چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۰
فارابی جشنواره پر ظرفیتی است اما در این سالها به حاشیه رفته است/برگزاری نشست‌های موضوعی درباره مسایل جامعه ایرانی

حجت‌الاسلام رضا غلامی‌ رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی گفت: فارابی جشنواره پر ظرفیتی است اما در این سالها به حاشیه رفته است و ما سعی کردیم این جشنواره را تقویت کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) حجت‌الاسلام رضا غلامی‌ رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی عصر روز گذشته به مناسبت هفته کتاب، از خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) بازدید کرد و ضمن آشنایی با اعضای هیئت تحریریه گفت‌وگویی با سرویس اندیشه داشت که مشروح آن به زودی منتشر خواهد شد. غلامی‌ در این دیدار گزارشی از فعالیتهای موسسه متبوع خود ارائه کرد و افزود: زمانی که من به موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی آمدم احساس کردم مجموعه منزوی است و لذا تلاش کردیم با برگزاری نشست‌های مختلف موضوعی پویایی به این مجموعه ببخشیم.

او درباره سلسله نشست‌های ارغنون خرد که شامل گفت‌وگوی انتقادی میان اندیشمندان است و نیز سلسله نشست‌های عصرانه علوم انسانی که به نقد و بررسی افکار و اندیشه‌های متفکران علوم انسانی اختصاص دارد توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: همچنین در این مجموعه سلسله نشست‌های لذت فلسفه نیز برگزار می‌شود با این نیت که راه و روش فلسفی وارد دانشگاه شود.

حجت‌الاسلام غلامی‌ گفت: اخیرا نیز سلسله نشست‌های نوجهان را آغاز کردیم که درباره آینده جهان، فرهنگ، علم و فناوری است و یک ایرانی و غیر ایرانی در آن حضور دارند و به طور مثال یک استاد از برگزیدگان جشنواره فارابی در بخش بین الملل با یک استاد هم تراز ایرانی درباره یک موضوع مبتلا به جامعه با هم گفت و گو می‌کنند. از همین رو نخستین نشست از سلسله نشست‌های نو جهان در باب آینـده جهــان، فرهنگ، علم و فنــاوری با عنوان «جنگ روسیه و اوکراین و آینده جهان» با حضور و سخنرانی استاد رامون گراسفوگل؛ استاد دانشگاه برکلی و برگزیده جشنواره بین‌المللی فارابی و دکتر فؤاد ایزدی؛ استاد دانشگاه تهران به زبان انگلیسی برگزار می‌شود.

رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی با بیان اینکه همچنین سلسله نشست‌هایی درباره علوم شناختی، علوم اعصاب و علوم انسانی، هوش مصنوعی و ... را برگزار کردیم یادآور شد: اینها موضوعاتی است که می‌توانیم از این طریق اعضای هیئت علمی‌ موسسه را به حوزه عمومی‌ بیاوریم.

غلامی‌ در ادامه درباره جشنواره فارابی نیز توضیحاتی داد و افزود: فارابی جشنواره پر ظرفیتی است اما در این سالها به حاشیه رفته است و ما سعی کردیم این جشنواره را تقویت کنیم. باید تلاش کنیم از کسانی که در بخش بین‌الملل برگزیده می‌شوند استفاده کنیم چون به هر حال ما برای این افراد هزینه می‌کنیم و زمان می‌گذاریم و بهتر است از ظرفیتهای آنها استفاده شود.

او ادامه داد: اخیرا در همین راستا سفری هم به کشور لبنان داشتم. در آنجا از دلال عباس توسط وزیر فرهنگ لبنان تجلیل شد و جایزه فارابی را به ایشان تقدیم کردیم و جلسه خوبی هم با او داشتیم. دلال عباس کسی است که آثار زیادی درباره ایران نوشته و روایتگر تحولات ایران در لبنان بوده است. بنابراین ما در نظر داریم این جوایز را به هر فردی که می‌خواهیم بدهیم برنامه‌ای برای آن تدارک دیده شود و رایزن و سفیر درباره او صحبت کنند و همچنین پیام وزیر هم قرائت شود.

رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی در ادامه درباره کتاب‌های منتشر شده توسط موسسه عنوان کرد: کتاب‌های موسسه همه درجه یک نیستند و برخی به فراخور شرایط منتشر می‌شوند؛ بنابراین این آثار کارایی دارند اما ممکن است درجه کیفی بالایی نداشته باشند. لذا در برخی از زمینه‌ها من اجازه چاپ کتاب را می‌دهم نه به این دلیل که عالی است بلکه به این دلیل که در آن حوزه فقر ادبیات موضوعی داریم. بنابراین برخی که کارهایی ما را می‌بینند ممکن است به برخی از آثار نقد داشته باشند اما چاپ این آثار به دلیل فقر ادبیات موضوعی است. با این وجود تاکید ما روی افزایش کیفیت آثار و ارزیابی دقیق و سخت تر برای آثار است.

حجت الاسلام غلامی‌ در بخش دیگری از سخنانش درباره مجموعه عالی علوم انسانی اسلامی‌ توضیح داد: من مدیریت این مجموعه را هم پیش می‌برم که متشکل از 30 مجموعه دانشگاهی و حوزوی است و قرار است این تشکل‌ها در جهت بسط و توسعه علوم انسانی حرکت کنند. کنگره علوم انسانی اسلامی‌هم نیز در این راستا توسط این مجمع برگزار می‌شود. همچنین جایزه علوم انسانی اسلامی‌ نیز همزمان با برگزاری کنگره اعطا می‌شود. در این مجموعه نیز هر سال حدود 16 عنوان کتاب درباره علم دینی منتشر می‌کنیم. نشریه صدرا نیز در این مجموعه تولید می‌شود.

او افزود:‌ در علم دینی، نظریه‌های متنوعی وجود دارد و تلاش ما در این مجموعه بر گردآوری همه نظرات است و سعی شده همه نظرات درباره علم دینی جمع‌آوری شود. البته در این میان برخی نظریات ضعیف است و ما فقط نظریاتی را کنار گذاشتیم که غیر علمی‌ و عقلی است. به هر حال این نظرات در یک محیط طبیعی به بوته آزمایش گذاشته می‌شود لذا همه نظریات در این مجموعه می‌آید و به نقد و بررسی گذاشته می‌شود. من نیز سخنرانی درباره سوءتفاهمات درباره علم دینی داشتم که در آن نظراتم را شرح دادم. اخیرا هم علیرضا شجاعی زند نشستی با عنوان لذت فلسفه در موسسه داشتند که ایشان ابراز علاقه مندی کردند که نظرات نقادانه‌شان را در این باره بیان کنند و به زودی نشستی هم در این‌باره خواهیم داشت.
 
حجت الاسلام غلامی‌ در پایان ابراز امیدواری کرد که تا با همکاری خبرگزاری کتاب و خانه کتاب نشست‌های نقد و بررسی جدیدترین آثار منتشر شده موسسه برگزار شود. مشروح گفت‌وگوی تفصیلی رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی به زودی منتشر خواهد شد.
 
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها