دوشنبه ۴ شهریور ۱۳۸۷ - ۱۴:۲۶
انتشار مقالات همایش فرهنگ و هنر عشایر ایران

در نشست خبری همایش فرهنگ و هنر عشایر ایران، «مسود ناصري» رئيس اداره پژوهش‌هاي راهبردي فرهنگستان هنر از چاپ مقالات همایش فرهنگ و هنر عشایر ایران خبر داد.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، نشست خبري نخستين همايش هنر و فرهنگ عشاير ايران صبح امروز با حضور «مسعود ناصري» رئيس اداره پژوهش‌هاي راهبردي فرهنگستان هنر، «اردشير صالح‌پور» دبير هنري و دكتر «علي قنبري» دبير علمي همايش در موسسه فرهنگي و هنري صبا وابسته به فرهنگستان هنر برگزار شد.

در ابتداي اين نشست «مسعود ناصري» گفت: معاونت پژوهش فرهنگستان هنر دفترهاي تحقيقاتي مختلفي در خصوص هنرهاي ايراني تشكيل داده كه بحث‌هاي بنيادين و نظريه‌ها و تاريخ هنر را پيگيري مي‌كند.

وي ادامه داد: فرهنگستان هنر در سال گذشته گروه تخصصي مرتبط با هنر عشايري تشكيل داد كه رياست آن بر عهده علي قنبري است و هدف از تشكيل اين گروه تهيه و تاليف كتب مرتبط با اين هنر، شناسايي مشاهير و مفاخر فرهنگي و هنري عشاير است و اين همايش نيز در راستاي اين اهداف برگزار مي‌شود.

ناصري با اشاره به اهميت فرهنگ و هنر عشاير ايران افزود: تصميم گرفتيم  هنر عشاير را در قالب برگزاري همايش مورد پژوهش قرار دهيم و اسناد و پژوهش‌هاي مربوط به اين هنر را تكميل كنيم.

وي گفت: فرهنگ عشاير لرستان و بختياري محور اصلي اين همايش است و بعد از آن به سراغ هنر عشاير قشقايي خواهيم رفت و اميدوار هستيم كه بتوانيم در سال‌هاي آتي همه هنرهاي مرتبط با عشاير ايران را مورد پژوهش قرار دهيم. 

ناصري با اشاره به اين كه مقالات اين همايش به چاپ خواهد رسيد، اضافه كرد: در برنامه گروه تخصصي فرهنگ و هنر است كه در آينده كتابي درباره عشاير به چاپ برساند.

در ادامه «علي قنبري» با بيان اين كه گروه پژوهشي هنر و فرهنگ عشايري براي احياي‌ هنرهاي اين گروه تشكيل شده، گفت: براي بررسي هنر عشاير ايران تمام ايران را به شش قسمت تقيسم كرده‌ايم كه يكي از آنها عشاير لرستان و بختياري است كه در اين همايش مورد بررسي و پژوهش قرار خواهند گرفت و در همايش‌هاي بعدي به سراغ عشاير ديگر بخش‌هاي ايران خواهيم رفت.

وي درباره بخش‌هاي مختلف اين همايش يك روزه گفت: همايش هنر و فرهنگ عشاير ايران در قالب ارايه مقالات علمي به بخش‌هاي مختلف فرهنگ و هنر عشايري از جمله صنايع دستي، آيين‌ها، نمايش‌ها، بازي‌ها، ادبيات و موسيقي عشاير ايران مي‌پردازد. 

قنبري افزود: در صورت فراهم شدن شرايط و امكانات لازم كتابخانه تخصصي عشاير ايران را نيز تاسيس خواهيم كرد. 

«اردشير صالح‌پور» در ادامه گفت: هنر عشاير از اصالت و تنوع بسيار زيادي برخوردار است اما به دليل نوع معيشت و كوچ زيستي آنها تاكنون كمتر مورد توجه قرار گرفته‌ است.

وي افزود: در اين همايش از كساني كه در زمينه هنر عشاير به خصوص دو شاخه قوم لر يعني لرستان و بختياري فعاليت داشته‌اند تجليل خواهد شد.

اين همايش 6 شهريور ماه در مجموعه فرهنگي و هنري آسمان فرهنگستان هنر از ساعت 10 تا 17 برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

اخبار مرتبط

تازه‌ها

پربازدیدها