نیز در این مراسم با اشاره به فعالیت حدود ۴ هزار چاپخانه‌دار در استان تهران، گفت: بخش عمده این چاپخانه‌ها، مجموعه‌های بسیار خوبی هستند که با توجه تجربه و گستردگی می‌توانند الگوی سایر شهرستان‌ها و استان‌ها باشند.

برخورداری فعالان صنعت چاپ از ۵ هزارمیلیارد تومان تسهیلات/‬دولت‬ دغدغه‌های صنعت چاپ‬ را‬ می‬‌داند

به گزارش ایبنا؛ در پایان این مراسم از سیدمحسن آقامیر از «چاپ صادق»، هادی رمضانی از چاپ «هادی»، مجتبی سجاد از «چاپ جنگل»، حسین یغمایی‌نژاد از چاپ «فروغ دانش»، سعید بهنام‌جو از «سلطان چاپ»، سیدرضا کروبی از چاپ «اختر شمال»، پویا محبوبی از «کالا برچسب، عباس دقت‌پور از چاپ «دقت‌پور، مهران جلیلی از چاپ «خاتم‌کارت»، کاملیا خیرخواه از چاپ «پارسیان حروف»، مهروش زمانی از «زرین‌گل پارسیان»، امیراردشیر اقبال‌برادران از چاپ «لیبل ایران»، بهمن هاشم‌زاده انصار از چاپ «البرز گستران هدیش»، احمدرضا بنان‌زاده از چاپ «بنان طرح نوین، مهتاب حیدری از لیتوگرافی «نقش»، جواد آقاجانلو از لیتوگرافی «کلک صبا»، گاوانیان از شرکت «برادران گاوانیان»، جهانیان از شرکت «جهانیان»، حسین محمدی از چاپ «تک»، هومن محمدی از «هودیس پارس» و بابک عابدین از چاپ «صفا» تقدیر شد.

از داوود محمدی عالمی کارشناس امور چاپ اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و غلامرضا سرپناه کارشناس نظارت و ارزیابی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران نیز در این مراسم تجلیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها