یکصد و پنجمین نشست مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب با عنوان «داریوش در آستانۀ سرزمین سکاها: نگاهی به کشف یک کتیبۀ هخامنشی در فاناگوریا (جنوب روسیه)» برگزار میشود.
در این نشست احسان شواربی، دانش آموخته باستانشناسی دانشگاه تهران درباره این کتیبه سخنرانی خواهد کرد.
در تابستان سال 2016، پایگاه باستانشناسی فاناگوریا در جنوب روسیه از کشف قطعهای از یک کتیبه هخامنشی خبر داد. اثرِ موردِ بحث قطعهای از یک سنگ تراشخورده مرمرین است که بر روی آن بخشی از یک متن به خط میخیِ پارسی باستان باقی مانده است. طبق تخمین کاوشگران، نوشته بازمانده بر روی این سنگ، تنها بخش کوچکی از یک متن سلطنتی هخامنشی است.
از آنجا که بخشی از نام داریوش در این تکه بازمانده قابل تشخیص است، میتوان تاریخ حجاری این کتیبه را به دوره فرمانروایی داریوش یکم هخامنشی منتسب کرد. اکنون پرسش این است که چگونه کتیبهای هخامنشی از این نقطه سربرآورده است؟ آیا لشکر داریوش هرگز به این سرزمین پای گذاشته است؟ در این نشست، نخست به متن این سنگنبشته خواهیم پرداخت و سپس درباره محل کشف آن بحث خواهیم کرد.
این نشست چهارشنبه، 4 بهمن، از ساعت 16 تا 17:30 در مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب به نشانی خیابان انقلاب، بین خیابان ابوریحان و دانشگاه، ساختمان فروردین، شماره 1182، طبقه دوم، واحد 9 برگزار خواهد شد و حضور برای عموم علاقهمندان آزاد است.
نظر شما