شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۲
احکام صادره برای قاچاقچیان کتاب باید پیشگیرانه باشد

مجتبی طالقانی معتقد است: احکامی که برای قاچاقچیان کتاب صادر می‌شود باید مانع ورود دوباره آن‌ها به صنعت نشر و بازار این حوزه شود، زیرا برخی از قاچاقچیان بعد از دستگیری و صدور حکم در مدت زمان کوتاهی مجددا به بازار برگشته‌اند.

مجتبی طالقانی، مدیر انتشارات سیمای دانش در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به تبعات برخورد با قاچاقچیان کتاب در ما‌ه‌های اخیر گفت: خوشبختانه کارگروه‌ صیانت از حقوق ناشران و مولفان اقدامات مفید و ارزشمند زیادی برای برخورد و مقابله با افراد سودجو و قاچاقچیان کتاب انجام داده که همه این فعالیت‌ها تاثیرگذار بوده است.
 
وی ادامه داد: به خوبی می‌توان تاثیر برخورد با این افراد سودجو را در بازار نشر کشور ببینیم؛ وقتی فعالیت کتابفروشان و ناشران را در ماه‌های اخیر رصد می‌کنیم و شاهد تجدید چاپ کتاب‌های آن‌ها هستیم، نشان‌دهنده تاثیر این فعالیت‌ها است.
 
طالقانی با اشاره به تجربه خود در این زمینه عنوان کرد: در سال گذشته تعدادی از کتا‌ب‌های انتشارات ما را کپی کرده بودند و در بازار می‌فروختند اما خوشبختانه بعد از پیگیری کارگروه صیانت این مساله حل شد و اکنون ما از این مشکل مصون هستیم.
  
وی یادآور شد:‌ البته من معتقدم هنوز برخی از اقدامات به نحو مطلوب نیست و اگرچه اعضای کارگروه و اتحادیه زحمات زیادی مي‌کشند اما در مراجع قضایی نیز باید به تخلفات به صورت جدی رسیدگی شود و مجازات پیشگیرانه‌تری از سوی قضات صادر شود.
 
طالقانی با توضیح درباره این موضوع گفت: احکامی که صادر می‌شود باید به‌گونه‌ای باشد تا اگر فرد خطاکار و مجرم تنبیه شدند مجددا به سراغ این کار نیاید، زیرا برخی از قاچاقچیان بعد از دستگیری و صدور حکم در مدت زمان کوتاهی مجددا به بازار برگشته‌اند و فعالیت خود را ادامه داده‌اند.
 
وی با بیان اینکه بازگشت مجرمان به بازار و فعالیت دوباره کارکرد و فعالیت کارگروه را خنثی می‌کند، تاکید کرد: به نظر من قوانین باید پیش از این بازدارنده باشد تا وقتی مجرم تنبیه شد، بار دیگر به‌سراغ این کار نرود؛ نه اینکه با قید وثیقه چند میلیونی پس از چند ساعت دستگیری به کار خود ادامه دهد.
 
مدیر انتشارات سیمای دانش همچنین درباره آسیبی که فعالیت قاچاقچیان کتاب به بدنه صنعت نشر وارد می‌کنند، گفت: تمام زحمات ناشر به تولید کتاب و سرمایه گذاری و هزینه برای تولید یک کتاب و فروش آن آثار برمی‌گردد، از میان همه کتاب‌های ناشر معمولا پنج تا ده کتاب پرفروش شده و در بازار با استقبال روبه‌رو می‌شود که متاسفانه این آثار بیشتر در معرض قاچاق قرار دارند.
 
به گفته طالقانی، کپی این کتاب‌ها ضرر سنگینی از نظر مادی و معنوی به همکاران ناشر وارد می‌کند زیرا غیر از هزینه‌های مادی، در میان ناشران احساس یاس و نامیدی به‌وجود می‌آید؛ چراکه آن‌ها با عشق و علاقه پای کار ایستاده‌اند و چنین اقدامات سودجویانه‌ای آن‌ها را از ادامه فعالیت دلسرد می‌کند.
 
وی با بیان اینکه اگر قوانین بازدارنده‌تری در قانون پیش‌بینی شود می‌توان به فعالیت قاچاقچیان کتاب پایان داد، عنوان کرد: این روزها که ناشران با سختی‌هایی مثل تامین مواد اولیه گران و هزینه‌های جانبی مختلف کتاب تولید می‌کنند، برخورد جدی با متخلفان در صنعت نشر کشور نتیجه بهتری خواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها