شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۵
بزرگداشت «اسلامی ندوشن» در زادگاهش برگزار شد

مراسم بزرگداشت دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن با عنوان «شبی با روزها» در زادگاه وی، بخش ندوشن از توابع شهرستان میبد در یزد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد، آئین بزرگداشت محمدعلی اسلامی ندوشن به همت بخشداری و شهرداری ندوشن، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد، خانه فرهنگ خاور، نهاد کتابخانه‌های عمومی و اداره کل کتابخانه‌های عمومی یزد و با حضور مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد و مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان یزد، برگزار شد.

نقدهای وارده بر کتاب‌های اسلامی ندوشن نشانه جامعیت آن‌هاست
حسین مسرت، نویسنده و پژوهشگر برتر کشوری در این مراسم گفت: در میان نثرنویسان معاصر تنها کسی که نقدهای زیادی بر کتابش نوشته‌اند، دکتر اسلامی ندوشن است که این نشان از جامعیت کتاب‌های او دارد.

وی افزود: امروز به خوبی شاهد اثرگذاری این آثار دکتر اسلامی ندوشن در جامعه هستیم زیرا با محتوایی کاملاً متناسب با جامعه و توانایی بالا، توانسته جامعه را نشان دهد. همچنین سادگیِ بیان دکتر اسلامی به خوبی توانسته مخاطبین خود را جذب کند و خود را دل مردم جای دهد.

اصغر دادبه، پژوهشگر پیشکسوت در حوزه تاریخ و عرفان و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی هم در این نشست با بیان خاطراتی از محمد علی اسلامی ندوشن و نحوه آشنایی خود با وی گفت: این نویسنده و ادیب بزرگ علاوه بر توجه بسیار زیادی که به فرهنگ و انسانیت داشته، به هویت‌سازی در آثار خود نیز توجه کرده است.
 

وی با اشاره به اهمیت حفظ هویت افراد، تصریح کرد: موضوع مهم و قابل توجه این نویسنده در آثار و فعالیت‎هایش، اهتمام به موضوعات انسانیت و ایرانی بودن، بود به طوری که وی اعتقاد دارد که انسانیت تمام وجود او و ایرانی بودن بخشی از وجودش را تشکیل می‎دهد.

دادبه با تاکید بر اینکه همگان باید موجب سازندگی وطن شوند، گفت: برخی افراد در دیگر کشورها تبدیل به انسان‎های بزرگی می‌شوند و کارهای بزرگی نیز انجام می‌دهند اما همیشه جنس درجه دوم محسوب می‌‎‌شوند چرا که با کشورشان بیگانه‌ هستند و تعلقی به کشورشان ندارند.

چاپ کتاب «نامه ای به فرزند» افتخاری برای من است
محمود رهبران از خوشنویسان برتر کشوری نیز در این مراسم با اشاره به آشنایی خود با اسلامی ندوشن گفت: من در سال 65 اولین بار کتاب روزهای دکتر اسلامی ندوشن را مطالعه کردم که به خوبی توانست من را به خود جذب کند و همین عاملی در دیدارم با دکتر اسلامی ندوشن بود.
 

وی افزود: من دو سال و نیم پیش برای اولین بار اثر نامه‌ای به فرزند دکتر اسلامی را با خط خود نوشتم و با ارسال تلگرامی تصویری از آن با استاد اسلامی ندشون ارتباط گرفتم که ایشان استقبال کرده و کار را تایید کردند و در ادامه نیز با دست نوشته‌ای از 4 نفر از نویسندگان کشوری توانستیم کتاب را به چاپ برسانیم.

اسلامی ندوشن با قلمش به خوبی جامعه را به تصویر کشانده است
علی غیاثی ندوشن، مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز در این نشست گفت: دکتر اسلامی ندوشن یکی از مفاخر کشورمان است که توانسته با قلم خود به خوبی جامعه را به تصویر بکشاند.
 

وی افزود: یکی از راه‌های بزرگداشت افرادی همچون اسلامی ندوشن برگزاری نشست‌های فرهنگی برای آنها است زیرا می‌تواند آنها را به جامعه معرفی کند و نسل جوان نیز با آنها آشنا شوند.

مجید جوادیان زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز در ادامه این نشست گفت: رویکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد توجه ویژه به بحث کتاب و کتابخوانی است و سعی داریم تا پیوست برنامه‌های خود را مبتنی بر کتاب قرار دهیم.

وی افزود: از جمله برنامه‌هایی که مورد حمایت این اداره کل قرار گرفته بزرگداشت مفاخر استان است که دکتر اسلامی ندوشن نیز یکی از این مفاخر است و امیدواریم بتوانیم به خوبی در این زمینه گام برداشته باشیم.


رقیه دوست فاطمیها، مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان یزد نیز در این مراسم گفت: افرادی همچون دکتر اسلامی ندوشن به عنوان افتخاری برای ما و استان یزد هستند که در سطح کشور شناخته شده هستند. او توانسته است با نثر روان و ساده خود مخاطبین را جذب کند و جامعه را به صورت روان نشان دهند.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی یزد ادامه داد: ما در نهاد کتابخانه‌ها نیز سعی داریم تا با استفاده از ظرفیت‌های خود در شهرستان‌ها از مفاخر استان استفاده کرده و آثار آنها را به جامعه معرفی کنیم.

در ادامه این مراسم نیز نو نفر از کودکان به شاهنامه خوانی پرداختند و همچنین نقد و تحلیل مجموعه «روزها» اثر دکتر اسلامی انجام شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط