پویشی که جوان تبریزی در آستانه بهار بهراه انداخت؛
کتابهای قدیمیتان را با نهالهای میوه معاوضه کنید
«پویش نهال مهربانی» در قالب طرح تبادل کتابهای کهنه و کاغد باطله با نهالهای میوه در تبریز اجرا میشود.
میرزایی درباره کم و کیف اجرای این پویش به خبرنگار ایبنا گفت: طرح تبادل کتاب در تبریز برای نخستین بار در سال 97 بهصورت آزمایشی انجام شد و طی آن مردم در قبال تحویل کتابهای کهنه، از ما لوازم تحریر و نوشتافزار دریافت کردند.
مجری «پویش نهال مهربانی» ادامه داد: این طرح که با مشارکت سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری تبریز در آستانه بازگشایی مدارس برگزار شده بود، با استقبال چشمگیر خانوادهها مواجه شد و همین امر ما را تشویق کرد تا در سالهای بعد نیز این کار را انجام دهیم تا علاوه بر جمعآوری کتابهای دست دوم از منازل، کمکی باشد به اقشار آسیبپذیر در تامین لوازم التحریر و نوشت افزار مورد نیاز دانشآموزان.
وی افزود: در راستای همین طرح، از خردادماه سال 98 با مشارکت شهرداری منطقه پنج تبریز، «کمپین مردمی کاغذ باطله در مقابل کاکتوس» به مدت یک ماه در این شهر اجرا و در آن، شهروندان با تحویل کاغذ باطله و کتاب کهنه، گلهای آپارتمانی دریافت کردند و در پایان این طرح نزدیک به 110 تُن کتاب و کاغذ باطله جمعآوری شد.
میرزایی با اشاره به اجرای «پویش نهال مهربانی» در روزهای آخر سال 98، محوریت اجرای این طرح را توجه به مسائل محیط زیستی عنوان کرد و افزود: در این کمپین مردمی و اینستاگرامی که از سوی علاقمندان به محیط زیست راهاندازی شده است، کاغذ باطله، کتاب و نشریات باطله با نهال میوه شناسنامهدار و گل تعویض میشود و به شهروندان این پیام را میدهد که به جای سبزه سفره هفتسین، نهال میوه بکارند، با توجه به اینکه مفهوم اصلی سبزه رویش است، نهالکاری میتواند جایگزین مناسبی برای آن باشد.
وی تشریح کرد: در این کمپین به اِزاء هر 10 کیلو کتاب، پنج نهال میوه به شهروندان داده میشود، البته افراد میتوانند در صورت تمایل به جای تعویض کتابهای دست دوم یا حتی دست اول خود با نهال، کتابهای مورد علاقه خود را انتخاب کنند.
مجری طرح بیان کرد: در حالت کلی باید بگویم این طرح از یکسو با هدف حمایت از محیط زیست و جایگزینی سبزه عید با نهال میوه در حال اجرا است، از سوی دیگر با توجه به افزایش قیمت کاغذ طی سالهای اخیر و نیاز کارخانهداران به مواد اولیه تولید کاغذ این طرحمیتواند در جمعآوری کاغذهای باطله و کتابها از منازل و تزریق آن به بخش تولید مؤثر باشد. شما تصور کنید هر ساله حدود 650 تُن کاغذ باطله توسط دانشآموزان تولید میشود و متاسفانه چون در تبریز تفکیک زباله از مبدأ چندان جدی گرفته نشده، اکثر این کاغذها وارد چرخه تولید نشده و از بین میروند.
وی، کمک به دانشآموزان کم بضاعت را از دیگر مزایای این طرح دانست و افزود: ما کتابهای کمکآموزشی، کنکوری و درسی را از کاغذهای باطله جدا کرده و با قیمت بسیار پایینتر بهصورت کیلویی به افرادی که توان خرید کتاب دست اول را ندارند، میفروشیم.
میرزایی با انتقاد از بیتوجهی متولیان فرهنگی تبریز در اجرای طرحهای این چنینی گفت: امسال قبل از برگزاری هفدهمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز در نامهای به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجانشرقی خواستار همکاری در اجرای طرح تبادل کتاب در حاشیه این نمایشگاه شدم تا دانشجویان بتوانند در ازای تحویل هر یک کیلو کتاب، بُن تخفیف خرید کتاب دریافت کنند، اما آنقدر پاسکاری کردند که دقیقه 90 مجوز انجام این طرح صادر شد و عملا این فرصت را هم از ما و هم دانشجویان گرفتند. متاسفانه تعدادی از مدیران استانی مخصوصا در حوزه فرهنگ حاضر نیستند دست از افکار قدیمی خود بردارند و در برابر ایدههای جدید مقاومت میکنند، در مقابل مجموعهای غیرفرهنگی از قبیل سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری تبریز به خاطر رفاه حال شهروندان امکانات و مجوزهای لازم را به راحتی در اختیار ما قرار میدهد.
نظر شما