بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر کرد؛
«آخرین روزها» منبع اصلی تاریخ درونی حزب نازی/ خاطرهنویسی، فوقالعاده صریح و آشکار
کتاب «آخرین روزها» مجموعهای از نوشتههای جوزف گوبلز، یکی از اعضای برجسته حزب کارگران ملی سوسیالیست آلمان و وزیر روشنگری و تبلیغات عمومی رایش در دولت آدولف هیتلر از سال 1933 تا 1945 است. کتاب یادداشتهای روزانه گوبلز از دریچه نگاه مردی وفادار به نازیسم و هیتلر، ما را با وقایع آن دوران ترسناک روبهرو میکند.
کتاب «آخرین روزها» مجموعهای از نوشتههای جوزف گوبلز، یکی از اعضای برجسته حزب کارگران ملی سوسیالیست آلمان (NSDAP) و وزیر روشنگری و تبلیغات عمومی رایش در دولت آدولف هیتلر از سال 1933 تا 1945 است. این کتاب که به طور کامل به زبان آلمانی منتشر شده و فقط تا حدی به زبان انگلیسی در دسترس است، منبع اصلی تاریخ درونی حزب نازی و دوازده سال قدرت آن در آلمان است. یان کرشاو، مورخ انگلیسی در مقدمه زندگینامه خود از هیتلر نوشت: «با همه احتیاطی که طبیعتا باید به سخنان مرتبا گزارش شده توسط گوبلز توسط هیتلر باشد ... بیواسطه بودن و همچنین دفعات اظهارنظرها، آنها را از اهمیت حیاتی برخوردار میکند.»
نوشتههای گوبلز، شامل روابط و مکالماتش با هیتلر، وضعیت جبهههای جنگ در حال سقوط و واکنش و احساسات خودش هستند. کتاب حاضر روند رشد گوبلز در حزب نازی و نقش وی را در بسیاری از اتفاقات به خوبی شرح میدهد. در این اثر بدون پرده با یکی از شخصیتهای مهم دوران آلمان نازی مواجه شده و با افکار او از نزدیک آشنا میشویم. گوبلز در یادداشتهایش با وجود اینکه جبهههای جنگ در سراشیبی سقوط قرار گرفتهاند، تلاش میکند تا امیدش را از دست ندهد و همچنان به پیروزی آلمان نازی خوشبین است، اما با این حال با نگرانی و آشفتگیاش نیز مواجه میشویم. کتاب یادداشتهای روزانهی گوبلز از دریچه نگاه مردی وفادار به نازیسم و هیتلر، ما را با وقایع آن دوران ترسناک روبهرو میکند.
منبع بینش تفکر و عملکرد هیتلر
گوبلز در اکتبر 1923، کمی قبل از بیست و ششمین سالگرد تولد خود، در حالی که بیکار بود و در خانه پدر و مادرش در ریدت در منطقه روهر زندگی میکرد، شروع به خاطرهنویسی کرد. الس جانک، زن جوانی (دارای یک رگ یهودی) که با او رابطهای آشفته اما سرانجام ناموفق داشت، به عنوان هدیه یک دفترچه یادداشت به او داده بود و بیشتر نوشتههای اولیه گوبلز او مربوط به همین زن بود. توبی تاکر، زندگینامهنویس وی مینویسد: «نوشتن دفتر خاطرات به سرعت به نوعی درمان برای این جوان آشفته تبدیل شد و چندین مورخ درباره این که گوبلز، به ویژه در سالهای ابتدایی خاطرهنویسیاش، فوقالعاده صریح و آشکار است، اظهار نظر کردهاند. «گوبلز از از سال 1923 تقریبا هر روز در دفتر خاطرات خود مینوشت.»
یوزف گوبلزپاول یوزف گوبلس (Paul Joseph Goebbels؛ زاده ۲۹ اکتبر ۱۸۹۷ – درگذشته اول مه ۱۹۴۵) سیاستمدار ناسیونال سوسیالیست آلمانی که از ۱۹۳۳ تا ۱۹۴۵ وزیر پروپاگاندای رایش سوم بود و آخرین صدراعظم آلمان نازی پس از مرگ آدولف هیتلر بود. او از نزدیکترین دوستان و همکاران آدولف هیتلر بود و شهرت او تا حد زیاد ناشی از خطابههای پرشور و تبحر وی در سخنوری بود. گوبلس پیش از ورود به حکومت آلمان به روزنامهنگاری، کار در بانک و کارگزاری بازار بورس اشتغال داشت.
نشر کتاب پارسه «آخرین روزها، یادداشتهای روزانه گوبلز» نوشته یوزف گوبلز ترجمه هوشنگ جیرانی در 520 صفحه به بهای 435 هزار تومان را به چاپ رسید.
نظر شما