
خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در پایان هر هفته منتخبی از اخبار حوزه کتاب و نشر را در قالب مجله تصویری «از کتاب چه خبر؟» منتشر میکند. قسمت شانزدهم(ویژه محرم) این برنامه را در ادامه ببینید.
خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در پایان هر هفته منتخبی از اخبار حوزه کتاب و نشر را در قالب مجله تصویری «از کتاب چه خبر؟» منتشر میکند. قسمت شانزدهم(ویژه محرم) این برنامه را در ادامه ببینید.
برنامه «پارسیگویان» پنج شنبه ۹ آذر، مروری بر آثار «ابو النظام محمد فلکی شروانی» شاعر پارسیگوی ایرانی از قرن ششم هجری دارد.
نشست تخصصی بررسی کتابهای دینی کودک و نوجوان با نگاهی به مجموعه «سلام بر گل نجمه» چهارشنبه (۸ آذرماه) در حوزه علمیه نور الزهرا برگزار میشود.
کتاب «تفسیر ساختاری سوره آل عمران» از سوی انتشارات سلمان آزاده و با همکاری «آکادمی مطالعات ایرانی لندن» منتشر شد.
کتاب «ذهن، زبان و سلطۀ اجتماعی پیشفرضها» از سوی موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی منتشر شد.
شماره جدید ماهنامه «سوره» به سردبیری سید علی سیدان منتشر شد.
کتاب «نخبه» (فقه فتوایی به زبان فارسی) همراه با حواشی ۳۷ تن از مراجع در ۵۲۸ صفحه منتشر شد.
کتاب «عارف موسیقیدان» به همت موسسه فرهنگی-هنری ماهور،با گردآوری مهدی نورمحمدی به چاپ دوم رسید.
«همایش فلسفه و مهندسی» پنجشنبه 9 آذرماه از ساعت 9 الی 18 در دانشگاه خاتم برگزار میشود.
فصل چهارم ویژهبرنامه رحیل در چهار قسمت و خوانش کتاب و شعرخوانی شاعران بانو از طریق شبکه کتاب، رسانههای ملی و مجازی معتبر به روی آنتن میرود.
«کارگاه حفاظت و مرمت» کتابخانه و موزه ملی ملک جایی است که زخمهای ناگزیر از گذرِ زمان بر تنِ یادگارهای تاریخی بهبود مییابد.
با حضور موسی بیات، بیستوپنجمین نشست زبانشناخت با بررسی سیاستگذاریهای زبانی در ایران بررسی میشود.
مسعود میرزایی، بهعنوان رئیس اندیشگاه فرهنگی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران منصوب شد.
بنیاد سعدی در راستای اولویتهای پژوهشی مرتبط با آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان، از پایان نامههای کارشناسی ارشد و رسالههای دکترای مرتبط با این حوزه حمایت مالی و معنوی میکند.
آیین رونمایی از شماره سوم «نامه بایسنغر» و سه اثر دیگر از جمله «سیر ادب و سبکهای ادبی منظوم در دورههای ملوک غور و آل کرت هرات» و «محبوبالقلوب» توسط موسسه پژوهشی بایسنغر هرات برگزار شد.
نشست «جایگاه مسئله فلسطین در فرهنگ جامعه معاصر ایران» چهارشنبه 8 آذر از سوی اندیشکده حرف، در خانه اندیشهورزان برگزار میشود.
کتاب «خانواده به منزله ساختاری در مقابل جامعه» از سوی نشر اندیشه احسان منتشر شد.
برنامه «تالار آیینه» شنبه تا سه شنبه ساعت ۲۲:۳۰ از رادیو ایران پخش میشود.
مجید زینالعابدین در پیامی درگذشت پروانه معصومی را به جامعه هنری تسلیت گفت.
هفتمین شماره مجله ادبی «نوپا»، ویژه اساطیر و اساطیروارهها منتشر شد. تاریخ اسطورهها را میسازد یا اسطورهها تاریخ را؟ بخشی از سوالاتی است که مجله کوشیده تا در گفتوگوها و مقالات به جواب آنها برسد.
سیدهادی موسوی با حکم رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، بهعنوان معاون اسناد ملی این سازمان منصوب شد.
زنجان- ویژه برنامه «جشن کتاب» پیرامون اجرای نمایش، قصهگویی، خوانش سرود، معرفی خدمات کتابخانه و تجلیل از اعضای فعال به میزبانی چند کتابخانه عمومی زنجان برگزار شد.
هرمزگان- کتاب «باران همین اطراف؛ بیست نقد بر اشعار بیست شاعر زن معاصر»، با رویکرد منتقدانه منتشر شد.
خراسان شمالی- حجتالاسلام خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور به چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران پیامی صادر کرد.
یزد - بازدیدمشاور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور از کتابخانه های عمومی یزد و همچنین افتتاح کتابخانه عمومی زارچ از جمله برنامههای ترویج کتاب و کتابخوانی در یزد بود که با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد.
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دومین دوره جشنواره ملی چندرسانهای میراث فرهنگی را در پنج بخش برگزار کرد. در این گزارش برخی از کتابهایی که به بخش کتاب راه یافتند معرفی شده است.
خراسان شمالی- مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان شمالی گفت: داوران چهلوششمین دوره مسابقات قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران به میزبانی استان خراسان شمالی معرفی شدند.
فارس- پروژه بازسازی آرامگاه استاد سخن، سعدی شیرازی ۷۰ درصد پیشرفت داشته است.
بزرگداشت شش چهره ماندگار در مراسم افتتاحیه دومین جشنواره ملی میراث فرهنگی برگزار شد.
شبنم حاتمپور ، نویسنده و منتقد ادبی گفت: مفهوم جنگ در ادبیات حماسی با اعتبار و آبرو وابستگی داشت و به نوعی مقدس شمرده میشد. به همین دلیل جنگاوران در اسطورهها و حماسههای کهن نماد ایزدان و خدایان هستند.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: دولت، وعدههایی برای تولید کاغذ داخلی اعلام کرده بود و تصور میشد، حل این مسئله بیشتر زمان ببرد، اما به لطف خدا با اقدامات انجام شده، تحولات جدی را شاهد هستیم.
شجاعی جشوقانی در نشست «ما و اگزیستانسیالیسم» گفت: اگزیستانسیالیسم برای کسانی که با فلسفه سنتی ایرانی اسلامی آشنا هستند اصلاً فلسفه نیست؛ یک نوع ادبیات است. چون برای متفکرانی که در فضای فکری کسانی مثل ابنسینا تنفس فکری کردهاند، فلسفه یعنی برهان، یعنی حروف، یعنی استدلالهای دقیق و منطقی.
تندیس و لوح تقدیر دومین جشنواره ملی میراث فرهنگی به کتاب «سرگذشت ایران در ۱۰۰ محوطه باستانی» نوشته شادی گنجی رسید.
سومین جلسه «سعدی خوانی» با حضور قدمعلی سَرّامی، شاعر و پژوهشگرایرانی، با هدف ارائه ظرفیتهای زبانی و ادبی سعدی در آثارش، شنبه، ۱۱ آذر، در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار خواهد شد.
برنامه «پارسیگویان» پنج شنبه ۹ آذر، مروری بر آثار «ابو النظام محمد فلکی شروانی» شاعر پارسیگوی ایرانی از قرن ششم هجری دارد.
کتاب «آخرین قطار» به قلم اعظمسادات سیادت و با تصویرگری مژگان حامد در دل روزهای سرد پاییز وارد ایستگاه انتشارات کتاب جمکران شد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به برگزاری موفقیتآمیز سومین دور از گفتوگوی دینی اسلام و شینتوئیسم در توکیو، بر پیگیری تأسیس «انجمن علمی گفتوگوهای دینی ایران و ژاپن» بهعنوان مصوبه نخستین دور این گفتوگوها تأکید کرد.
دبیرخانه جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران درباره جشنواره چهاردهم اطلاعیه تکمیلی منتشر کرد.
قائم مقام سیوچهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در جلسه «ارائه گزارش تحلیلی دادههای بخش مجازی ۱۴۰۲ گفت: شناخت ذائقه عمومی ایرانیان از طریق این نمایشگاه قابل شناسایی است. بخشی از این آمار، تعجببرانگیز و برهمزننده تصورات قبلی است.
نشست «هستیشناسی مصنوعات فرهنگی» از سوی انجمن علمی دانشجویی الهیات دانشگاه امام صادق علیهالسلام برگزار میشود.
شماره ۲۴۷ ماهنامه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی «فکه» از سوی مؤسسه فرهنگی هنری جنات فکه به چاپ رسید.
نظر شما