رحماندوست در مراسم پایانی جشنواره «تا یلدا بخوانیم»، فردوسی را با اندرسن مقایسه کرد و او را بنیانگذار ادبیات کودک در ایران دانست.
نویسنده «قصه دو تا لاکپست تنها» به ضرورت برخورد علمی با قصهها اشاره و بیان کرد: روزگاری مردم، به ویژه در شبهای سرد زمستان دور هم جمل میشدند و در خانهها و قهوهخانهها شاهنامه میخوانند و قصه میگفتند اما امروز، دنیا جور دیگری به مقوله قصه و قصهگویی نگاه میکند و لازم است که ما ایرانی ها هم به روز شویم و از قافله جهانی عقب نمانیم.
رحماندوست، ارتباط عاطفی موثر بین گوینده و شنونده را مهم ترین دلیل جذابیت قصهها دانست و افزود: امروز، کشورهای پیشرفته و صنعتی که جلوتر از ما هستند، با وجود رادیو و تلویزیون و ماهواره و اینترنت به ضرورت قصه و اهمیت آن پی برده و به صورت دانشگاهی و هدفمند به آموزش قصه گویی پرداختهاند چرا ما دنباله رو آنها نباشیم و قصههامان را زنده نگه نداریم؟
شاعر مجموعه «ترانه های نیایش»، افزایش سرانه مطالعه در کشور را در گرو قصهخوانی و قصه گویی دانست و افزود: هر چه علاقه آدمها به قصه بیشتر شود به همان اندازه آمار کتابخوانی بالاتر میرود.
جشنواره «تا یلدا بخوانیم» با هدف گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی و به همت «بوکتاب» در تهران و بندرعباس برگزار میشود. امسال، دومین دوره این جشنواره برگزار و به ۳۰ نفر از شرکت کنندگان به قید قرعه، جوایزی اهدا شد.
نظر شما