پنجمینوششمین نشست از مجموعه درسگفتارهایی درباره شمس تبریزی در روز چهارشنبه اول و هشتم آبان به «نکتههایی در شناخت شمس تبریزی و مقالات او» اختصاص دارد، که با سخنرانی مهدی سالارینسب، در مرکز فرهنگی شهرکتاب برگزار میشود.
شناخت زوایای باریک این چهار، یعنی: «زندگی، شخصیت، زبان و اندیشهی شمس»، هم برای فهم تاریخ فرهنگی ما بسیار نکتهها در بر دارد، و هم برای نزدیک شدن بیشتر به شناخت صحیح و واقعبینانه از مولانا. هرچه باشد، این «نابغه تمام قرون و اعصار را»، شمس «از میان قوم ناهموار بیرون کشیده و نگذاشته تا او را به زیان برند».
اینک مقالات شمس در دسترس است و میتوان شمس را بر اساس گفتههای خودش شناخت. مقالات متنی است فراهمآمده از سخنان شمس، در دورانی که او در قونیه اقامت داشته و با مولانا همنشین بوده است. برای شناخت شمس و مولانا، مقالات اهمیت درجه اول دارد؛ اما متن آن در جاهای بسیار به دلایل گوناگون مجمل و مبهم است و حتی در مواردی بدون ربط و پیوند مشخص؛ از این رو بازخوانی و واکاوی مکرر میطلبد.
علاوه بر این، مقالات شمس مولانایی را میشناساند که هنوز آن مولانای ورد زبانها نشده بوده است، یعنی مولانای فقیه و خطیب در حدود ۱۵،۱۴ سال پیش از آغاز سرایش مثنوی.
پنجمینوششمین نشست از مجموعه درسگفتارهایی درباره شمس تبریزی، در روز چهارشنبه اول و هشتم آبان ساعت ۱۶:۳۰ به «نکتههایی در شناخت شمس تبریزی و مقالات او» اختصاص دارد،که با سخنرانی مهدی سالارینسب، در مرکز فرهنگی شهرکتاب واقع در خیابان شهیدبهشتی، خیابان شهید احمد قصیر(بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار میشود.
نظر شما