حجتالاسلام محمدعلی مهدوی راد به ایبنا گفت:
شرایطی برای نقد آثار برگزیده کتاب سال در جامعه فراهم شود
دبیرعلمی سیوششمین دوره جایزه کتاب سال، میگوید: امیدوارم شرایطی در صداوسیما و رسانهها فراهم شود تا در قالب نشستهایی آثار برگزیده جایزه کتاب سال مورد نقد و بررسی قرار گیرند و دلایل برگزیده شدن این کتابها مطرح شود.
دبیرعلمی جایزه کتاب سال افزود: آنچه که برای محققان، پژوشگران، متفکران و اندیشمندان جامعه مهم است به تعبیری که در جامعه رواج دارد و میگویند «فلانی دیده شد» و «فلانی دیده نشد» همان دیده شدن است و خیلی بیشتر از پست و مال و مقام برایشان اهمیت دارد. ما کلا 72 گروه در 10 موضوع داشتیم که در بسیاری از آنها اثر برگزیده و تقدیری نداشتیم و داوران کتابها را از نظر کیفی کاملا بررسی کردند تا آثار شایستهتر به مرحله نهایی راه یابند.
وی درباره اهیمت این جایز توضیح داد: جایزه کتاب سال در درجه نخست نوعی تکریم، تجلیل و روحیه پژوهشی دادن به محققان و نویسندگان در جامعه است. دومین مساله نقش جایزه کتاب سال در دیده شدن آثار است. وقتی کتابی در معرض دید قرار میگیرد مورد اقبال هم قرار میگیرد و این اقبال سبب بررسی و بازنگری آثار هم میشود و نوعی بالابردن سطح فکری و پژوهشی جامعه نیز محسوب میشود.
مهدویراد در ادامه پیشنهاد داد: ما آرزو داریم که حکومت و نظام آثار معرفی شده در این جشنواره را افزون بر بهایی که برای خرید تعدادی از این آثار به ناشرانشان میدهند با برگزاری نشستهایی در صداوسیما و خبرگزاریها به نقد و بررسی آنها بپردازند و دلایل برگزیده شدن این آثار را بیان کنند تا مخاطبان و جامعه ادبی بدانند چرا از بین آثار منتشر شده این کتابها برگزیده شدهاند. در این صورت است که جایزه کتاب سال در جامعه جایگاه موردنظر را کسب میکند.
نظر شما