هرمزگان- هرمزگان هفته پرکاری در هفت روز اخیر در حوزه کتاب داشت. از شنبه تا پنجشنبه در جنوبی ترین استان کشور و در اوج گرمای تابستان، شاهد آئین تکریم و معارفه، تا برگزاری کارگاه، مهرواره، رونمایی کتاب، شب شعر، بازدید، کتاب بازی، آئین عَلَم شویی و ... در این جغرافیا بودیم.
آئین تکریم و معارفه مدیرکل کتابخانه های عمومی هرمزگان
بیست و پنجم تیرماه، از «امینه دریانورد» پس از دو سال و نیم مسئولیت مدیرکلی کتابخانههای عمومی و رئیس دبیرخانه انجمن کتابخانههای عمومی استان هرمزگان قدردانی شد و «فرشاد محمدی» به عنوان مدیرکل جدید، معرفی شد.
«فرشاد محمدی»، متولد ۱۳۶۴، دارای مدرک کارشناسیارشد جامعهشناسی است. از سوابق وی نیز میتوان به معاون مطبوعاتی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان و مشاور فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی هرمزگان اشاره کرد.
آئین تکریم و معارفه مدیرکل کتابخانه های عمومی هرمزگان، با حضور محمدعلی میرزایی، مدیرکل امور استانهای نهاد کتابخانه های عمومی کشور، محمد احمدوند معاون اداری مالی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، جمعی از مسئولان استان هرمزگان و جامعه کتابداران این استان در سالن همایش های نهاد کتابخانه های عمومی شهرستان بندرعباس برگزار شد.
ششمین «انجمن شعر درخت هرمزگان» به بار نشست
ششمین جلسه انجمنی انجمن شعر درخت هرمزگان نیز بیست و پنجم تیرماه، به میزبانی شایسته حوزه هنری در بندرعباس برگزار شد.
این نشست شاعرانه با حضور ایمان خواجویی، شهین بهاری، مهناز براهیمی، زهرا اسپید، مراد اقتداری، مطهره دهقانی، معصومه زارع، حجت الاسلام و المسلمین حیدر رضایی گشوئیه، علی شریفی، سیده زهرا موسوی و اصغر ملائی محمدآبادی در اتمسفر بسیار دلپذیری با پرداخت به شعر امروز، حافظ خوانی، تمیحدیه خوانی، خوانش گلستان سعدی و شعر خوانی برگزار شد.
مجموعه ۷ جلدی قصههای بومی هرمزگان رونمایی شد
بیست و ششم تیرماه در هرمزگان، آئین رونمایی از مجموعه ۷ جلدی قصه های بومی هرمزگان با حضور نویسندگان و راوی در مهرواره زبان مادری «آوای حرا» هرمزگان برگزار شد.
این مجموعه شامل مجموعه قصه های مَلِک مُحمد، مَحمَدَک دارچین، هاشَلو و شَلمی، جهان تیغ، انار پرون، اِستَک پِلَکو و اَسپ عاشک، افزون بر ۱۳۰۰ صفحه است که سال ۱۴۰۲ چاپ شده است.
پژوهشگران و نویسندگان این اثر ارزشمند، یوسف ملایی و صغری میرشکاری به روایت سکینه فیروززاده هستند که در سه بخش زبان فارسی معیار، گویش مینابی و فرهنگ واژگان روانه بازار کتاب شدهاند.
برگزیدگان دومین «مهرواره زبان مادری» «آوای حرا» معرفی شدند
در آیین اختتامیه «مهرواره زبان مادری» «آوای حرا» از ۱۹ نفر از برگزیدگان بخشهای مختلف با اهدا کتاب، لوح سپاس و صنایع دستی هرمزگان، قدردانی شد.
جشنواره «دومین مهرواره آوای حرا» با محور موضوعی پاسداشت زبان مادری و گویشهای محلی متداول از اردیبهشت امسال، در جزایر، روستاها و شهرهای استان هرمزگان، در گروههای سنی مختلف در بخشهای بازنویسی قصههای پدر بزرگ و مادربزرگها، شعر بومی، بخش داستان و بخش متن ادبی، فراخوان داده شد.
در مجموع ۱۰۲ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که ۹۸ اثر پذیرفته شد و به داوری رفت. سرانجام برگزیدگان با آرای کمیته داوران بدین شرح اعلام شد:
بخش داستان:
گروه سنی بزرگسالان:
پروانه ماندگاری با گویش گنجی شهرستان حاجی آباد
راحله حاجی نیا به گویش بستکی- گوده ای
در گروه سنی نوجوان:
دینا شریفی به گویش بندری
در گروه سنی نونگاه:
تبسم محمدی به گویش خمیری
گروه سنی نونهال:
نیلوفر زندانی به گویش مینابی
گروه سنی نوخوان:
آراد نوری نسب به گویش بندری
بخش شعر:
رده سنی بزرگسال
منوچهر ضیایی به گویش رودان
یعقوب یزدان پناه به گویش گورزانگی میناب
رده سنی نوجوان:
فاطمه یاس پورارژنگی به گویش بندری
رده سنی نونگاه:
نیایش عظمایی به گویش بندری
رده سنی نوخوان:
حلما انصاری نسب به گویش بندری
بازنویسی قصهها:
رده سنی بزرگسالان:
نعمت دست فال به گویش رضوانی
لیلا خدمتیان، به گویش اَچُمی از رویدر
در رده سنی نوجوان:
فاطمه غلامشاپور به گویش رودانی
در رده سنی نونگاه:
سدنا محمدی به گویش خمیری
در رده سنی نونهال:
محمد طاها اسفندی به گویش بندری
در گروه سنی نوخوان:
سنا مزین به گویش مینابی
متن ادبی:
یوسف ملایی به گویش بندری
در بخش ویژه مادران جوان زیر ۳۰ سال:
مهسا محمودی به گویش سیریکی
هیئت داوران:
بخش شعر:
محمد ذاکری و عبدالحمید انصاری نسب
بخش داستان:
مجید ذاکری و خدیجه حاجی زاده
بازنویسی و متن ادبی:
طاهره مسافری و فاطمه غلامزاده
آیین اختتامیه «مهرواره زبان مادری» «آوای حرا» با حضور جامعه فرهنگی، علمی و آموزشی استان در سالن سینمای اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان در خیابان آیت الله غفاری برگزار شد.
کارگاه بازنویسی قصه و افسانههای بومی برگزار شد
در حاشیه «دومین مهرواره آوای حرا» هرمزگان؛ کارگاه باز نویسی قصه و افسانههای بومی استان برگزار شد.
مدرس کارگاه باز نویسی قصه و افسانه های بومی، از استقبال گرم و مشتاقانه کودکان و نوجوانان از این کارگاه باز نویسی قصه و افسانه ها خبر داد و گفت: من و «بهنوش بلالیپور بندری» از مربیان و مدرسان کانون، پیش از دوران سخت کرونا، مسئولیت تدریس کارگاههای بازنویسی و بازآفرینی قصهها و افسانه و همچنین داستانها و حکایتهای ایرانی را در کانون پرورش فکری کودک و نوجوان بر عهده گرفتیم.
«خدیجه حاجی زاده» ادامه داد: بلالی پور بندری، حکایت های سعدی و من نیز حکایت مولانا را به صورت کارگاه، بازخوانی و ساده سازی کردیم. اینک نیز قصه ها و افسانه های بومی را به صورت کارگاهی برای کودکان و نوجوانان برگزار می کنیم.
بازدید دورهای کتابخانههای عمومی از «ایسین» آغاز شد
مدیر کل جدید کتابخانههای عمومی استان هرمزگان، بازدید دورهای خود از کتابخانههای عمومی را از «ایسین» آغاز کرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی هرمزگان بازدیدهای دورهای خود از کتابخانههای عمومی استان را در راستای مصوبات سفر استانی معاون اداری مالی نهاد کتابخانههای عمومی کشور و همچنین بررسی، رفع مشکلات، تامین تجهیزات، اقلام مورد نیاز کتابخانه و بررسی طرح تعمیر و توسعه را با جدیت آغاز کرد و روز بعد به کتابخانه اندیشه حضرت آیت الله خامنه ای بندرعباس رسید.
فرشاد محمدی ادامه داد: از کتابخانه روستایی فرهیختگان ایسین بندرعباس به عنوان روستای دوستدارکتاب و کتابخانه های فعال و پرکار روستایی به منظور خداقوت، بازدیدهای دورهای خود را آغاز کردیم و این روند را در سایر کتابخانه ها با همین کیفیت پی خواهیم گرفت.
وی افزود: در نخستین گام، ضمن بازدید از بخش های مختلف این کتابخانه، با کتابدار و اعضای کتابخانه دیدار و گفت و گو کردیم.
دهستان «ایسین» از روستاهای دوستدار کتاب کشور در ۱۰ کیلومتری شمال بندرعباس است.
ششمین کارگاه «کتاب بازی» در بندرعباس برگزار شد
ششمین کارگاه «کتاب بازی» بندرعباس در مجموعه فرهنگی «بوکتاب» به مناسبت «روز شعر و ادبيات آئینی» با استقبال پر شور کودکان برگزار شد.
«هانیه هادی نژاد» مجری و تسهیل گر کارگاه ششمین کارگاه «کتاب بازی» با محوریت خوانش و معرفی کتاب «روزی که همه چیز خوب می شود» بود. این برنامه با حال و هوای محرم و بدون موسیقی، با همراهی و مشارکت کودکان، شامگاه پنجشنبه بیست و نهم تیرماه در مجموعه «بوکتاب» برگزار شد.
منحصر بفردترین مراسم محرمی جهان در بندرعباس
«عَلَم شویی» منحصر بفردترین آئین سنتی ماه محرم جهان، با دیرینگی ۴۰۰ ساله از نیمروز دوم محرم آغاز و تا شب در بندرعباس ادامه داشت.
آئین «عَلَم شویی» منبر گَپ- حسینیه دوازده امام میان شهر بندرعباس، با ۱۲ عَلَم خاص در دامان نیلگون خلیج فارس، مظهر پاکی و روشنایی، یکی از منحصر بفردترین آئین های سنتی ماه محرم در جهان است که صرفا در کلانشهر مذهبی بندرعباس برگزار می شود.
نظر شما