جمعه ۱۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۴
مجسمه‌های ادبی لندن؛ از خرس پدینگتون تا هری پاتر

شهرهای بزرگ و کوچک دنیا روزگاری خانه و محل رفت و آمد شاعران و ادیبانی بوده‌اند که گاهی شهرها به‌واسطه حضور آن شاعران و نویسندگان شهرت پیدا می‌کردند مانند لندن که یکی از پرتعدادترین شهرها از لحاظ نمایشنامه‌نویسان و شاعران است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از وبسایت لندنیست، سرتاسر لندن پر از یادبود نویسندگان و شاعران و المان‌هایی از داستان‌ها و شخصیت‌های تخیلی داستان‌های معروف انگلیسی به اشکال مختلف بوده و مجسمه‌های هنری در خیابان‌های آن شهر به چشم می‌خورد. نیمکت‌ها و مجسمه‌هایی ادبی که در این شهر وجود دارد سفر شما به پایتخت انگلستان را جالب‌تر خواهد کرد.

مجسمه خرس پدینگتون، ایستگاه پدینگتون

یکی از مشهورترین ساکنان تخیلی لندن، خرس پدینگتون است. این مجسمه برنزی توسط مارکوس کورنیش در ایستگاه پدینگتون جاودانه شده است. اولین کتاب مایکل باند، نویسنده «خرسی به نام پدینگتون» در سال ۱۹۵۸ منتشر شد که براساس یک خرس عروسکی تنها با کلاهی بزرگ، پالتوی دافل و چمدانی رنگ و رو رفته‌است که علاقه بسیاری به خوردن ساندویچ مارمالاد دارد. یک خانواده انگلیسی او را در ایستگاه پدینگتون لندن پیدا می‌کنند و به خانه خود می‌برند. البته نسل‌های جوان‌تر به لطف فیلم‌های سینمایی پدینگتون با او آشنا هستند. این مجسمه سال ۲۰۰۰ ساخته شده و در ایستگاه مترو پدینگتون لندن نصب شده است. اگر می خواهید با او عکس بگیرید، ممکن است مجبور شوید در صف بایستید. به او حق بدهید!

مجسمه‌های ادبی لندن؛ از خرس پدینگتون تا هری پاتر


نیمکت یادبود اسکار وایلد، چارینگ کراس


سنتی‌ترین مجسمه نیست ولی در آن زمان اسکار وایلد یک فرد معمولی نبود. این یادبود در «چیرینگ کراس» به نام «گفت‌وگو با اسکار وایلد» نامیده می‌شود، ایده این نیمکت این است که عابران را وسوسه می‌کند تا با یاد نمایشنامه‌نویس مشهور دقایقی روی آن بنشینند. با وجود اینکه اسکاروایلد ۱۹۰۰ از دنیا رفت، مجسمه ادای احترام به وایلد که توسط مگی همبلینگ از جنس گرانیت سبز و برنز ساخته شده بود تا سال ۱۹۹۸ رونمایی نشد.
 

مجسمه‌های ادبی لندن؛ از خرس پدینگتون تا هری پاتر


مجسمه پیتر پن، باغ کنزینگتون

مجسمه برنزی «پیتر پن» در منطقه هایدپارک و باغ‌های کنزینگتون لندن قرار دارد. نویسنده آن «جیمز متیو بری» از این داستان به‌عنوان الهام‌بخش داستان خود درباره پسری که هرگز بزرگ نشد استفاده کرد. بری، خود این مجسمه را سفارش داد که توسط سر جورج فرامپتون ساخته شد و سال ۱۹۱۲، یعنی ۱۰ سال پس از انتشار اولین داستان پیتر پن، رونمایی شد. پایه مجسمه یک تنه درخت است که خرگوش‌ها و پری‌ها روی آن بالا می‌روند.


اگر در حال بازدید از پیتر پن بوده و به افسانه‌ها علاقه‌مند هستید، «الفین اوک» دلربا تنها چند دقیقه پیاده با شما فاصله دارد! درخت بلوط «الفین» کنده یک درخت بلوط ۹۰۰ ساله است که در باغ کنزینگتون لندن قرار دارد و طوری حک و نقاشی شده که گویا کوتوله‌ها، پری‌ها و حیوانات کوچک در پوست آن زندگی می‌کنند.

مجسمه‌های ادبی لندن؛ از خرس پدینگتون تا هری پاتر

مجسمه جان کیتس، بیمارستان گای


جان کیتس، یکی از شاعران بزرگ و برجسته مکتب رمانتیسم بود. این مجسمه سال ۲۰۰۷ توسط شاعر آن زمان، اندرو موشن در بیمارستان «گای» رونمایی شد. آلاچیقی که مجسمه کیتس در آن نشسته است از پل لندن قدیمی می‌آید؛ بنابراین اهمیت بازدید از این محل دوچندان می شود. این مجسمه برنزی توسط استوارت ویلیامسون، مجسمه‌ساز معروف انگلیسی ساخته شده است.

مجسمه‌های ادبی لندن؛ از خرس پدینگتون تا هری پاتر

مجسمه‌های «وینی پو» در باغ وحش لندن


«وینی پو» یکی ازپرفروش کتاب‌های کلاسیک کودکان است. این داستان توسط آلن الکساندر میلن، نویسنده انگلیسی در سال ۱۹۲۶ نوشته شده است. کتاب‌های میلن از خرسی به نام وینیپگ الهام گرفته شده است که قبلاً در باغ وحش لندن زندگی می‌کرد و باغ وحش این قطعه از میراث خود را با دو مجسمه جشن می‌گیرد.


معروف‌تر، وینی‌پگ را با ستوان هری کولبرن، سرباز کانادایی که او را به باغ‌وحش هدیه داد، نشان می‌دهد و می‌توان آن را در کنار بهشت پروانه‌ها، روبروی فلامینگوها یافت. دومین مجسمه وینی پو که خرس را به تنهایی به تصویر می‌کشد، در منطقه Animal Adventure باغ وحش یافت می‌شود.

مجسمه‌های ادبی لندن؛ از خرس پدینگتون تا هری پاتر

مجسمه سر جان بتجمن، ایستگاه سنت پانکراس

سر جان بتجمن سی بی ای، شاعر، نویسنده و مجری تلویزیون انگلیسی بود. او از سال ۱۹۷۲ تا زمان مرگش برنده جایزه شاعری بود، همچنین یکی از بنیانگذاران انجمن ویکتوریا و مدافع پرشور معماری ویکتوریایی بود که به نجات ایستگاه راه آهن سنت پانکراس از تخریب کمک کرد. بسیاری از اهالی لندن و گردشگران در سنت پانکراس اینترنشنال روزانه بدون اینکه چیز زیادی درباره این مجسمه بدانند از کنار آن عبور می‌کنند. از این مجسمه، زمان بازگشایی ایستگاه در سال ۲۰۰۷ رونمایی شد.

مجسمه‌های ادبی لندن؛ از خرس پدینگتون تا هری پاتر

مجسمه شرلوک هلمز، خیابان بیکر


برای یافتن مجسمه برنزی سه متری «شرلوک هلمز» در خارج از ایستگاه خیابان بیکر، در گوشه‌ای از محل اقامت معروفش در خیابان بیکر 221b، به کمک واتسون نیاز نخواهید داشت! این مجسمه توسط جان دابلدی در سال ۱۹۹۹ ساخته شد؛ همچنین موزه شرلوک هلمز نیز در خیابان بیکر ۲۳۹ واقع شده است. هیچ مجسمه‌ای از خالق شرلوک هلمز، یعنی «سر آرتور کانن دویل» در لندن وجود ندارد، اما مجسمه‌ای در کرابورو در شرق شهر ساسکس وجود دارد، جایی که او پیش از مرگش زندگی می‌کرد.

مجسمه‌های ادبی لندن؛ از خرس پدینگتون تا هری پاتر

مجسمه نیم تنه ویرجینیا وولف، میدان تاویستوک


اگرچه میدان تاویستوک لندن عمدتاً تحت تسلط مجسمه گاندی است، مجسمه نیم تنه ویرجینیا وولف نیز در آنجا قرار دارد. این نویسنده بسیاری از کتاب‌های خود را در محل اقامت سابق خود در این میدان نوشت. این مجسمه سال ۱۹۳۱ ساخته شد و سال ۲۰۰۴ توسط انجمن ویرجینیا وولف بریتانیا به خانه فعلی خود منتقل شد.

مجسمه‌های ادبی لندن؛ از خرس پدینگتون تا هری پاتر


 

مجسمه ویلیام شکسپیر، میدان لستر


بناهای یادبود شکسپیر در لندن به وفور یافت می‌شود، اما شاید معروف‌ترین آن همین مجسمه باشد که در وسط میدان لستر توجه شما را به خود جلب می‌کند. این مجسمه برای مدت کوتاهی برای تمیز شدن از این منطقه برداشته شد و پاییز ۲۰۱۳ دوباره به جای خود بازگشت.

مجسمه‌های ادبی لندن؛ از خرس پدینگتون تا هری پاتر

شخصیت‌های فیلم‌های اقتباس شده از کتاب، میدان لستر

مجسمه شکسپیر، تنها مجسمه حکاکی شده میدان لستر نیست؛ اوایل سال ۲۰۲۰، مجسمه‌های جدیدی از شخصیت‌های محبوب فیلم‌ها در این میدان معروف رونمایی شد که تعدادی از آن‌ها از کتاب‌ها سرچشمه می‌گیرند. «مری پاپینز» چتر خود را با افتخار بالا نگه می‌دارد، «هری پاتر» روی چوب جاروش شناور است، و «خرس پدینگتون» درحالی که دنیا می‌گذرد یک ساندویچ مارمالاد می‌خورد. البته بسیاری از نویسندگان دیگر و آثار آن‌ها به اشکال مختلف در اطراف لندن گرامی داشته می‌شوند. شما کدام مجسمه ادبی را بیشتر دوست دارید؟
 

مجسمه‌های ادبی لندن؛ از خرس پدینگتون تا هری پاتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها