دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۶
هدف طرح «سفیران اجتماعی» کاهش آسیب‌های اجتماعی است

محمدمهدی احمدی، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی در نهمین جلسه شورای اجتماعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب که گزارش‌های ارسال شده به جلسه شورا مطلوب نبوده درباره طرح «سفیران اجتماعی» گفت: در این طرح ما به دنبال این هستیم که قدری از آسیب‌های اجتماعی را کاهش دهیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهمین جلسه شورای اجتماعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور محمدمهدی احمدی، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت متبوع پیرو دستور جلسه بررسی و تکمیل گزارشات معاونت‌ها، سازمان‌ها و مراکز تابعه در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارائه طرح‌ها و برنامه‌های اجرایی و کاربردی فوق‌العاده معاونت‌ها، سازمان‌ها و مراکز تابعه درباره کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی در سال جاری برگزار شد.
 
در ابتدای این جلسه احمدی با اشاره به اقدامات نمایندگان مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شورای اجتماعی گفت: متاسفانه گزارش‌هایی که نیاز است در حوزه‌های مختلف آسیب‌های اجتماعی ارائه شود از یک طرف ارائه نشده یا گزارش‌های ارسال شده مطلوب نبوده و این تعامل ما با وزارت کشور را سخت خواهد کرد.
 
وی ادامه داد: اگر گزارش‌های مناسبی برای وزارت کشور ارسال نشود قطعا آن‌ها نیز با مشکل روبه‌رو خواهند شد، زیرا وزارت کشور نیز در یک جمع‌بندی کلی باید گزارش‌های جامع خود را خدمت رهبر معظم انقلاب ارائه کند.
 
احمدی یادآور شد: از تمام اعضای شورای اجتماعی خواستارم آنچه از آن‌ها خواسته شده به‌صورت عملیاتی ارائه کنند، زیرا شما نمایندگان مدیران خود و در یک مجموعه بزرگ‌تر نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستید.
 
در ادامه این جلسه پروین داداندیش، مشاور وزیر در امور آسیب‌های اجتماعی با بیان اینکه ما به دنبال امتیازدهی به بخش‌های مختلف خود نیستیم، گفت: هدف کلی ما شناسایی نقطه‌های آسیب است، آسیب عمده این است که نمی‌توانیم نیاز خود را براساس خواست مخاطب ارائه کنیم.
 
وی افزود: مخاطب ما دستگاه‌هایی هستند که باید در یک بازه زمانی مشخص گزارش‌های خود را به مقام معظم رهبری ارائه دهند.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب‌رضا ارزانی، مشاور وزیر و دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه حوزه اجتماعی وظیفه ذاتی برخی سازمان‌ها است اما اصل کار ما در وزارت متبوع امور فرهنگی و هنری است، خاطرنشان کرد: براین اساس تطبیق امور فرهنگی و اجتماعی قدری دشوار است، هرچند بحث اقدامات اجتماعی برای اعتلاء و ارتقاء وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مهم است.
 
وی با اشاره به طرح «سفیران اجتماعی» ادامه داد: در این طرح ما به دنبال این هستیم که قدری از آسیب‌های اجتماعی را کاهش دهیم، این طرح در ٥ شهرستان کار خود را آغاز کرده و برای نخستین‌بار این طرح از کنار مزار شهید حججی کلید خورد.
 
دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد تاکید کرد: در این طرح ما چند مولفه اساسی را مدنظر داریم، در وهله اول مسجدمحوری یکی از موضوعات اصلی ما بوده است، پس از آن به سمت محله‌محوری حرکت کردیم و سعی کردیم در هر محله باتوجه به ساختار همان محله به موضوعات بپردازیم و تنها نقش تسریع کننده را ایفا کنیم.
 
ارزانی گفت: خانواده نقش بنیادی در این طرح دارد، همچنین در این طرح موضوع نشاط اجتماعی دارای اهمیت است، اما در عین حال این طرح زمانی به سرانجام می‌رسد که ما به سراغ اصل آخر یعنی استمرار برویم، تلاش براین است که اقدامات را بین یک الی سه سال به صورت مداوم پیگیری کنیم.
 
دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در مورد این طرح اضافه کرد: در فاز اول این طرح به دنبال مطالعه و پژوهش بودیم، در فاز بعدی بررسی و تصویب طرح را مدنظر قرار دادیم، در فاز سوم به دنبال اجرا رفتیم و در فاز پایانی نیز به سمت توسعه و استمرار این طرح خواهیم بود که از ١٣ آذر ٩٨ آغاز و تا ١٣تیر ٩٩ ادامه خواهد داشت.
 
ارزانی تصریح کرد: در این طرح سنین بین ١٢ تا ١٦ گروه سنی هدف ما هستند که باید تحت آموزش قرار بگیرند، موضوعات مختلف برای این گروه سنی تعبیه می‌شود و در نهایت در ١٢ سر فصل آموزش صورت می‌گیرد.
 
وی خاطرنشان کرد: ستاد راهبردی ما متشکل از تیم اجرایی، رسانه‌ای و محتوایی است، فاز اول این پروژه به پایان رسیده و در حال حاضر فاز دوم را آغاز کردیم، از اعضای شورای اجتماعی نیز انتظار داریم در بخش سازمان سینمایی، نهاد کتابخانه‌ها، مرکز رسانه‌های دیجیتال، سازمان اوقاف و امور خیریه، معاونت قرآن و عترت، معاونت مطبوعاتی، معاونت هنری و سایر موسسات به کمک ما بشتابند.
 
در پایان این جلسه نیز علی غیاثی ندوشن مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه ریشه‌های مختلفی از آسیب‌های اجتماعی در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود ندارد، گفت: در حوزه کاری این وزارتخانه بیشتر کارهای فرهنگی و هنری به چشم می‌خورد، بنابراین می‌توان موضوعات آسیب‌های اجتماعی را ابتدا در قالب برنامه‌های فرهنگی ارائه کرد.
 
وی بیان کرد: یکی دیگر از اقدامات ما در حوزه آسیب‌های اجتماعی می‌تواند ایجاد نشاط اجتماعی و اوقات فراغت برای مردم باشد، باید دقت کرد تمام فعالیت‌های ما حتما عاملی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی به شمار نمی‌آید زیرا بخشی از این فعالیت‌ها باید در کنار سایر دستگاه‌ها تکمیل شود.
 
مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: ما امروز در بخش فرهنگی اقدامات محدودی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی داریم، برای نمونه فیلم‌های سینمایی کمی برای این موضوع ساخته شده یا حتی در تلویزیون نیز سریال‌های دینی که تاثیرگذار باشد زیاد نیست، بنابراین تمام فعالیت‌های ما باید با یک نگاه کارشناسی انجام شود و تنها یک گزارش صرف نباشد.
 
غیاثی با تاکید براینکه از میان تمام موضوعات اجتماعی باید یک موضوع را انتخاب کرد، گفت:  تعداد موضوعات در حیطه آسیب‌های اجتماعی زیاد است، حتی از بین پنج موضوع اصلی که مطرح است باید در هر استان یک موضوع را در اولویت قرار داد و متناسب با آن آسیب در هر استان کار کرد، در این میان باید در استان‌ها با معاونت‌های تخصصی تفاهم‌نامه‌ای امضا کرد و براساس آن تا پایان سال یک هدف مشخص را دنبال کرد.
 
وی ادامه داد: در طراحی برنامه‌ها باید مشاوره درست گرفت، درواقع کیفیت برنامه‌ها و تاثیرگذاری آنها باید مورد سنجش قرار بگیرد، البته باید یک چارچوب هم مشخص کنیم و براساس آن طرح و گزارش را ارائه کنیم.
 
غیاثی در پایان گفت: در حال حاضر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جامعه مخاطب آن یک جمعیت بالقوه است که می‌توان برای آنها کارگاه‌های آموزشی طراحی کرد که حلقه اتصال با جامعه باشند و تاثیرگذاری خود را دیگر اقشار بگذارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها