
گلستان جعفریان، نویسنده حوزه ادبیات جنگ ضمن اعلام خبر نگارش دو عنوان کتاب جدید اظهار کرد: درباره ادبیات پایداری دچار سوء تفاهم هستیم؛ چراکه برخی تصور میکنند کتابهای این حوزه نسخههای از قبل پیچیده شده است.
وی با اشاره به بخشهایی از زندگی فاطمه ناهیدی ادامه داد: فاطمه ناهیدی، زن انتخابگر و صاحب عقیده است و تجربه سفر به اروپا و آمریکا را نیز دارد. بعد از شروع جنگ به توصیه پدر سفر به خارج از کشور را برای ادامه تحصیل قبول نمیکند؛ در ایران میماند و در جریان سفر به خرمشهر اسیر میشود. «خاطرات فاطمه ناهیدی» در دسته «ادبیات بازداشتگاهی» قرار دارد. فرازوفرودهای زندگی این شخصیت، نظرم را برای نگارش آن جلب کرد.
جعفریان افزود: نگارش کتاب زندگی فاطمه ناهیدی را تابستان 94 شروع کردم و پیشبینی میکنم اواخر تابستان سال جاری به پایان برسد. قهرمان این کتاب جانباز قطع نخاع اوایل جنگ است. صفائی، بهواسطه ناآگاهی پزشکان و پرستاران از شرایط مراقبت از جانباز قطع نخاع دوران سختی را پشت سر میگذارد؛ اما به مرور با شرایط جدید بدنی خود آشنا میشود.
نویسنده «روزهای بیآینه» درباره کتاب خاطرات جانباز صفائی گفت: زندگی این جانباز پیچیدگیهای قابل توجهی دارد؛ صفائی بعد از 35 سال مجروحیت بخشی از وقت خود را به برگزاری اردوهای مختلف برای روحیهبخشی به جانبازان و خانوادههای آنها میگذراند.
وی با اشاره به وجود ضعف در جریان معرفی و تبلیغ کتابهای ادبیات پایداری اظهار کرد: متاسفانه درباره کتابهای حوزه «ادبیات پایداری» شاهد وجود نوعی سوءتفاهم هستیم. بسیاری تصور میکنند که کتابهای حوزه ادبیات پایداری، روایت تکخطی از حضور افرادی آرمانخواه در جبهههای نبرد است؛ بهعبارت دیگر کتابهای این حوزه را نسخههای از قبل پیچیده شده تصور میکنند.
جعفریان ادامه داد: مخاطب نیز بنابراین تصور، خبری از روایت حقیقت زندگی در این کتابها ندارد. ادبیات جنگ، همچنین جریان خاطرهنویسی، به سوی روایت ذات زندگی با همه ابعاد آن رفته است. افراد درگیر جنگ توانایی بیشتری برای روایت زیباییهای زندگی دارند.
نظر شما