چهارشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۵
هر اندازه مداخله دولت در نمایشگاه کتاب تهران کمتر شود، کارها راحت‌تر پیش می‌روند

مدیر اجرایی کمیته فعالیت‌های فرهنگی بیست‌و‌نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان این‌که تمام نمایشگاه‌های جهانی توسط اتحادیه‌‌های صنفی و بخش خصوصی برگزار می‌شوند، گفت:‌ هر اندازه مداخله دولت در نمایشگاه کتاب تهران کمتر شود، کارها راحت‌تر و با موفقیت بیشتری پیش‌ می‌روند.

مهدی صادقی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: الگوهای جهانی نمایشگاه‌ها همگی توسط اتحادیه‌های صنفی و بخش خصوصی اداره و برگزار می‌شوند و دولت‌ها فقط سیاست‌ها را ابلاغ می‌کنند. خوشبختانه حدود دو سال است که این مهم به صورت جدی در کشور ما و در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اجرا می‌شود.
 
وی با بیان این‌که واگذاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به بخش خصوصی باید از همان دوره نخست برپایی این رویداد اتفاق می‌افتاد، یادآور شد: البته ناگفته نماند 8 سال گذشته نمایشگاه کتاب تهران کاملاً توسط اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران اداره می‌شد؛ در آن دوران نمایشگاه کتاب تهران خوبی دیدیم اما بنا به دلایلی این امر متوقف شد.
 
مدیر مجموعه انتشاراتی «بامداد کتاب» و «ورزش» بیان کرد: سال گذشته کمیته فعالیت‌های فرهنگی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به تشکل‌های نشر واگذار شد؛ این کمیته به گفته سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه نمایشگاه بهترین کمیته نمایشگاه بود که کارش مورد قبول واقع شد. از این جمله چنین برداشت می‌شود که هرچه بر تعداد واگذاری‌ها به بخش خصوصی افزوده و مداخله دولت کمتر شود، کارها راحت‌تر و بهتر پیش می‌روند.
 
بازرس علی‌البدل اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران ضمن این‌که انتخاب آقای اسماعیلی‌‌راد به عنوان معاون اجرایی سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را انتخابی مناسب و شایسته دانست، گفت: با واگذاری امور مربوط به نمایشگاه کتاب تهران به بخش خصوصی بسیاری از گرفت و گیرهای دولتی از میان برداشته می‌‌شوند و تشکل‌ها به وحدت رویه و یک ‌دستی می‌رسند.
 
صادقی با بیان این‌که اتحادیه‌های صنفی و بخش خصوصی از دو سال پیش ثابت کردند که به‌خوبی می‌توانند از عهده مسئولیت‌های نمایشگاه کتاب تهران برآیند، بیان کرد: اعضای اتحادیه‌های صنفی به دلیل این‌که همگی ناشر هستند، از نزدیک مشکلات و مسائلی که این قشر با آن‌ها مواجه‌اند، لمس کرده‌اند. بنابراین می‌توانند با صرف هزینه‌های کمتر مشکلات را به صورت ریشه‌ای و کارشناسی بررسی کنند. ممکن است در برخی مواقع اختلاف سلیقه هم میان اعضای اتحادیه‌های صنفی پیش بیاید اما بدون شک چون همگی از یک صنف هستند می‌توانند در چند جلسه گفتمان به تفاهم و توافق برسند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها