دبیر اجرایی سومین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی؛
طرحهای فصلی فروش کتاب ترویجکننده مطالعه در سازمانها
طیبه شهمیرزادی، ضمن بیان برنامههای وزارت جهاد کشاورزی در بیستونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد : طرحهای فصلی فروش کتاب جای تقدیر دارد و به پشتوانه آنها ما سازمانها میتوانیم مطالعه را در میان کارمندان خود ترویج دهیم.
وی افزود: از لحاظ شکلی، فرمت چاپی کتابها به الکترونیکی تبدیل شده است؛ ولی این دلیل نمیشود که مطالعه افراد جامعه در سطح پایینی باشد؛ خصوصا در مدارس و در بین دانشجویان به این شکل است و دانشآموزان اصلا کتاب را نمیشناسند و به دلیل وجود فضای مجازی به سمت کتاب نمیروند. برگزاری هفته کتاب در سطح کشور، سازمانها، مدارس و دانشگاهها میتواند حداقل نگرش افرادی که زمینه آن را دارند به سمت کتاب تغییر دهد و برای ترویج مطالعه راه بسیار مناسبی است.
شهمیرزادی درباره تاثیر و اهمیت طرح توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشیها (طرحهای فصلی فروش کتاب) بیان کرد: طرحهای فصلی فروش کتاب جای تقدیر دارد و به پشتوانه آنها ما سازمانها میتوانیم مطالعه را در میان کارمندان خود ترویج دهیم. سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، هر سال در محل سازمان نمایشگاه کتاب برگزار میکند که مورد استقبال همکاران قرار میگیرد.
دبیر اجرایی سومین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی تاکید کرد: مدیران و مسئولان بالا دست باید برای کارمندان سوبسید و بن کتاب در نظر بگیرند؛ چرا که به دلیل گرانی کتاب بسیاری از کارمندان توان خرید آن را ندارند. اگر حمایت مدیران نباشد ترویج کتابخوانی و مطالعه کم رنگ میشود. با توجه به اینکه ناشران در قسمت نشر دچار رکود اقتصادی هستند و فروش پایینتری نسبت به سالهای قبل دارند، ارائه یارانه در حل این موضوع تاثیر گذار است.
وی خواستار توجه و حمایت مدیران سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی برای تهیه بن برای خرید کتاب شد و افزود: حضور مسئولان در مراسمهای برگزار شده توسط سازمانها میتواند انگیزه بیشتری برای برگزاری در سالهای بعد باشد. همچنین سومین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی با مشارکت خانه کتاب و ادبیات ایران، وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار میشود.
دبیر اجرایی سومین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی در ادامه با بیان اینکه این رویداد در سطح ملی در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: از تاریخ 29 خرداد 1400 پورتال این برنامه را راهاندازی و نامه و پوستر فرخوان آثار برتر برای تمام دانشکدههای کشاوزی و منایع طبیعی، موسسات و مراکز واحدهای تابع سازمان و سازمانهای مرتبط با حوزهها، مانند سازمان محیط زیست، سمت، زمینشناسی و اکتشاف معدنی، ارسال شد.
شهمیرزادی گفت: مهلت ارسال آثار تا تاریخ 31 شهریور در نظر گرفته شده بود. در این دوره 54 موسسه، مرکز و دانشکدههای کشاورزی و منابع طبیعی در این رویداد شرکت کرده بودند که از این تعداد 72 عنوان کتاب، 36 نشریه ترویجی، 18 عنوان دستنامه و چهار عنوان نرمافزار کاربردی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی به دبیر خانه ستاد هفته کتاب ارسال شد. کتابها در سه مرحله مورد ارزیابی قرار گرفتند که پس از مرحله اولیه در کارگروههای تخصصی در 6 موضوع شامل زراعی و باغی، گیاه پزشکی، بیوتکنولوژی، اقتصاید و اجتماعی و ترویجی، دام و شیلات و آبزیان، منابع طبیعی، آب و خاک، صنایع و منابع تابع، مورد بررسی قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه داورهایی که کتابهای این دوره را مورد بررسی قرار دادند از اعضای هیات علمی سازمان و استادان دانشگاههای تهران، تربیت مدرس و شهید بهشتی بودند، عنوان کرد: در جلسه نهایی از میان 79 عنوان کتاب، 2 عنوان کتاب برتر و 2 عنوان کتاب شایسته تقدیر انتخاب شدند. مراسم تقدیر از برگزیدگان سومین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی 26 آبان ماه از ساعت 9 تا 11 با حضور مقامات سازمان تحقیقات کشاورزی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن فجر سازمان تبلیغات برگزار میشود.
طیبه شهمیرزادی در پایان گفت: در این مراسم از آثار برتر شامل کتاب، مجله علمی، مجله ترویجی کشاورزی، دست نامه، نشریه ترویجی و نرم افزار کاربردی برتر تقدیر بهعمل میآید و به مولفان لوح تقدیری اهدا میشود.
بیستونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از بیستوچهارم آبانماه تا یکم آذرماه ۱۴۰۰با شعار «جای خالی را با کتاب خوب پُرکنیم» در سراسر کشور برگزار میشود.
نظر شما