به گفته شحنهتبار روند برقراری ارتباط جدید با کشورهای همسایه و نادیده گرفتن کشورهای اروپایی که پیش از این با آنها ارتباط داشتیم، یک اشتباه استراتژیک است که در وزارت ارشاد انجام میشود.
او ادامه داد: در سالهای اخیر اقدامات مهمی در روند ارتباط با نمایشگاه پکن داشتیم؛ یکی اینکه سال گذشته ما مهمان ویژه پکن بودیم و امسال چینیها مهمان ویژه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بودند. برای همین دو طرف آشنایی کامل نسبت به ادبیات یکدیگر کسب کردهاند و به آن علاقهمند شدهاند.
به گفته شحنهتبار در این دوران باید از زحمتها و هزینههای انجام شده برای برپایی دورههای گذشته استفاده کنیم. او ادامه داد: اجازه دهیم تا رابطه میان دو کشور گرم باقی بماند. امیدوارم مدیریت جدید موسسه فرهنگی نمایشگاههای ایران به این مساله توجهه داشته باشد. نباید این بازار بزرگ را از دست میدهیم و از نمایشگاه کتاب پکن بهترین استفاده را ببریم.
مدیر انتشارات شمعومه درباره مشکلات احتمالی بودجه که هر نهادی با آن مواجه است، توضیح داد: این مشکلات در بخش خصوصی هم هست، البته که کمبود بودجه موجب شکلگیری مشکلات میشود و توانایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای انجام اقدامات متنوع را کاهش داده است اما در این زمینه نباید اجازه داد مشکلات مالی باعث محدودیت شود.
حوزه بینالملل حوزه پرخرج بخش فرهنگ است
شحنهتبار با اشاره به اینکه حضور در جامعه بینالملل با شرایط فعالیت در داخل متفاوت است، افزود: نمیتوانیم از تمام برنامههای جدید به عنوان صرفهجویی مادی صرف نظر کنیم و توقع داشته باشیم که حضور پرشوری در حوزه بینالملل شکل بگیرد. حوزه بینالملل حوزه پرخرج بخش فرهنگ است و نمیتوانیم با سیاستهای انقباضی در همان سطح قبلی آن را اداره کنیم.
او ادامه داد: کشورهایی مانند فرانسه و چین قطبهای ادبیات دنیا هستند و میتوانیم در نمایشگاه کتاب این کشورها حضور قوی داشته باشیم، اما فکر میکنم سیاستگذاری به این سمت است که بر کشورهای همسایه تمرکز کنیم؛ کشورهایی که جایگاهی در ادبیات دنیا ندارند. اگر اینطور باشد، این روند یک اشتباه استراتژیک است که نمیدانم بر چه مبنایی است.
نظر شما