احمد نادمی، شاعر و منتقد ضمن ابراز تأسف از ناشناخته بودن حقوق مؤلفان گفت: نویسندگان اصلا نمیدانند که آیا در جامعه برای آنها به لحاظ حیثیتی قوانینی وجود دارد یا خیر. این معضل آسیبهای جدی به حوزه نشر وارد میکند.
احمد نادمی، شاعر و منتقد در گفتوگو با خبرنگار «ایبنا» در این باره اظهار کرد: یکی از مهمترین دغدغههای نویسندگان این است که اصلا تکلیفشان درباره نوشتن مشخص نیست؛ به عبارت دیگر، این قشر از جامعه نمیدانند که آیا نویسندگی در جامعه یک توجیه است یا اینکه میتواند برای آنها یک شخصیت حقوقی ایجاد کند؟!
وی با بیان اینکه متأسفانه در جامعه ما حقوق مؤلفان ناشناخته است، توضیح داد: نویسندگان اصلا نمیدانند که آیا در جامعه برای آنها به لحاظ حیثیتی قوانینی وجود دارد یا خیر؟! نویسندگان واقعا نمیدانند به نوشتن، بهعنوان شغل نگاه کنند یا یک دلمشغولی در کنار سایر فعالیتها محسوب میشود؟!
نادمی با بیان اینکه اکنون نویسندهها احساس میکنند بیپناهترین قشر جامعه هستند، بنابراین امنیت ذهنی، روحی و روانی برای برقرار کردن ارتباط با آثارشان ندارند، عنوان کرد: نویسندگان اگر بدانند به آنها بهعنوان شخصیت حقوقی نگریسته میشود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حامی آنهاست با فراغ بال به نوشتن میپردازند، چراکه میدانند منافع و بهرهای از این حرفه عائدشان خواهد شد. معتقدم اگر این دغدغه نویسندگان حل شود، بدون تردید سایر مسائل بهصورت خود به خود حل میشوند.
این نویسنده افزود: معتقدم باید مرکز یا ادارهای وجود داشته باشد تا حقوق میان نویسندگان و ناشران را ارائه دهد؛ مکانی که نویسندگان و ناشران با مراجعه به آن، ضمن آگاهی از حقوق خود، نسبت به رفع اختلافات احتمالی اقدام کنند.
وی با انتقاد از شیوه حمایت از اهالی قلم و نشر، گفت: متأسفانه هر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که میآید یک سلسله وعده به این قشر از جامعه میدهد، اما عملا موقع اجرا با مشکلاتی مواجه میشود. ما بهعنوان اهالی قلم و نشر واقعا نمیدانیم چه کسی باید از این قشر در شرایط مختلف جامعه حمایت کند. ما نمیدانیم چتر حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از اهالی فرهنگ کجا است تا زیر آن چتر برویم.
نظر شما