چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۱
مهرعلیان: چاپ به وجود اتحادیه منسجم و علمی نیازمند است

مدیرمسئول چاپخانه «رامند نگین» بزرگ‌ترین معضلی که چاپخانه‌‌داران با آن مواجه هستند را در نبود اُرگان یا اتحادیه منسجم، علمی و دلسوز در حوزه چاپ دانست.

داوود مهرعلیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره مشکلاتی که گریبانگیر چاپخانه‌ها شده‌، اظهار کرد: با وجود این‌که کار چاپ و چاپخانه، علمی است اما متأسفانه افرادی که در این عرصه در جایگاه‌های مختلف فعالیت می‌کنند، از علم و تخصص لازم و کافی برخوردار نیستند. در این راستا چاپ به وجود یک اُرگان یا اتحادیه‌ای منسجم، علمی و دلسوز نیازمند است نه اتحادیه‌ای که هر کدام از اعضای آن ساز خود را بزنند و ایده‌های شخصی آن‌ها بر عرصه چاپ غلبه داشته باشد.
 
وی ادامه داد: متأسفانه اکنون صنعت چاپ یک وضعیت بلاتکلیف دارد و نه وزارت صنعت، معدن و تجارت و نه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی این صنعت نیستند. چندی پیش اعلام شد که وزارت صنعت، معدن و تجارت مبلغ 16 هزار میلیارد تومان وام به صنایع اختصاص داده که تاکنون یک‌هزار و 200 میلیارد از این مبلغ در اختیار صنایع قرار گرفته است. این در حالی است که صنعت چاپ کشور که صنعت مادر به‌شمار می‌آید و ارتقای فرهنگ کشور در گرو این صنعت بوده، نصیبی از این مبالغ نبرده است.
 
این پیشکسوت صنعت چاپ با بیان این‌که صنعت چاپ اکنون سرپرست ندارد، افزود: صنعت چاپ با وجود این‌که یکی از صنایعی محسوب می‌شود که به‌راحتی می‌تواند اشتغال‌زایی کند، به حال خود رها شده است. البته ناگفته نماند مشکل واقعی چاپ و اهالی آن مسائل مالی و کمک‌های دولت نیست، بلکه مشکل این صنعت فراتر از این حرف‌هاست. مشکل این است که صنعت چاپ تاکنون به‌صورت جدی، یک اُرگان یا اتحادیه منسجم و علمی در خود ندیده و اغلب ایده‌های شخصی بر این صنعت غلبه کرده‌اند.
 
مهرعلیان با اشاره به این‌که صنعت چاپ اکنون بدترین دوران رکود را سپری می‌کند، گفت: مشکلات صنعت چاپ با داشتن چنین اتحادیه‌ای و البته اعضای قوی ـ به لحاظ تفکر و اجرای دستورالعمل‌ها ـ قابل حل هستند.
 
وی اظهار کرد: مشکل صنعت چاپ مسائلی مانند معافیت مالیات چاپخانه‌داران نیست؛ گرفتن مالیاتِ 5 درصدی از کل فروش، چیزی از اهالی چاپ کم نمی‌کند. دادن حق بیمه هم مشکل اصلی اهالی چاپ نیست، بلکه دادن بیمه، قانون است که باید عملیاتی شود. مشکل این صنعت و اهالی آن سیستم مغزی اهالی آن است؛ وقتی ما خودمان هنوز نمی‌دانیم مشکل صنعت چاپ در کجاست و گردهم جمع نمی‌شویم تا به‌صورت یکپارچه به حل این مشکلات بپردازیم، چگونه می‌توان انتظار داشت این صنعت حال و روز خوبی داشته باشد و چگونه می‌توان از دیگران انتظار کمک داشت.
 
مدیرمسئول چاپخانه «رامند نگین» توضیح داد: با صراحت می‌توانم بگویم که اگر اتحادیه‌های مختلف در حوزه چاپ و نشر با یکدیگر همدل شده و دست به دست یکدیگر وارد مذاکره شوند، اصلاً اهالی آن وقتی برای سرخاراندن در میان سفارشات چاپی نخواهند داشت.
 
مهرعلیان افزود: دولت در حوزه چاپ و تولید محصولات چاپی، نباید کاری مشابه بخش خصوصی ارائه دهد، بلکه باید به کارهای امنیتی و غیرسرمایه‌گذاری ورود پیدا کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها