یکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۸
«معادآموزی در هندسه دین» منتشر شد

کتاب «معادآموزی در هندسه دین؛ روش‌ها و ابزارها» نوشته حسین شریفی از سوی انتشارات بوستان کتاب منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) باور معاد، آثار ارزنده فراوانی در حیطه زندگی فردی و اجتماعی دارد و از مهم‌ترین مولفه‌های تربیت دینی جامعه به‌شمار می‌رود. پیرایش بشر از رذایل و آراستن به فضایل و افزایش هوش اخلاقی از آثار معادباوری است. در کتاب «معادآموزی در هندسه دین؛ روش‌ها و ابزارها» تلاش شده بهترین و اثرگذارترین روش‌های ایجاد و تقویت باور معاد، از متون نورانی اسلام استخراج و ابزارهایی مفید با تکیه بر علوم تربیتی ارائه شود.
 
«جایگاه معاد در هندسه دین»، «وضعیت موجود جامعه درخصوص معادباوری»، «روش‌های نهادینه کردن باور معاد» و «ابزارهای درونی‌سازی» چهار فصل کتاب حاضر را شامل می‌شوند.
 
در فصل نخست کتاب و در صفحه 19 آمده است: «در جهان‌بینی اسلامی، معاد از مبدأ بریده نیست، گرچه در نگاه نخست مبدأ و معاد در دو قوس قرار گرفته و از معاد با عنوان «جهان پس از مرگ» یاد می‌کنیم،‌ لیکن با نگرشی ژرف به نکته‌ای شکوهمند می‌رسیم و آن این‌که هر دو قوس، به یک نقطه می‌رسد. چنان‌که از یک نقطه آغاز شده و هر دو، جلوه یک حقیقت است. ذکر و یاد مبدأ، ذکر و یاد معاد است و در برابر، فراموشی خداوند سبب فراموشی معاد می‌شود و به عبارتی، معادباوری ثمره خداباوری است.»
 
در ادامه مباحث این فصل در صفحه 37 درباره «نفخ صور» می‌خوانیم: «یکی از پدیده‌های مهمی که در متون دینی به عنوان مقدمه رستاخیز بیان شده، نفخ صور یا دمیدن در شیپور است که دوبار رخ می‌دهد: یکی دمیدن در شیپور مرگ که پیش از قیام رستاخیز عمومی است و دیگری شیپور حیات که در آستانه حیات و آمده شدن برای صحنه محشر به وقوع می‌پیوندد. «با توجه به آیات و روایات می‌توانگفت نفخ صور عبارت است از دعوت یا ندای ویژه که گاهی جهت میراندن موجودات از آن بهره می‌گیرند و گاهی با آن به موجودات فرمان بعث و نشور می‌دهند. این فرمان و ندا (نفخ صور) به قدری بزرگ و گسترده است که همه آسمان‌ها و زمین را درمی‌نوردد.» (جوادی آملی، معاد در قرآن، ج4، ص 293).»
 
مولف کتاب در صفحه 90 نیز در زمینه «بیان لحظات جان سپردن» نوشته است: «امیرالمومنین علی (ع) آنچنان زیبا و تاثیرگذار این لحظه را توصیف می‌نماید که گویا نمایشی زنده در مقابل چشمان انسان در حال اجراست: «یکی می‌گفت تا لحظه مرگ بیمار است، دیگری در آرزوی شفا یافتن بود و سومی خاندانش را به شکیبایی در مرگش دعوت می‌کرد و گذشتگان را به یاد می‌آورد. در آن حال که در آستانه مرگ و ترک دنیا و جدایی با دوستان بود، ناگهان اندوهی سخت به او روی آورد، فهم و درکش را گرفت، زبانش به خشکی گرایید. چه مطالب مهمی را می‌بایست بگوید که زبانش از گفتن آن‌ها باز ماند.» (دشتی، ترجمه نهج‌البلاغه، خطبه 221).»
 
کتاب «معادآموزی در هندسه دین؛ روش‌ها و ابزارها» در 204 صفحه با شمارگان یک‌هزار و 100 نسخه به بهای 14 هزار تومان از سوی انتشارات بوستان کتاب منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها