یازدهمین و دوازدهمین شماره از «فصلنامه نقد کتاب کلام، فلسفه، عرفان» با انتشار بیش از 20 نوشتار علمی و پژوهشی از سوی مؤسسه خانه کتاب منتشر شد.
بیستم دی ماه سال جاری جامعه فلسفی ـ فرهنگی ما با یکی از پیشگامان فلسفه و علوم انسانی جدید در ایران معاصر مرحوم دکتر علی شریعتمداری وداع کرد. به همین مناسبت در این شماره از فصلنامه رضا داوری اردکانی که بیش از بیست سال با این استاد بزرگ مانوس بوده، در بخش سخن نخست این شماره به ذکر ویژگیهای اخلاقی و علمی مرحوم شریعتمداری اشاره کرده است.
داوری اردکانی در بخشی از این مطلب مینویسد: «او در تعلیم و تربیت به حوزه جان دیویی تعلق داشت و همواره فکر میکرد و لازم میدانست که در کشور ما هم روش آموزش چنان ترتیب یابد که کودکان و فرزندانمان را به جای اینکه به حفظ کردن مطالب عادت دهیم، فکر کردن بیاموزیم.»
اما بخش «گفتوگو» این شماره فصلنامه، به بازنشر مصاحبهای با مرحوم علی شریعتمداری با عنوان فیلسوف تعلیم و تربیت اختصاص دارد.
در بخش «نقد آثار تالیفی»، شهین اعوانی، نگاهی تحلیلی به کتاب «دگرگونی بنیادی فلسفه یونان در برخورد با شیوه اندیشه اسلامی» داشته است. محمد منصور هاشمی نیز نگاهی به «اهمیت فلسفه در سپهر فرهنگ» کرده است. نگاهی به کتاب «پرسش از هستی یا هستی پرسش»، عنوان مطلبی است از پویان پروین اردبیلی که در این بخش درج شده است.
«معرفی و نقد کتاب سهروردی و افکار او» به قلم رضا کوهکن، «گذر از حکمت صدرایی» به قلم محمد غفورینژاد، «دشواری گفتوگو» به قلم محمد زارع شیرین کندی، «برگردان یا نگارش؟» به قلم داریوش درویشی، «نقد و بررسی کتاب آشنایی با فلسفه علم معاصر» به قلم امیر محمد گمینی و «راهی بزن که آهی بر ساز آن توان زد: بررسی و نقد کتاب فرهنگ تطبیقی اصطلاحات فلسفی» به قلم حسن صالحی عناوین دیگر مطالب منتشر شده در این بخش از فصلنامه است.
حیدر زاهدی در بخش «نقد آثار ترجمهای» نقدی بر «جلد نخست از کتاب تاریخ اندیشههای دینی» داشته است. فاطمه دلاور پاریزی نیز «گفتوگوبا ایدئالیستهای آلمانی» را برای این شماره از فصلنامه در دستور کار قرار داده است. «انسان میان هستی و نیستی» نوشته علی غزالیفر، «چرا زنها فیلسوف نمیشوند؟» نوشته عاطفه صاحب قدم و «معرفی و نقد کتاب هگل و پدیدار شناسی روح» عناوین سایر مطالب درج شده در این بخش است.
در بخش «معرفی تحلیلی» شماره جدید فصلنامه روحالله کریمی «مجموعه 12 جلدی آموزش مربی فلسفه برای کودکان و نوجوانان» را معرفی کرده است. سید محمد آل مهدی نیز به کتاب «سنت و مدرنیته به روایت جابری» پرداخته و در نهایت روحالله کریمی بار دیگر کتاب «غایب بزرگ مدرسه: کندوکاو اخلاقی» را بررسی کرده است.
شایسته مطالعه به زبان فارسی و شایسته مطالعه به زبان فرانسه به کوشش مهناز احدی از جمله مطالب منتشر شده در بخش «شایسته مطالعه» این فصلنامه است.
نشست نقد و بررسی کتاب نقد عقل محض نیز عنوان مطلبی است که در بخش «نقد شفاهی» این شماره آمده است. اما پایانبخش مطالب این شماره از فصلنامه نیز «نگاهی تحلیلی و انتقادی به کتاب الهیات محیط زیست» به قلم اعظم قاسمی است.
یازدهمین و دوازدهمین شماره «فصلنامه نقد کتاب کلام، فلسفه، عرفان» در 255 صفحه به بهای 10 هزار تومان از سوی مؤسسه خانه کتاب به بازار نشریات ایران راه یافته است.
نظر شما