کتاب «سیمای معلولیت»، اثر پریسا افتخار با اشاره به موضوعات و مشکلات معلولان از سوی انتشارات سیمای شرق راهی بازار نشر شده است.
افراد معلول، یک گروه اجتماعی محسوب میشوند که از منظر جامعهشناختی صرفا یک کمیت نیستند تا بهعنوان عدد و رقم در آمارگیریها و سرشماریها لحاظ شوند. این افراد نیز درون یک کل از جامعه زندگی میکنند و مانند تمام گروههای دیگر که ابعاد فیزیکی و روانی مختلفی دارند، دارای حق و حقوق خاص خود هستند. لذا این کتاب با وارد کردن مبحث رسانه و بهویژه سینما سعی دارد در شیوه بازنمایی افراد معلول و تغییر کیفیت زندگی آنها موثر واقع شود. نکته دیگری که در این کتاب به آن پرداخته شده قابلتامل بودن نحوه تعامل رسانهها با افراد معلول و معلولیت است که ابتدا با تعریف مفاهیم مرتبط با این حوزه ابهام و پیچیدگی را از آن دور میکند.
پریسا افتخار تلاش کرده است ابتدا به تاریخچه معلولیت، الگوهای معلولیت، سینمای معلولیت و نگرشهای تاریخی و تعاریف مرتبط با آن بپردازد تا ابهامات، کژیها و نادرستیهای احتمالی در ذهن مخاطب از بین برود و ادامه مسیر با شناختی نسبتا صحیحتر پیموده شود. در گام بعدی، هدف این بوده که با عرضه چهارچوبی برای سنجش ِنحوه بازنمایی معلولیت، ابزاری در اختیار فیلمسازان، کارگردانان، دستاندرکاران، عوامل و پژوهشگران حوزه رسانه، بهویژه سینما و تلوزیون قرار گیرد تا از طریق آن بتوانند هرگونه اثر سینمایی یا تلویزیونی را از نظرِ نوع و نحوه بازنمایی معلولیت ارزیابی کنند. در پایان نیز چهار فیلم سینمایی بهعنوان نمونه و کار عملی بررسی شدهاند.
کتاب «سیمای معلولیت» در 140 صفحه و با قیمت 15000تومان از سوی انتشارات سیمای شرق، ناشر تخصصی کتابهای حوزه رسانه، ارتباطات و روابط عمومی در تابستان 1397 به چاپ رسیده است.
نظر شما