
کتاب «روانشناسی دین و معنویت» با هدف آشنایی مخاطبان خاص و عام در مورد تأثیر دین و معنویت در روان و فرایندهای روانی تألیف شده است.
وی گفت: این کتاب ضمن معرفی کوتاهی از ادیان مختلف با نگاهی از بیرون به چارچوببندیهای علمی از اثرگذاری دین و معنویت بر زندگی افراد میپردازد. سپس در آخر هر فصل با نگاهی از درون تجربیاتی ویژه از دین و معنویت افراد را مورد بررسی قرار میدهد. کتاب ابتدا بحث را با موشکافی نظریههای مختلف روانشناسی و واکنش نظریهپردازان مختلف به دین و معنویت آغاز کرده و پس از پرداختن به جنبههای زیستشناختی و تکاملی دین و معنویت، به موضوع تحول دین و معنویت از کودکی تا پیری و هنگام مرگ میپردازد. در آخر بحث مقابلة مذهبی و رواندرمانی را مطرح میکند. از ترجمة این اثر میتوان در جلسات درمانی، بهعنوان کتاب درسی دانشگاهی، و حتی برای افزایش آگاهی عمومی سود برد.
این مترجم با اشاره به مخاطبان اصلی کتاب گفت: ترجمة این اثر برای رواندرمانگران و دانشجویان روانشناسی، پزشکی، روانپرستاری و سایر پژوهشگران و متخصصان حوزة بهداشت روان، کاربردی و سودمند خواهد بود. کتاب ضمن پرداختن به مسائل عمیق و مهم، با زبانی ساده و فصیح نوشته و ترجمه شده است، به همین جهت برای عموم افراد و نیز غیرمتخصصان قابل استفاده و جذاب است.
رسانه تاکید کرد: در گذشته تصور بر این بود که ابعاد وجودی انسان شامل جسمی، روانی و اجتماعی است. اخیراً متخصصان امر به این موضوع دست یافتند که بعد چهارمی به نام بعد معنوی در وجود همة انسانها وجود دارد و تاکنون با نادیده گرفتن این موضوع و نپرداختن به آن ناخواسته به افراد آسیب وارد شده است. نمونة آن گمگشتگیها و گمراهیهایی است که اغلب به دنبال پوچی مذهبی و معنوی برای افراد حاصل شده است. با فراهم شدن دسترسی به اطلاعات کاربردی دربارة این مسائل عمیق هم به لحاظ علمی و هم تجربی، میتوان از سردرگمیهای بسیاری در این زمینه که موجبات آسیبهای اجتماعی را مهیا میکند، پیشگیری به عمل آورد.
وی افزود: دین و معنویت در روان همة افراد نهادینه شده است، و هر فرد در زمانی از زندگی خود به جستجو در زمینة این مسائل میپردازد. افراد مذهبی معتقد به معنویت، مذهبی بیاعتقاد به معنویت، فرد معتقد به معنویت اما بیمذهب، و یا حتی فردی که ادعای الحاد دارد، نیز همگی زمانی از عمر خود را صرف بررسی جایگاه دین و معنویت در زندگی میکنند. دستیابی به اطلاعات دقیق و عمیق برای عموم افراد جامعه میتواند در هدایت آنها به سمت دین و معنویت و بهرهمندی از مزایای اعتقادی آنها در جهت سلامت روانشان مؤثر باشد.
نظر شما