اعترافات یک جنایتکار اقتصادی
جان پرکینز این کتاب که توسط میرمحمود نبوی و خلیل شهابی ترجمه شده را به خاییم رولدوس (Jaime Roldos) رئیس جمهور اکوادر و عمر توریخوس (Omar Torrijos) رئیس جمهور پاناما که به گفته خودش هم نزدیکی عاطفی با آنان داشته و هم احترام زیادی برایشان قائل بوده تقدیم کرده است. او در کتابش با بیان اینکه دوازده میلیون خانوار در آمریکا همیشه نگران وعدهﻱ بعدی غذای خود هستند اشاره میکند که نسبت درآمد یک پنجم جمعیت در غنیﺗﺮین کشورها به یک پنجم جمعیت در فقیرترین کشورها از سی به یک در سال ۱۹۶۰ به هفتاد و چهار به یک در سال ۱۹۹۵ رسیده است. او معتقد است عجیب نیست که ۸۰% مردم آمریکای جنوبی اخیراً در ۷ کشور افرادی را با دیدگاهﻫﺎیی ضد سیاستﻫﺎی امریکا به ریاست جمهوری بر میﮔﺰینند. چرا که از دید او “اگر فقط یک “امپراتوری شریر” وجود داشته باشد، ماییم (ایالات متحدهﻱ امریکا).” در حالی که مالکان این امپراتوری فقط ۱% از مردم آمریکا هستند، در کشورهای فقیر روزانه پنجاه هزار نفر به سبب عدم دسترسی به غذا و داروهای عادی جان میﺩهند.
کتاب از ۲۵ کشوری میگوید که در لیست انتظار محرمانهﻱ آمریکا برای تهاجم قرار دارند تا سپس توسط ابر شرکتﻫﺎی آمریکایی مثلاً بازسازی شوند و روایت میکند که همه هراسﻫﺎ از جاسوسی در زندگی شخصی مردم، استراق سمع تلفنی، ردیابی مبادلات پست الکترونیکی، ردیابی خرید کتابﻫﺎ و کتابﻫﺎﻱ امانت گرفته شده از کتابخانهﻫﺎ، نصب “تراشهﻫﺎﻱ جاسوسی” روی تمام اجناس توسط شرکتﻫﺎﻱ Procter & Gamble و ژیلت و اجناس فروشگاهﻫﺎﻱ Wall Mart بدون اطلاع خریدار، و… تحت نظام سرمایه داری حاکم بر یگانه ابر قدرت جهان و به دستور بالاترین تصمیم گیرندگان (شخص جرج بوش و “آژانس امنیت ملی”)، صورت میﮔﻴﺮد.
چاپ اول کتاب اعترافات یک جنایتکار اقتصادی را نشر اختران سال ۱۳۸۵ منتشر کرده و پس از آن نیز چندین بار از سوی ناشران متعدد تجدید چاپ شده است.
دکترین شوک و ظهور سرمایهداری فاجعه
نئومی کلاین روزنامهنگاری است که هم مکانیزم بازار و نظام سرمایهداری را نظم مطلوبی نمیداند و هم در مورد چگونگی گذار به اقتصاد بازار با دیدگاه اعمال دفعی و ناگهانی مخالف است. او با استناد به توصیههای اقتصادی میلتون فریدمن و شاگردانش پس از کودتای شیلی به پینوشه نتیجه میگیرد که نظام سرمایهداری و مکانیزم اقتصاد بازار تنها توسط سرکوبگران و دیکتاتورها به اجرا در میآید. کتاب دکترین شوک درواقع کتابی است که دقیقا در تقابل با دیدگاههای میلتون فریدمن نگاشته شده است.
او در کتابش میگوید که چون تنها ثروتمندان از سرمایهداری منتفع میشوند سرمایهداری نظم موردپسند و مطلوب جامعه نخواهد بود و حکومتها تحت تاثیر لابیهای ثروتمندان و شرکتهای بین المللی مترصد حادثهای میشوند تا در پی آن و در حالیکه جامعه در شوک آن حادثه است دیدگاه خود را اعمال کنند. کتاب دکترین شوک را مهرداد شهابی و میرمحمود نبوی ترجمه کردهاند و نشر اختران نیز آن را به چاپ رسانده است.
اربابان جدید جهان
اربابان جدید جهان نوشته جان پيلجر مجموعهایست در جمعبندی جهان سیاسی ـ اقتصادی معاصر، و چهار جستار درباره ـ اندونزی ـ عراق ـ فتوحات امپریالیستی و اقتصادی غرب ـ سیاستهای نهفته در پس نحوهی رفتار استرالیا با بومیان آن کشور. کتاب درواقع در یک مقدمه و چهار جستار به مسائل سیاسی و اتفافات جهان بعد از فروشی شوروی میپردازد. اندونزی (شاگرد نمونه)، عراق (پرداخت بها)، فتوحات امپریالیستى و اقتصادى غرب (بازی بزرگ) و سیاستهاى نهفته در پس نحوهى رفتار استرالیا با بومیان آن کشور (برگزیدگان) جستارهای هستند که نویسنده به واسطه آنها میکوشد تحلیلی اساسی از شرایط جهانی بعد ازفروپاشی اتحاد جاهیر شوروی وتک قطبی شدن جهان و فجایعی که پس از این جهان تک قطبی به وقوع پیوست به دست دهد.
مهرناز شهابى استاد دانشگاه بریستول انگلستان ومهرداد (خلیل) شهابى مترجمان کتاب هستند و اثر از سوی انتشارات اختران روانه بازار کتاب شده است.
به من دروغ نگو
این كتاب مجموعهای ضروری از تاثیرگذارترین نوشتارهای كاوشگرانه طی ۶۰ سال گذشته است از افشاگري سيمور هرش درباره جنگ ويتنام تا افشاگري اشلوسر دربارهي صنعت فست فود و گزارشهاي تکاندهنده اميره هس روزنامهنگار يهودي روزنامهي هاآرتص در روایت عمق فاجعهي غزه. عنصر مشترک گزارشهايي که در اين کتاب آمده استفاده از عبارت است از قيام عليه قواعد بازي است و به تعبیری کتاب عصارهي ديدگاه اسکار وايلد است، آنجا که ميگويد: «از نظر هر آن کس که تاريخ خوانده، نافرماني نخستين فضيلت انسان است.» و نشان از اين دارد که چطور روزنامهنگاراني حقيقت را فداي مصلحت نکردند و راوي حقيقت محض شدند و به دولتمردان باج ندادند. کتاب را مهرداد شهابی و میرمحمود نبوی ترجمه کردهاند و نشر اختران نیز آن را به چاپ رسانده است.
نیکوکاران بدطینت
کتاب «نیکوکاران بدطینت: اسراری از گناهکاری ملل ثروتمند و تهدیدی برای جهانی شدن» نوشته ها ـ جونچانگ هرچند با مشهورات کلاسهای درس انتزاعی اقتصاد همخوانی ندارد اما پرده از واقعیتهای علمی و تاریخی بسیاری برمیدارد. چانگ استاد اقتصاد توسعه کمبریج انگلستان در این کتاب نشان میدهد که چگونه اقتصادهای موفق جهانی، حمایتگرایی دولتی و درونزایی اقتصادی را بر خلاف تبلیغاتشان در کتابهای درسی، به جد سر لوحه سیاستهای خود قرار داده و راهی که خود پیمودهاند، غیر از راهی است که امروزه به کشورهای در حال توسعه یا فقیر پیشنهاد میدهند. کتاب در سال ۲۰۰۸ از سوی انتشارات کمبریج منتشر شد و عنوان ابتداییاش هم نردبانهای اندخته شده بود که به این واقعیت اشاره داشت که کشور های به اصطلاح توسعه یافته، بعد از تبدیل شدن به قدرتهای اقتصادی آنچه خود بدان عمل کردند و به این شرایط مطلوب اقتصادی رسیدهاند را برای کشورهای توسعه نیافته و یا کمتر توسعه یافته توصیه نمیکنند و حتی آنها از این گونه سیاستها منع میکنند.این کتاب درواقع از این حقیقت پرده بر میدارد که چرا قدرتهای اقتصادی نمیگذارند کشورهای دیگر به گذشته این کشور ها رجوع کنند. کتاب را عادل پیغامی، امیر عزیزی و زهرا ایجی ترجمه کردهاند و انتشارات دانشگاه امام صااق (ع) نیز آن را منتشر کرده است.
۲۳ نکته مکتوم سرمایهداری
این اثر هاجون چانگ به عنوان ششمین جلد مجموعه پشت پرده مخملین او شناخته میشودکه سعی دارد بگوید نظام اقتصادی نوین را باید بر اساس این بازشناخت بنا کرد که خردمندی انسان بسیار محدود است؛ پس باید در نظام اقتصادی ما تجدیدنظر شود و چراکه این امر نهایتا منجر به سقوط سهمگین این نظام اقتصادی میشود. کتاب صرف یک اثر صرفاً دانشگاهی و تخصصی نیست چراکه نویسنده سعی کرده با هوشمندی مطالب پیچیده اقتصادی را به زبانی ساده اما شیوا و مؤثر بیان کند و به موضوعاتی چون توسعه نیافتگی، دولت، سرمایه داری بازار آزاد، شرکتهای بزرگ و تأثیر آنان در فقر و ثروت کشورها و… از زوایای مختلف بنگرد و تحلیل خود را ارائه دهد.
کتاب که در اوج بحران اقتصادی آمریکا و اروپا به رشته تحریر آمده انتقاد تندی از اوضاع کنونی اقتصاد جهانی دارد و تصویری تیره و تار از ادامه روندی که کشورهای با اقتصاد سرمایهداری در پیش گرفتهاند روایت میکند.
چانگ در این کتابش عملکرد اقتصاد نولیبرال و آنچه را طی این چند دهه تحت سیطره ایدئولوژی بازار آزاد روی داده است زا، به زبانی ساده تشریح میکند و بسیاری از فرضیات موهومی را که اقتصاد سرمایهداری از ابتدا به عنوان اصول قطعی و بیچون و چرا مبنای نظریهسازی خود قرار داده است، در هم میشکند. مهرداد شهابی و میرمحمود نبوی نیز مترجمان این اثر هستند.
دموکراسی در محیط کار
این کتاب که میر محمود نبوی، مهرداد خلیل شهابی آن را ترجمه کردهاند؛ نظامی با محوریت بنگاههای خویشفرمایی کارگران را در جایگاه ضبط و توزیعکننده مازادی که خود تولید میکنند قرار میدهد و معتقد است دولت با کسب درآمد مالیاتی از محل مازاد بنگاههای خویشفرمایی کارگران، از کارگزاری طبقه سرمایهدار فاصله خواهد گرفت و بر کارگران خویشفرما تکیه خواهد کرد.
ریچارد ولف نویسنده اثر میگوید با ارائه اینراهکارها، میتوان بر عدم توازن و شکاف میان دولتها و مردم به گونهای ساختاری غلبه کرده و مبنای مادی تحلیل رفتن فرجامین دولت به عنوان کارگزار طبقه سرمایهدار را رقم زد.
ایران جامعه کوتاهمدت
چهار مقالهای که در این کتاب میخوانید هریک بهنوعی مشکلات تاریخی توسعهی اقتصادی و سیاسی ایران را بررسی میکند. فقدان امنیت برای مالکیت خصوصی و در نتیجه عدم انباشت سرمایه در دست بخش خصوصی، انحصار ثروت و قدرت اقتصادی در دست حکومتها که خود به انحصار قدرت سیاسی میانجامید و سرعت و شدت تحولات سیاسی و اجتماعی که جامعه را از چهارچوب قانونی باثبات که لازمهی رشد و توسعهی اقتصادی است محروم میکرد، در دو مقاله اول بررسی میشود. تلاش برای استقرار قانون و نظم قانونی که به انقلاب مشروطه انجامید و علل ناکامیها و کمبودهای این جنبش مضمون مقالهی سوم است و در مقالهی چهارم که به معنایی دنبالهی مقاله سوم است شرحی از زندگی و آثار ملکالشعرای بهار میخوانیم که از کوشندگان راه مشروطه بود و انسانی فرهیخته و آزادیخواه و متجدد که میکوشید در فضای بسته و خطرخیز دیکتاتوری در عین وفادارماندن به آرمانهای خود از تندرویهای ویرانگر بپرهیزد و در محیطی که کمتر کسی هوادار اعتدال و خرد بود به اعتدالی خردمندانه برسد.
کتاب ایران جامعه کوتاهمدت نوشته محمدعلی همایون کاتوزیان را عبدالله کوثری به فارسی برگردانده و نشر نی نیز آن را منتشر کرده است.
نفت و هژمونیسم آمریکا
کتاب نفت و هژمونیسم امریکا؛ انتقال سیستم انرژی فسیلی به انرژی تجدیدپذیر نوشته محسن مسرت به واکاوی اقتصاد نفت به عنوان پیچیدهترین و پررمز و رازترین اقتصاد در جهان سرمایهداری میپردازد. از دید نویسنده نفت جزئی از مجموعهی منابع حامل انرژی اما مهمترین و پرسودترین نوع آن است که با سایر منابع انرژی از قبیل زغالسنگ، هستهای، آبی، و منابع تجدیدپذیر در رقابت دائمی در بازار جهانی قرار دارد. لذا تصادفی نیست که خود نفت بهعنوان مهمترین عامل رشد اقتصادی در جهان، سبب نزاع بینالمللی بر سر تقسیم منابع و رانتهای نفتی، به حساسترین عامل ژئوپولیتیکی و هژمونیستی دولت امریکا تبدیل شده است. این کتاب ارزیابی جامعی از اقتصاد نفت و آینده انرژی در جهان و ایران با استفاده از تئوری رانت و مقولههای قدرت و تکنولوژی ارائه میدهد و آسیبهای زیستمحیطی مصرف انرژیهای فسیلی، بهخصوص نفت که جامعه انسانی را بهاجبار به طرف استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر سوق داده را نیز مد نظر دارد. کتاب نفت و هژمونیسم امریکا را نشر نی منتشر کرده است.
راز سرمایه
کتاب راز سرمایه نوشته ارناندو د سوتو سعی دارد به این پرسش پاسخ بدهد که چرا سرمایهداری در غرب موفق میشود و در جاهای دیگر شکست میخورد؟ به عبارت دیگر این کتاب تحلیل میکند اقتصادهایی که ابتدا ساختارهای ضروری قانونی را ایجاد نکرده و همچنین اجازه ندادهاند که اقتصاد «بازار سیاه» وارد جریان اصلی اقتصاد بشود، چگونه شکست میخورند. فرانسیس فوکویاما، نویسنده کتابهای پایان تاریخ درباره این اثر گفته است: «دو سوتو به تنهایی انقلابی را در جهان سوم برانگیخته است… راز سرمایه توانسته است بعد از مدتی طولانی یکی از معدود روشهای جدید و واقعاً امیدبخش را برای مهار فقر به همراه بیاورد.»
از دید مارگارت تاچر، نخستوزیر سابق بریتانیا نیز کتاب راز سرمایه ظرفیت ایجاد انقلابی جدید و فوقالعاده مفید را دارد؛ زیرا از مهمترین علت شکست در جهان سوم و کشورهای کمونیستی سابق سخن میگوید: فقدان حکومت قانون که از مالکیت خصوصی حمایت کند و چارچوب لازم را برای کسب و کار آزاد فراهم نماید. کتاب راز سرمایه نوشته ارناندو د سوتو را فریدون تفضلی ترجمه کرده و نشر نی نیز آن را به چاپ رسانده است.
توسعه یعنی آزادی
آمارتیا سن، برندهی جایزهی نوبل در رشتهی اقتصاد در سال ۱۹۹۸، در این کتاب رهیافتی نوین را مطرح میسازد و به توسعه به مفهوم گسترش آزادیهای اساسی مینگرد. او هدف نهایی توسعه را نیل به آزادی میشمارد و آزادی را بهعنوان سنجهای برای کیفیت زندگی انسانها تلقی میکند. نویسنده بر آن است که از دیدگاهی جامعنگر فرایند توسعه را بررسی و نقش عوامل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را در آن کندوکاو کند. محمدسعید نوری نائینی کتاب را ترجمه کرده و نشر نی آن را منتشر کرده است.
سرمایهداری و آزادی
میلتون فریدمن، که «مکتب پولی» نوین با نام او شناخته شده است، از جمله اقتصاددانان طرفدار مکانیسم اقتصاد بازار است که نظریههای وی، خصوصاً بر سیاستهای اقتصادی دولتهای امریکا و جهان سرمایهداری تأثیری بسزا داشته است. فریدمن در این کتاب میگوید که، اقتصاد از سیاست جدا نیست و اقتصاد آزاد شرط لازم برای برقراری آزادی سیاسی است. در نتیجه، آزادی سیاسی نمیتواند بدون آزادی اقتصادی پابرجا بماند. کتاب سرمایهداری و آزادی میلتون فریدمن را غلامرضا رشیدی به فارسی بازگردانده است.
بهترين قصهگو برنده است
بهترین قصهگو برنده است از مجموعهی «روایت در کسب و کار» نشر اطراف، به شما نشان میدهد چهطور با سرمایهگذاری روی داستان سود کنید، چهطور با قصه در هر موقعیتی به همکاری و تعاملتان با دیگران بیفزایید و از درگیریها دور بمانید و کمک میکند به چشم خود ببینید چه کارهای بزرگی از این واقعیتهای کوچک که قصه نام گرفتهاند، بر میآید. اگر مایلید راهکارهای علمی و مفیدی بیاموزید که در سطح جهانی برای برقراری ارتباطهای کاریِ ضروری و سودمند استفاده میشوند و اگر دوست دارید راهتان برای رسیدن به موفقیتهای شغلی، اجتناب از شکستهای جبرانناپذیر و حل مشکلاتِ بهظاهر لاینحلِ کاری هموار شود، کتاب بهترین قصهگو برنده است نوشته آنت سیمونز را زهرا باختری ترجمه کرده است.
چگونه در عصر ديجيتال عقب نمانيم
تام چتفیلد در کتاب چگونه در عصر دیجیتال عقب نمانیم سعی دارد به این پرسش پاسخ بدهد که آيا ميتوانيم با فنآوري خوب زندگي كنيم؟
دنياي ما دنياي ديجيتال است. اكنون بيش از نيمي از افراد بزرگسال در سراسر دنيا بيشتر ساعات بيداريشان را صرف استفاده از دستگاههاي ديجيتال ميكنند، از جمله كامپيوتر و اينترنت، تلفن همراه، يا بقيهی رسانههاي ديجيتال. ما از طريق ايميل، پيامك، شبكههاي اجتماعي و وبلاگها، با همكاران، دوستان و اعضاي خانوادهمان ارتباط برقرار ميكنيم. اما نياز به اين ارتباطات پايدار چه تأثيري روي زندگيمان ميگذارد؟ تام چتفيلد به بررسی این نکته میپردازد که زندگی بدون فنآوری چه تأثیری روی افکارمان میگذارد و چگونه باعث بهتر يا بدتر شدن آن ميشود. اين كتاب با ارائهي تحقيقات مبتكرانه و عملي، به ما ميآموزد كه چگونه در عصر ديجيتال پيشرفت كنيم، بدون آنكه انسانيتمان را از دست بدهيم.
آلن دوباتن، سرپرست مجموعه نیز درباره این کتاب میگوید: «در عصر سردرگمیهای معنوی و عملی، طراحی و احیای دوبارهی کتابهای خودیاریگر یک نیاز ضروری است. مدرسهی زندگی با مجموعه کتابهایی که به مسائل مهم زندگی از جمله پول، صلامت عقل، کار، تکنولوژی و میل به تغییر جهان و تبدیل آن به جایی بهتر میپردازد، این تولد دوباره را اعلام میکند.» کتاب چگونه در عصر دیجیتال نوشته تام چتفیلد را ندا شادنظر به فارسی برگردانده و نشر هنوز نیز آن را منتشر کرده است.
حرفهایی با دخترم درباره اقتصاد: تاریخ مختصر سرمایه داری
کتاب «حرفهایی با دخترم درباره اقتصاد: تاریخ مختصر سرمایه داری» نوشته یانیس واروفاکیس و ترجمه فرهاد اکبرزاده است. واروفاکیس در دوران بحران اقتصادی یونان در سال ۲۰۱۵ به عنوان وزیر اقتصاد و دارایی این کشور انتخاب و به دلیل آنکه با برنامههای اتحادیه اروپا برای اقتصاد کشور یونان موافق نبود، با فشار این اتحادیه از کار خود استعفا داد.
واروفاکیس شخصیت جذابی است و کتاب خود را نیز با این جمله جذاب آغاز میکند که «اقتصاد مهمتر از آن است که به اقتصاددانها سپرده شود.» همچنین او به بانکداری و نظام اقتصادی نئولیبرالیسم به شدت میتازد و بیرحمانه آنها را نفد میکند. او در این کتاب برای بیان مباحث مدنظر خود و برای سادهسازی آنها بسیار به ادبیات و سینما ارجاع میدهد و بنابراین این کتاب برای طیف ۱۵ سال به بالا در هر تحصیلات و شغلی باشند، قابل مطالعه است.
او در این کتاب با استفاده از زبانی واضح و مثالهایی مشخص، نامههایی به دختر جوانش مینویسد تا در مورد اقتصاد به او توضیح دهد و بگوید اقتصاد چگونه عمل میکند، از کجا آمده و چگونه در خدمت منافع برخی و در صدد تضعیف برخی دیگر برمیآید و حتی پای بانکداران و سیاستمداران را به بحث باز میکند تا در مورد منشا تاریخی نابرابری در بین ملتها توضیح دهد.
او همچنین میخواهد در کتابش این عقیده فراگیر که «هر چیزی قیمتی دارد» را زیر سوال ببرد و نشان دهد که چرا بیثباتی اقتصادی میتواند یک خطر مزمن قلمداد شود. نهایتا واروفاکیس توضیح میدهد که چگونه سیاستهای بازارمحور در پرداختن به سلامتِ رو به زوال سیارهای که نسل دخترش وارث آن هستند، کاملا ناتوان بوده و خواهد بود.
کتاب تاریخ مختصر سرمایهداری؛ حرفهایی با دخترم دربارهی اقتصاد، نوشتهی واروفاکیس با ترجمهی فرهاد اکبرزاده در سال ۱۳۹۷ از سوی نشر بان منتشر شده است.
نگاهی با دوربين به اقتصاد ايران از مشروطه تا کنون
احمد سیف در مجموعه گفتوگوهای این کتاب میکوشد تحلیلی کلنگرانه و ساختاری از اقتصاد ایران، از عصر مشروطه تا دوران کنونی، عرضه کند، تحلیلی که ریشه در نگاه او به مقولاتی چون اقتصاد، سیاست، عدالت و مالکیت دارد، تحلیلی که به قول خودش برآمده از دغدغهمندی نسبت به ایران و تلاش برای فهم بهتر تنگناهاست. سیف با ارائۀ تحلیلی طبقاتی از ایران در عصر مشروطه بیماریهای اقتصاد ایران در قرن نوزدهم را برمیشمارد و نقش عواملی همچون استبداد و سرکوب سیاسی را بر مالکیت و انباشت سرمایه بررسی میکند. او استدلال میکند که رضاشاه همان سیاست ناصرالدین شاهی را ادامه داد و تجددطلبی قلابی حکومت او نمیتوانست پایدار باشد.
او شرح میدهد که چرا و چگونه در سه سال صدارت مصدق واردات کاهش و صادرات غیرنفتی افزایش یافت. در ادامه، سخن از اثرات سوء سیاستهای تعدیل ساختاری و خصوصیسازی میرود که طبق نسخۀ صندوق بینالمللی پول در ایران اجرا شد. در بررسی رابطۀ اقتصاد بازار و دموکراسی استدلال میشود که نمیتوان این دو را با هم یکی دانست. در ادامه، عوامل پیدایش رکود تورمی بررسی میشود و اینکه چه نقدهایی بر راهحل اقتصاددانان جریان اصلی – نئوکلاسیکها – برای مقابله با این پدیده وارد است. خصوصیسازی در ایران، سیاستهای ارزی کشور و سرنوشت برخی بنگاههای اقتصادی خصوصیشده از مباحث دیگری است که به آنها پرداخته میشود. کتاب نگاهي با دوربين به اقتصاد ايران از مشروطه تا کنون نوشته احمد سیف از سوی نشر کرگدن منتشر شده است.
چرا كشورها شكست ميخورند
کتاب چرا کشورها شکست میخورند نوشته دارون عجم اوغلو و جیمز رابینسون طبق معیارهای متعارف دانشگاهی، اثری اقتصادی نیست؛ و باز طبق همین معیارها اثری سیاسی، جامعه شناختی، حقوقی و تاریخی هم نیست و در عین حال کتابی است بس دقیق و جامع درباره همه این رشتههای علمی. همین ویژگی اخیر است که تحسین عالمان اقتصاد و سیاست و فرهنگ و جامعه و تاریخ را بر انگیخته است. ستایندگان کتاب به تصریح یا تلویح، آن را از نمونههای درخشان مطالعات بین رشتهای تشخیص داده و گفتهاند که مولفان، دانشنامهای کمنظیر در علوم اجتماعی آفریدهاند که به پرسشهای بنیادی درباب علل فقر و غنای کشورها پاسخهایی قانع کننده داده است. کتاب از سوی انتشارات دنیای اقتصاد منتشر شده و پویا جبل عاملی ، محمدرضا فرهادیپور نیز مترجمان کتاب هستند.
جنگهای ارزی (جنگ اقتصادي با ابزار پول)
جیمز ریکاردز مولف کتاب «جنگهای ارزی» که سالیان دراز مشاور نهادهای امنیتی ایالات متحده بوده است، با تلفیق کردن دانش اقتصادی و مالی خود و تجربیاتی که در دستگاههای امنیتی بهدست آورده، گزارشی دقیق از کشاکشهای آشکار و نهان کشورها بر سر مسائل ارزی ارائه میکند.
به گفته مولف، سقوطهای مالی و اجتماعی به دفعات زیاد اتفاق افتادهاند اما به سادگی نادیده گرفته شده یا فراموش شدهاند. ولی نه تاریخ فراموشکار است و نه سیستمهای پیچیده از رفتاری که باید انجام دهند، سر باز میزنند. بازارهای سرمایه و ارزها، سیستمهای پیچیدهای هستند و در پایان سقوط خواهند کرد مگر اینکه مهار شوند، به قسمتهای کوچکتری شکسته شده و اندازه¬اشان کاهش یابد. جنگهای ارزی در نهایت جنگی بر سر نقش و ارزش دلارند. با وجود این ، به دلیل معرفی مشتقات مالی، اهرم مالی بالا، چاپ بی رویه پول و تضعیف طلا، دلار ماهیت تازه¬ای پیدا کرده است. حالا زمان سابق نیست که دلار را نجات دهند و زمان برای نجات دلار نیز در حال کوتاه شدن است. جنگهاي ارزي (جنگ اقتصادي با ابزار پول) را حسین راهداری ترجمه کرده و انتشارات دنیای اقتصاد نیز آن را منتشر کرده است.
افسانه كارآفرينی
کتاب افسانه کارآفرینی معروف ترین اثر مایکل گربر است که در آن نویسنده که خودش یک کارآفرین است و به چند صد شرکت کوچک مشاوره ی کارآفرینی داده است به معرفی اصولی می پردازد که کسب و کار های کوچک با رعایت نکردن آن ها شکست می خورند و دلایل مشترک ناکامی در تمامی استارت آپ های نوپا را به روشنی بررسی و راه کار ارائه می دهد.
درواقع مایکل گربر سعی کرده در این اثر که توسط کاوش حسینتبار و مجید فیاضفر ترجمه شدهاند ریشههای موفقیت برترین کسب و کارهای دنیا را معرفی کند و هفت استراتژی کاربردی که در توسعه کسب و کار باید احاظ شود را با خواننده درمیان بگذارد. او همچنین در این کتاب از نحوه به کارگیری صحیح قانون «پنج هزار برابر» در کسب و کار و کاربرد «قانون نقطه قدرت» در کسب و کار مینویسد. کتاب افسانه کارآفرینی معروف ترین اثر مایکل گربر را انتشارات نخبهسازان منتشر کرده است.
اعترافهای يك تبليغاتچی
دیوید اگیلوی را «پدر علم تبلیغات» میدانند و بسیاری از بزرگترین برندهای دنیا او را در مقام «نابغهی ایدهپردازی» میشناسند. کتاب اعترافهاي يك تبليغاتچي اوکه نخستین بار در سال ۱۹۶۳ به چاپ رسیده است، دنیای تبلیغات را منقلب کرد و کتاب مقدس نسل تبلیغاتچیهای دههی ۱۹۶۰ شناخته شد. کتاب اعترافهاي يك تبليغاتچي نوشته دیوید اگیلوی با ترجمه رویا گذشتی را نشر سیته به چاپ رسانده است. البته کتابهای بزرگان اقتصاد و نهادهای مالی چاپ نشر مرکز نیز از استقبال خوبی بین اقتصادخوانان در سال ۱۳۹۷ برخوردار بودهاند.
نظر شما