کتاب «مبانی پژوهش ترکیبی تلفیق رویکردهای کمّی و کیفی» ترجمه دکتر عادل آذر، رئیس مرکز آمار ایران در ساختمان شماره 2 سازمان جهاد دانشگاهی رونمایی میشود.
کتاب «مبانی پژوهش ترکیبی: تلفیق رویکردهای کمّی و کیفی» منبع میان رشتهای است که به قلم دو نویسنده پیشگام در این عرصه یعنی چارلز تدلی و عباس تشکری نوشته شده است. مولفان دیدگاهی فراگیر به پژوهش ترکیبی دارند و به معرفی جنبههای تاریخی، فلسفی و دیگر مبانی روششناسی ترکیبی پرداختهاند. علاوه براین استراتژیها و روشها تشریح شده است. ارائه مباحثی از قبیل طرح پرسشهای پژوهش و انتخاب نمونهها و اجرای تحلیلها و تولید استنتاجها به مخاطب کمک میکند روابط و تاثیرگذاری پویا بین پرسشهای پژوهش، طرحهای پژوهش، رویههای نمونهگیری، تکنیکهای جمعآوری دادهها، تحلیل دادهها و فرآیندهای استنتاج را درک کند.
ساختار کتاب شامل دو بخش «روشهای ترکیبی: سومین جنبش روششناختی» (فصلهای اول تا پنجم) و «روشها و استراتژیهای پژوهش ترکیبی» (فصلهای ششم و دوازده) است. بخش نخست بر تعاریف، تاریخچه، فواید و مسایل پارادایمی تمرکز دارد، مخاطب در بخش دوم با فرایند پژوهش ترکیبی - از طرح پرسشهای پژوهش تا استخراج استنتاجها از یافتههای پژوهش - آشنا میشود.
نویسنده پیش از ورود به جزئیات مرتبط با پژوهش ترکیبی ابتدا به تشریح مبانی هر یک از رویکردهای کمّی و کیفی پرداخته است. همچنین خلاصهای از پژوهشهای واقعی در رشتههای مختلف با هدف استفاده مخاطب در قالب الگوهایی برای پروژههای پژوهشی در اختیار وی قرار دارد. در انتهای کتاب تعریف اصطلاحات مربوط به پژوهش ترکیبی ارائه شده است.
پژوهشگران حوزههای مختلف اعم از مدیریت و سازمان، آموزش و روانشناسی اجتماعی میتوانند از مفاهیم و روشهای مطرح شده در کتاب برای اجرای عملی پروژههای پژوهشی خود بهرهبرداری کنند. دانشجویان رشتههای مدیریت، مهندسی صنایع، فناوری اطلاعات، روانشناسی اجتماعی به ویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی میتوانند از مطالب ارائه شده در این کتاب برای طراحی، اجرا و گزارشدهی پروژههای پژوهشی، پایاننامهها و رسالههای دکتری خود استفاده کنند.
آیین رونمایی از کتاب « مبانی پژوهش ترکیبی تلفیق رویکردهای کمّی و کیفی» یکشنبه 16 خردادماه ساعت 11 و 30 دقیقه تا 13 در تالار شهید صبوری ساختمان شماره 2 جهاد دانشگاهی به نشانی خیابان انقلاب اسلامی، خیابان فخر رازی، خیابان شهدای ژاندارمری پلاک 72 طبقه دوم برگزار میشود.
نظر شما