چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۲
شرایطی برای نقد آثار برگزیده کتاب سال در جامعه فراهم شود

دبیرعلمی سی‌وششمین دوره جایزه کتاب سال، می‌گوید: امیدوارم شرایطی در صداوسیما و رسانه‌ها فراهم شود تا در قالب نشست‌هایی آثار برگزیده جایزه کتاب سال مورد نقد و بررسی قرار گیرند و دلایل برگزیده شدن این کتاب‌ها مطرح شود.

حجت‌الاسلام محمدعلی مهدوی راد در حاشیه سی‌وششمین دوره جایزه کتاب سال در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره جایزه کتاب سال گفت: جایزه کتاب سال فقط مختص ایران نیست و در همه کشورها برگزار می‌شود و رویداد خیلی مهم دانشی و پژوهشی در کشور است.
 
دبیرعلمی جایزه کتاب سال افزود: آنچه که برای محققان، پژوشگران، متفکران و اندیشمندان جامعه مهم است به تعبیری که در جامعه رواج دارد و می‌گویند «فلانی دیده شد» و «فلانی دیده نشد» همان دیده شدن است و خیلی بیشتر از پست و مال و مقام برایشان اهمیت دارد. ما کلا 72 گروه در 10 موضوع داشتیم که در بسیاری از آن‌ها اثر برگزیده و تقدیری نداشتیم و داوران کتاب‌ها را از نظر کیفی کاملا بررسی کردند تا آثار شایسته‌تر به مرحله نهایی راه یابند.
 
وی درباره اهیمت این جایز توضیح داد: جایزه کتاب سال در درجه نخست نوعی تکریم، تجلیل و روحیه پژوهشی دادن به محققان و نویسندگان در جامعه است. دومین مساله نقش جایزه کتاب سال در دیده شدن آثار است. وقتی کتابی در معرض دید قرار می‌گیرد مورد اقبال هم قرار می‌‌گیرد و این اقبال سبب بررسی و بازنگری آثار هم می‌شود و نوعی بالابردن سطح فکری و پژوهشی جامعه نیز محسوب می‌شود.
 
مهدوی‌راد در ادامه پیشنهاد داد: ما آرزو داریم که حکومت و نظام آثار معرفی شده در این جشنواره را افزون بر بهایی که برای خرید تعدادی از این آثار به ناشران‌شان می‌دهند با برگزاری نشست‌هایی در صداوسیما و خبرگزاری‌ها به نقد و بررسی آن‌ها بپردازند و دلایل برگزیده شدن این آثار را بیان کنند تا مخاطبان و جامعه ادبی بدانند چرا از بین آثار منتشر شده این کتاب‌ها برگزیده شده‌اند. در این صورت است که جایزه کتاب سال در جامعه جایگاه موردنظر را کسب می‌کند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها